Hyppää sisältöön

Golfia televisiossa – tällä viikolla pelataan vuoden rahakkain golfturnaus

TPC Sawgrassin 17. reikä on yksi maailman tunnetuimmista. KUVA: GETTY IMAGES

The Players Championship ja LPGA:n Thaimaan-kilpailu ovat tämän viikon tv-golfin kohokohdat.

Tällä viikolla pelataan kaksi merkittävää kilpailua, joita on mahdollista katsoa televisiossa tai suoratoistopalveluissa. Toinen niistä on koko kauden rahakkain yksittäinen miesten golfkilpailu The Players Championship, jossa on jaossa peräti 20 miljoonaa dollaria palkintorahaa.

LPGA-kiertueella pelataan puolestaan Thaimaassa Honda LPGA Thailand -kilpailu, jossa on mukana myös Matilda Castren.

Sen sijaan miesten DP World Tourin kilpailua Etelä-Afrikasta ei poikkeuksellisesti nähdä Elisa Viihde Viaplayltä tai V Sport Golf -kanavalta.

Matilda mukana Thaimaan-kisassa

LPGA-kiertueen suomalaistähti Matilda Castren pelaa toista viikkoa putkeen, kun LPGA:n karavaanit siirtyivät Singaporesta Thaimaan, jossa pelataan jo 15:tä kertaa Honda LPGA Thailand -kilpailua.

Suomalaisen lisäksi mukana on peräti kymmenen pelaajaa emäntämaasta, mikä kertoo Thaimaan vahvasta panoksesta naisten huippugolfissa.

Nimekkäimmät thaimaalaiset kisassa ovat tietysti Ariya ja Moriya Jutanugarn ja Patty Tavatanakit. Mielenkiintoinen nimi on myös LET-kiertuetta viime kaudella dominoinut Atthaya Thitikul, joka sai kilpailuun villin kortin.

Siam Country Clubilla pelattavaan kilpailuun osallistuu paljon nimekkäitä pelaajia, kuten Yhdysvaltain Danielle Kang, Japanin Nasa Hataoka ja Yuka Saso, Korean Jeongeun Lee6, Kanadan Brooke M. Hendersson ja Irlannin Leona Maguire.

LÄHETYSAJAT ELISA VIIHDE VIAPLAYLLÄ JA V SPORT GOLFISSA

ViikonpäiväKellonaika
Torstai05.00–11.00
Perjantai05.00–11.00
Lauantai05.30–11.30
Sunnuntai05.30–11.30
Honda LPGA Thailandin lähetysajat.

Players Championship on yksi kauden kohokohtia

Players Championship on vuoden suurin turnaus – siis mitä tulee palkintorahoihin. Jaossa on yhdestä kilpailusta yhteensä 20 miljoonaa dollaria, josta voittajan osuus on 3,6 miljoonaa dollaria.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki kynnelle kykenevät ovat mukana taistelemassa suurista seteleistä. Kakkosellekin on luvassa yli 2 miljoonaa dollaria.

Huippunimistä listalta puuttuu ainoastaan Bryson DeChambeaun nimi. Hän tiettävästi loukkaantuneena. Kilpailun voittoa puolustaa Justin Thomas, muita suosikkeja ovat Jon Rahm, Collin Morikawa, Viktor Hovland, Scottie Scheffler ja Rory McIlroy.

Kisa pelataan kuuluisalla TPC Sawgrassin kentällä, jonka 17. reiällä nähdään vuodesta toiseen dramaattisia suorituksia, kun lyhyt par 3 -saariviheriöllä haastavat paineen alla pelaavat maailman parhaat golfarit.

Kilpailun näyttää suorana Discovery+.

LÄHETYSAJAT DISCOVERY+ -PALVELUSSA

ViikonpäiväKellonaika
Torstai13.45–01 / 19–01 (päälähetys)
Perjantai13.45–01 / 19–01 (päälähetys)
Lauantai15–01 / 20–01 (päälähetys)
Sunnuntai15–01 / 20–01 (päälähetys)
Players Championshipin lähetysajat

Etsi luettavaa