Hyppää sisältöön

Golf Sky laajenee Ruotsiin – Tuomas Mäestä maajohtaja

Tuomas Mäki on aloittanut Golf Skyn maajohtajana Ruotsissa.

Suomen suurin golfvälineketju Golf Sky Oy laajenee Ruotsiin. Ensin avataan verkkokauppa, sitten on vuorossa kivijalkamyymälä.

GOGOLF OY on aloittanut kansainvälistymisen. Ensimmäisenä askeleena GoGolf-konserniin kuuluva golfkauppaketju Golf Sky Oy laajenee Ruotsiin verkkokaupalla ja uudenlaisella myymäläkonseptilla.

Ruotsi on Euroopan kolmanneksi suurin golfmaa, jossa on yli 550 000 golfaria ja lähes 500 golfkenttä eli yli kolme kertaa enemmän kuin Suomessa. Ainoastaan Englannissa ja Saksassa on Ruotsia enemmän golfin harrastajia Euroopassa.

”Olemme tutkineet Ruotsin golfmarkkinaa ja näemme, että Golf Skyn konsepti pystyy toimimaan markkinoilla kilpailukykyisesti ja tarjoamaan lisäarvoa ruotsalaisille golfin harrastajille. Pelkästään golfvälineiden markkina Ruotsissa on yli 150 miljoonan euroa vuosittain”, Golf Skyn toimitusjohtaja Mikko Asonen sanoo.

Tuomas Mäki on työskennellyt golfalalla yli 15 vuoden ajan.

Tuomas Mäki on työskennellyt golfalalla yli 15 vuoden ajan.

Jussi Sinisalo

GOLF SKY on palkannut Ruotsin-maajohtajaksi kauppatieteiden maisteri Tuomas Mäen, joka ryhtyy rakentamaan maaorganisaatiota ja etsimään hyviä lokaatioita Golf Skyn liikkeille. Ennen kivijalkamyymälöiden avaamista Golf Skyn laajenee länteen verkkokaupalla. 

”Ruotsi on tunnetusti maailman johtavia golfmaita ja samalla erittäin kiinnostava golfmarkkina paitsi kokonsa myös laatutietoisten kuluttajien ansiosta. Tämä asettaa korkeat vaatimukset alan toimijoille”, Tuomas Mäki sanoo. 

”Golf Skyn ja koko GoGolf-konsernin DNA on erittäin vahva. Asettamalla golfarin tarpeet liiketoimintamme keskiöön tuomme ainutlaatuista lisäarvoa paikallisille markkinoille esimerkiksi tarjoamalla uudenlaisia kuluttajakokemuksia”, hän jatkaa.

Mäki palaa innolla golfalalle, josta hänellä on yli 15 vuoden kokemus. Aiemmin Mäki on toiminut muun muassa Nike Golfin aluejohtajana Pohjoismaissa sekä Fiskars Oyj:n myyntijohtajana. Ruotsissa hän on asunut vuodesta 2008 lähtien.

”Toivon nöyrän päättäväisesti tuovani mukanani tietotaitoa hienoon yritykseemme. Tukholmassa pitkään toimiminen sekä kansainvälisen työuran aikana hankitut relevantit kokemukset ja verkosto eivät varmasti ole haitaksi. Näen esimerkiksi brändiyhteistyön syventämisessä välinevalmistajien kanssa suuria mahdollisuuksia. Uskon vahvasti henkilökohtaiseen, asiakkaan tarpeet huomioon ottavaan ja inspiroivaan omnikanava-palveluun. Asiakas on kuningas”, Tuomas Mäki sanoo. 

GOLF SKYLLÄ on Suomessa verkkokaupan lisäksi neljä golfin erikoismyymälää, kaksi pääkaupunkiseudulla sekä yhdet Tampereen ja Turun alueella. Lisäksi Golf Sky operoi yli 10 golfkentällä pro shoppeja ympäri Suomea. Yhtiön ennustettu liikevaihto vuodelle 2021 on noin 15 miljoonaa euroa.

GoGolf on kannattava ja Pohjoismaiden nopeimmin kasvava golfyhtiö, joka koostuu Golf Skyn lisäksi vahvasta golfyhteisöstä, -mediasta ja -verkkokaupasta, golfkentistä, kenttäoperoinnista, golfin sisä- ja ulkoharjoittelupaikoista sekä tapahtuma- ja valmennusliiketoiminnasta. Lisäksi GoGolf harjoittaa kentänhoidon operointia, -urakointia ja konsultointia.

Etsi luettavaa