Hyppää sisältöön

Golf vahvasti esillä Matkamessuilla: ”Tammikuu on golfmatkojen parasta myyntiaikaa”

Costa Navarino Kreikassa on noussut neljän kenttänsä, upeiden hotellien ja monipuolisten aktiviteeettiensa johdosta suosituimpien laatukohteiden ykkösketjuun.

Golfkuumeen nousu vuodenvaihteen jälkeen näkyy sunnuntaihin asti kestävillä messuilla, jossa koti- ja ulkomaisten kohteiden matkapaketteja myydään houkuttelevilla tarjouksilla. GoGolfin simulaattorissa onnistumisen tunnetta ja hole-in-onea tavoittelee kokeneiden pelaajien lisäksi runsaasti aloittelijoita.

Matkamessut järjestetään koronatauon jälkeen ensimmäistä kertaa. Torstai oli pyhitetty alan ammattilaisille, Perjantaista sunnuntaihin pääosa kävijöistä on tavallisia kuluttajia.

Golfalan matkatoimistoista ovat osastoineeen mukana Golf Tailors, Golfpassi sekä Golf Plaisir.

Goflmailan varteen pääsee kiinni GoGolfin ja Golf Skyn yhteisosastolla, jossa TrackMan-simulaattorin lisäksi etenkin nuoria kiinnostaa kovasti yhteistyökumppani Red Bullin tarjoama mahdollisuus kokeilla omia rahkeitaan ja formula-ykkösen tarjoamaa vauhtia simulaattorissa.

Golfsimulaattorissa kenttänä on Espanjan Aurinkorannikon ja koko Euroopan maineikkaimppiin lukeutuva Valderrama, ja sen kuudes reikä.

GoGolfin osastolla pelaajien edessä on upea näkymä Ryder Cupia isännöineen kentän kuudennestä väylästä. KUVA: TEEMU TYRY

Par-kolmonen pelataan messuilla 128 metrin matkalta. Hole-in-onesta on tarjolla Cobran putteri. Perjantaina täysosumia ei vielä oltu kirjattu.

”Väkeä on riittänyt golf- ja formulasimulaattoreissa jonoksi asti läpi päivän. Ilahduttavaa on sekin, että Trackman simulaattorissa on osaavien pelaajien lisäksi runsaasti ensimmäistä kertaa golfia kokeilevia mukana”, kertoi GoGolfin Jani Perttilä, jonka vastuulla on tulevallakin kaudella kotimaan ykköskiertueen, Finnish Tourin pyörittäminen.

GoGolfin matkamessutarjouksissa on GoGolf Loungen TrackMan-simulaattorien lisäksi laaja kattaus majoitus+pelipaketteja, pelioikeuksia ja green fee paketteja kotimaan lisäksi Viron parhaille kentille,

Eurooopan kohteisiin mainioita tarjouksia

Juha Passi on johtanut nimeään kantavaa Golfpassi-matkatoimistoa vuodesta 2009. Tätä ennen hän ehti toimia golfvalmentajana ja halliyrittäjänä Sastamalassa jo vuosituhannen vaihteesta.

Nykyisellään Golfpassin palveluksessa on toimistossa kahdeksan ja matkanvetäjinä noin 20 henkilöä.

Juha Passin vetämä Golfpassi hakee myös tulevina vuosina kasvua liiketoiminnalleen. KUVA: TEEMU TYRY

”Vuosi 2022 oli meillä, kuten koko alalla erinomainen, myynniltään historiamme paras. Tavoite on edelleen kasvaa ja monipuolistaa toimintaamme. Mahdollisesti jossain vaiheessa myös muihin harrasteisiin kuin golfiin”, Passi kertoi perjantaina.

Matkamessuilla Golfpassin osastolla on kumppaneina kymmenen eri golfkohdetta, lähinnä resorteja Euroopan eri maista.

”Euroooppaan suuntautuvien matkojen myynti on vilkasta. Kaukokohteisiin suuntautuva matkailun kysyntä tulee koronan jälkeen vielä hieman perässä.”

Messuilla Golfpassilla on runsaasti tarjouksia kuluvalle talvikaudelle.

”Olemme lisänneet kapasiteettiamme. Vaikka suosituimmissa kohteissa tietyt viikot ovat hyvin varattuja, erinomaisia vaihtoehtoja löytyy”, Juha Passi markkinoi.

Heikki Jäättelä (vas.) ja Harri Aho (oik.) puhuvat innostuneesti ja tunteellla työstään matkanvetäjinä Golfpassin kohteissa.
KUVA: TEEMU TYRY

Osastolla pyörivät hymy huulillaan matkanjohtajina toimivat Harri Aho ja Heikki Jäättelä, joilla on pitkä ja monipuolinen tausta golfista ja lajia harrastavien tarpeista ja toiveista.

