Hyppää sisältöön

Golfaajan uudenvuodenlupaus

Suurin osa golfaajista pelaa kausi toisensa jälkeen samalla tavalla. Tällöin jatkuvan kehityksen ylläpitäminen on miltei mahdotonta ja tuloksena on jymähtäminen tietylle tasolle ennemmin tai myöhemmin.

Kehityksen päättyessä monet syyttävät omaa suorituskykyä ja uskovat, ettei oma keskittyminen riitä paremmalle tasolle. Raivopään tai masentujan tulostaso voi parantua paremman henkisen kontrollin ansiosta, mutta useimmille uuden tason löytäminen vaatii kehitystä itse pelissä. Uusi taso ei siis löydy hurjalla yrittämisellä kentällä. Parempien tulosten on tultava helposti. 

Jatkuva kehittyminen on vaikeaa koska pelin virheiden korjaaminen on vaikeaa. Menestystarinoissa pelaajat onnistuvat kääntämään pelin heikkoudet vahvuuksiksi. Silti yhdenkin asian muuttaminen on kova haaste ja suurin osa pelaajista toistaa samaa virhettä vuodesta toiseen.  Siksi pelin kehittämisessä suosittelen keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. 

Dustin Johnson valittiin PGA Tourin vuoden pelaajaksi kaudella 2016. Uran paras kausi oli seurausta kehittyneestä wedge-pelistä. Neljässä vuodessa Johnson muuntautui yhdestä tourin heikoimmista wedge-pelaajista tourin parhaimmistoon. Vuonna 2012 Johnson oli tarkkuudessa sijalla 166, kun matkaa lipulle oli noin 45-115 metriä matkalta. Tänä vuonna hän oli neljänneksi paras samassa tilastossa. 

Keskity yhteen asiaan

Valitse yksi pelin osa, jonka haluat muuttaa kaudelle 2017 ja tee siitä uudenvuodenlupaus. Kun keskität kaikki voimasi yhteen asiaan, voit saada oikean muutoksen aikaan. Jos lipsut tältä tieltä, palaat nopeasti takaisin golfaajan limboon ja omaan vanhaan tasoosi. 

Mieti siis tarkkaan, mikä virhe pelissä vaikuttaa tulokseen eniten, ja keskity tähän osa-alueeseen. Kun tunnet, että olet muuttanut heikkouden vahvuudeksi, putoaa tulostaso helposti.

Jos et ole varma, mitä kannattaisi kehittää ensin, ota huomioon pelin osa-alueet tärkeysjärjestyksessä. Lista kuvaa yksittäisen pelaajan tulostasoa. Jos katsotaan golfia laajemmin lyöntipituus nousee yhdeksi tärkeimmistä tekijöistä. 

1. Pidä pallo pelissä avauksissa

2. Lähestymiset, eli enemmän griiniosumia. Lähipeli helpottuu, kun pallo on lähempänä reikää. Keskity niihin mailoihin, joita käytät lähestymisiin eniten.

3. Lähipeli ja chipit. On hurjaa katsoa, kuinka usein tuplabogeja tehdään griinin reunoilta. 

4. Lyhyet putit reikään. Näin pelastat parit ja vältät kolmen putin griinit. Silloin golf on paljon hauskempaa. 

 

 

 

Etsi luettavaa