Hyppää sisältöön

Golf Takomo toi maailman parhaan puttialustan Seinäjoelle – viheriö muokkautuu toiveiden mukaan

Puttiguru Phil Kenyonin ylistämä Zen Green Stage löytyy Samuli Kivimäen isännöimästä uudesta harjoitushallista.

Seinäjoen kupeessa sijaitseva Ruuhikoski Golf on kulkenut viimeiset vuodet etenkin jäsen- ja pelaajamäärien mittareilla hyvässä myötäisesssä.

TOMI NATRI

Robert Trent Jones Jr:n suunnittelemalla kentällä tulevaisuuskin näyttää erinomaiselta, sillä melkoinen osa lajiin tutustuneista ja kurssit käyneistä sadoista aloittelijoista on vielä ilman virallista kotiseuraa.

Peli- ja harjoitusinto on jo pelaavilla sekä ensiaskeleitaan ottavilla kova myös talvikaudella. 

Seinäjoen talousalueella on ollut aiemmin vain yksi, seuran jäsenille pyhitettty harjoituskeskus käytössään.

Samuli Kivimäki opetti maailmanlistan ykköseksi ja major-voittajaksi nouseelle Ariya Jutanugarnille sekä tämän siskolle, Moriyalle englantia näiden junnuvuosina Thaimaassa

Samuli Kivimäki opetti maailmanlistan ykköseksi ja major-voittajaksi nouseelle Ariya Jutanugarnille sekä tämän siskolle, Moriyalle englantia näiden junnuvuosina Thaimaassa
Nicolas Kivimäki

Ruuhikoskella vuodesta 2019 golfopettajana toiminut Samuli Kivimäki on pistänyt kysynnän kasvaessa töpinäksi. 

Joulukuun alussa avautui nimen Golf Takomo saanut harjoitus- ja simulaattorikeskus.

Keskus on avoinna ympäri vuorokauden, mikä lisää oleellisesti kahdella Trackman-lyöntianalysaattorilla ja Suomessa ainutlaatuisella Zen Green Stage -puttialustalla varustetun golfkeitaan kapasiteettia.

Harrastajien käytössä on myös lähipelialue sekä fyysistä harjoittelua ja lämmittelyä varten oma tilansa.

”Golf on ottanut tällä alueella isoja askeleita eteenpäin. Harrastusta ei enää mielletä herraskaiseksi. Lajiin liittyvää etikettiä on hieman höllätty, Ruuhikoskella on arvokas, mutta rento ja positiivinen ilmapiiri päällä”, Kivimäki sanoo.

”Näidenkin johdosta uusia ja etenkin nuoria harrastajia on tullut hyvää vauhtia.  On oleellista heidän kannaltaan, että varsinaisen kauden ulkopuolella harjoitus- ja peli-intoa pystytään pitämään yllä Golf Takomossa.”

Golf Takomon nimi juontaa juurensa Kivimäen yrityskumppanien taustasta.

Aki Kangas, Jukka Koivusalo ja Panu Iso-Hirvelä ovat intohimoisia lajin harrastajia, joita ilman tämä hanke ei olisi lähtenyt liikkeelle. Aki ja Jukka ovat pitkäaikaisia yrittäjiä terästakomo-alalta. Tästä nimi Golf Takomo löytyi, se sointuu lisäksi erinomaisesti puhekieleen.”

Zen Green Stage löytyi alan messuilta

Golf Takomon nähtävyys ja vetonaula on Zen Green Stage puttialusta. Se on Suomen ensimmäinen. Puttialue on kuuden metrin pituinen, leveyttä löytyy 2,5 metriä.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Zen Green Stage (@zengreenstage) jakama julkaisu

”Tutustuttuani messuilla tuotteeseen olin myyty. Se tuo suuren lisäarvon puttiopetukseen, johon panostetaan vielä aivan liian vähän. Suuria odotusarvoja on myös niihin mahdollisuuksiin, jota Green Stage tuo putterien fittauksen suhteen.”

Zen Green Stagen ainutlaatuisuus perustuu kauko-ohjattaviin neljään mottoriin, joilla viheriön muoto ja kallistukset saadaan toivottuun malliin äärimmäisen tarkalla tavalla.

Puttialusta tarjoaa mahdollisuuden harjoitella juuri sellaisia putteja, joita pelaaja haluaa kehittää.   

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Zen Green Stage (@zengreenstage) jakama julkaisu

Tuotetta on esitelty useaan otteeseen alan messujen lisäksi suurimmissa kisoissa Ryder Cupia ja majoreita myöten.

Puttivalmennuksen ykkösgurujen joukkoon noussut Phil Kenyon on täydellisessä uskossa Zen Green Stagen vaikutukseen.

”Millään muulla puttiharjoitteluun tuodulla teknisellä apuvälineellä ei ole vastaavaa arvoa. Annan nykyään parempia puttitunteja jo pelkästään siksi, että minulla on Green Stage käytössäni. Se on työssäni korvaamaton”, lukuisien maailmanhuippujen puttivalmentajana toimiva Kenyon ylistää.

Ian Poulter ja Tommy Fleetwood ovat Euroopan tähdistä kuuluisimmat pelaajista, jotka ovat hankkineet laitteen räätälöitynä kotiinsa.