”Tärkein tehtävämme on saada matkailijat viihtymään paitsi kentällä, myös sen ulkopuolella. Varmistetaan että kohteessa kaikki palvelut ovat kohdillaan ja luodaan hyvää henkeä tiimiin”, Aho painottaa.

Golf Tailors räätälöi koko perheen voimin

Susanna ja Ilkka Särkinen järjestävät vuosittain täyden palvelun golfkisan asiakkailleen ja sidosryhmilleen. Edelliskaudella kisa pelattiin Vääksyn kentällä.
KUVA: TEEMU TYRY

Susanna Särkinen perusti Golf Tailorsin vuonna 2002. Aviomies Ilkka Särkinen siirtyi vaimonsa aisapariksi SAS:lta hieman myöhemmin. Loppuvuodesta 2022 Särkiset juhlivat 20-vuotista taivalta yrittäjinä golfalalla.

”Olihan se iso loikka hypätä kuukausipalkkaa saavasta työntekijästä yrittäjäksi. Ratkaisu on osoittautunut oikeaksi, saan työskennellä golfalalla pyrkien tuottamaan asiakkaillemme sellaisia golflomia, joille itsekin haluaisin lähteä. Kiirettä pitää, mutta on tämä todella nastaa”, positiivisuuden ilmentymänä tunnettu Susanna Särkinen kertoo tuntemuksensa.

Särkisen pariskunta ottaa runsaasti vastuuta myös matkojen vetämisestä. Perheen tyttäret Oona ja Tara ovat kauppatieteiden opiskelujensa ohella osallistuneet vahvasti yrityksen toiminnnan kehittämiseen, markkinointiin ja matkojen vetämiseen.

”Seuraavan sukupolven saaminen mukaan tuo synergiaa siviilieämää ja edistää yrityksen dynaamisuutta ja uudistumista. Tästä meille on Oonan ja Taran panoksen myötä tullut monia uusia yhteyksiä sekä positiivista palautetta”, Illka Särkinen kiittelee tyttäriään.

Särkisten tyttäret Oona (vas.) ja Tara (oik.) ovat saaneet jo runsaasti työkokemusta ja vastuuta Golf Tailorsin kehittämishankkeissa.
Susanna Särkinen oli kuvaushetkellä neuvottelussa.
KUVA: TEEMU TYRY

”Messut ovat meille mieluisa väylä tavata nykyisiä ja tulevia asiakkaita, vaihtaa kuulumisia ja tavata yhteistyökumppaniemme edustajia”, Ilkka Särkinen iloitsee.

Golf Plaisirin osastolla arvotaan matka Costa Navarinoon

Pirjo Laitila on tehnyt pitkän, näyttävän ja monipuolisen uran työelämässä
Juniorivuosinaan hän oli Suomen parhaita pikaluistelijoita.
KUVA: TEEMU TYRY

Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa pitkään toiminut Golf Plaisir jalkautui Suomeen vasta juuri ennen koranaviruksen iskettyä matkailualaa kovalla kädellä.

Golf Plaisir on rakentanut suomalaista organisaatiotaan huolella ja saanut riveihinsä kovan luokan ammattilaisista Jenni Vellosen, sekä matkanjohtajina runsaasti arvostusta pitkän uransa aikana keränneet Esa Tuomas Malisen ja hänen puolisonsa Pirjo Laitilan.

”Hyvin olemme viihtyneet. Pohjoismaisessa yhteistyössä on voimaa, suuressa yrityksesssä toimenkuva on tehokkuuden lisäämiseksi moninaisempi. Positiivista on sekin, että saamme työskennellä myös ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten asiakkaiden apuna. Kielitaito kehittyy”, Pirjo Laitila kertoo.

”Kiitosta on tullut ruotsalaisilta siitä, että puhumme heidän käsityksensä mukaan puhdasta, ymmärrettävää ruotsia. Tässä on taustalla se että Ruotsissa murteet ovat pahimmillaan niin kaukana toisistaan, että olemme olleet lähes tulkkeja eri puolilta Ruotsia tuleville asiakkaille.”

Esa Tuomas Malisella ja Pirjo Laitilalla on piitkän yhteisen uran ajalta mittava määrä vakioasiakkaita ympäri Suomen.
KUVA: TEEMU TYRY

Golf Plaisirin suosituin kohde alkuvuodesta on Costa Navarino, jonne messuosastolla kävijöiden kesken arvotaan yhden hengen matka.

Matkamessut Helsingin messukeskuksessa:

to-su 10-18

Matkamessut

Golfpassi

Golf Tailors

Golf Plaisir

shop.golf.fi

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

Etsi luettavaa