Hyppää sisältöön

Golf Sky osti Smart Golfin liiketoiminnan: ”Smart Golf pääsi taivaaseen”

Golf Sky ostaa Planmeca Arenassa toimivan Smarti Golfin liiketoiminnan. Smart Golfin toimitusjohtaja Tomi Siltamies on tyytyväinen kauppaan.

GoGolf-konserniin kuuluva Golf Sky Oy on kasvanut nopeasti Suomen suurimmaksi golfalan yritykseksi. Ja kasvu sen kuin jatkuu Golf Skyn ostettua helsinkiläisen Smart Golf Oy:n liiketoiminnan.

Talouselämä-lehti julkaisi joulukuussa 15 lupaavan kasvuyrityksen listan. Yksi listalle nousseista yrityksistä oli Golf Sky Oy, jonka kasvutarina sai tammikuun alussa jatkoa, kun se osti helsinkiläisen Smart Golf Oy:n liiketoiminnan.

Smart Golfilla on verkkokauppa sekä Vuosaaressa Planmeca Golf Arenan yhteydessä toimiva kivijalkamyymälä. Liiketoimintakaupan myötä myymälä muuttuu Golf Skyksi. Smart Golfin verkkokaupasta tehdään uudelleenohjaus Golf Skyn verkkokauppaan.

Golf Skyn liikevaihto vuonna 2020 oli 11,4 miljoonaa ja kasvuvauhti oli viime vuonna noin 30 prosenttia. Tähän asti Golf Sky (perustettu 2014) on kasvanut orgaanisesti, mutta toimitusjohtaja Mikko Asosen mukaan aika oli nyt kypsä yrityskaupalle.

”Verkkokauppa kasvaa myös golfvälineissä, joten on luonnollista, että haemme kasvua myös panostamalla uusiin asiakkuuksiin verkkokaupassa. Smart Golfin myymälän sijainti GoGolfin operoiman Vuosaari Linksin naapurissa tuo myös synergiaetuja. Nyt meillä on Planmeca Arenalla sijaitsevan myymälän yhteydessä myös kaksi TrackMan-lyöntisimulaattoria, joita GoGolf jo operoi”, Asonen perustelee.

”Smart Golfin asiakkaat tulevat hyötymään kaupasta laajemman valikoiman ja edullisempien hintojen myötä”, Asonen näkee.

Kaupan jälkeen Golf Skyllä on yhteensä viisi myymälää, jotka sijaitsevat Espoossa, Helsingissä, Nokialla, Raisiossa ja Vantaalla. Golf Sky on laajenemassa myös Ruotsiin.

Yrittäjä Tomi Siltamies on hyvillään, että Smart Golfin liiketoiminta päättyi Golf Skylle, vaikka sen brändi lakkaa olemasta.

”Smart Golf pääsi taivaaseen”, Siltamies sanoo ja jatkaa: ”Pienen toimijan on vaikea rypistellä tässä markkinassa, joten olen tyytyväinen tilanteeseen.”

Smart Golf Oy:n tilikausi päättyy helmikuussa. Edellisen vuoden liikevaihto oli noin 720 000 euroa. Viime vuoden liikevaihdon Siltamies ennustaa kasvavan hieman tästä.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei kerrota julkisuuteen.

Etsi luettavaa