Oheisella videolla Poulter valottaa mainiosti Augusta Nationalin kentällä puttaamisen haasteita ja omia mallejaan valmistautua niihin Zen Green Zonen avulla.

Golf Takomossa Zen Green Stage sijaitsee omassa erillisessä tilassa ja on vuokrattavissa tuntiperusteista veloitusta vastaan.

”Puttialustaa jo kokeilleet ovat nostaneet vahvasti peukkua, Seinäjoen ulkopuoleltakin on ollut kysyntää myös valmentajilta, jotka haluavat tuoda oppilaitaan hakemaan vaikutteita säädeltävästä puttialustasta.”

 Zen Green Stagen tuotevalikoimasta löytyy erikokoisia puttialustoja myös räätälöitynä. Sitä pystyy käyttämään myös puttialuastan päälle asennettavalla lyöntimatolla täysien lyöntien harjoitteluun rinteistä.
Siinä on toinen osa-alue, jossa vain harva voi nostaa käden pystyyn sen merkiksi, että harjoittelisi näitä lyöntejä riittävästi.

Luonnolliselta tulevaisuuden visiolta tuntuu se, että Zen Green Golf tai sen esimerkin myötä markkinoille tulevat muodoiltaan muunneltavat putti- ja lyöntialustat tulevat viemään simulaattorissa peli- ja kilpailuelämystä uudelle tasolle.

 Jutanugarnin sisarukset avasivat näkymää huippugolfin maailmaan

Ariya (vas.) ja Moriya Jutanugarn voittivat heinäkuussa LPGA:n parikisan. Henkilökohtaisia ykköstiloja on yhteensä 13, joista kaksi Ariyan major-voittoja (Women´s Open, US Open)

Ariya (vas.) ja Moriya Jutanugarn voittivat heinäkuussa LPGA:n parikisan. Henkilökohtaisia ykköstiloja on yhteensä 13, joista kaksi Ariyan major-voittoja (Women´s Open, US Open)
GETTY IMAGES

Seinäjoelta kotoisin oleva Kivimäki oli 2000-luvulla Bangkokissa vapaaehtoistyössä seurakunnan toimintakeskuksessa.

Hän tapasi tämän jakson aikana vauhdilla kohden huippua matkalla olleet juniorit Moriya ja Ariya Jutanugarnin harjoitusalueella.

Sisarusten isän kanssa keskustellessa syntyi ajatus siitä, että Kivimäki alkaisi opettaa näille englantia.

Yhteistyö syveni luottamuksen synnyttyä myös golfin puolelle. 

Tarmokkaasta Kivimäestä tuli usean vuoden ajaksi asioidenhoitaja sisarusparille ennen heidän siirtymistään ammattilaisiksi.

Hän otti yhteyttä Finnair Mastersin järjestäjiin ja sai varsin hyvin perustein puhuttua näille villit kortit LET:n kisaan kahdesti.

Kun Jutanugarnin sisarukset ryhtyivät ammattilaisiksi, esillä oli myös mahdollisuus siitä,  että Kivimäki olisi ryhtynyt heidän managerikseen.

”Tähän en kuitenkaan katsonut voivani lähteä. Ystävyys ja yhteys tyttöjen ja heidän vanhempiensa kanssa on kuitenkin säilynyt”, Kivimäki sanoo.

”Monasti on ollut mielessä ja puheissakin se, että saisimme Ariyan ja Moriyan vielä Suomeen, josta heille on jäänyt edellisiltä kerroilta oikein hyvät muistot.”

Ennen golfopettajaksi ryhtymistään Samuli Kivimäki teki pitkän uran yrittäjänä led-tuotteita ja muun muassa tulostauluratkaisuja golfkisoihin tuottaen. Yhteistyötä oli runsaasti Suomen Golfliiton suurissa kisoissa, suurimpana Kytäjän Finnish Challenge.

Zen Green Stagella harjoittelija saa säädettyä kallistukset juuri haluamikseen. Selitys siitä, että luki linjan väärin ei toimi.

Zen Green Stagella harjoittelija saa säädettyä kallistukset juuri haluamikseen. Selitys siitä, että luki linjan väärin ei toimi.
Nicolas Kivimäki

”Golfia olen pelannut pitkään ja seurannut monesta kulmasta. Kun minulta kysyttiin, olisinko kiinnostunut Ruuhikoskella opettamisesta, syntyi ratkaisu varsin nopeasti”, seitsemän vuotta salibandyssa valmennustoimintaa tehnyt Samuli Kivimäki valottaa taustaansa jo ympärivuotiseen opetustoimintaansa kotikaupungissaan.

Golfhallien, simulaattorikeskusten ja opetustoiminnan kysyntä ja käyttöasteet kasvavat talven edetessä, etenkin jos koronavirus talttuu ennustetulla tavalla

”Golf Takomossa tammikuulle suunniteltu Petri Parviaisen puttiklinikka Zen Green Stagella siirtyy myöhempään ajankohtaan. Tuotamme omia tilaisuuksia ja otamme ystävällisesti vastaan vieraat tutustumaan palveluihimme talven ja kevään aikana.”

Linkkejä:

Etsi luettavaa