Hyppää sisältöön

Golf sai Nelly Kordasta uuden kuningattaren: ”Perhe on tehnyt niin paljon menestykseni eteen”

Nelly Korda nousi kauden kolmannen voiton myötä maailmanlistan ykköseksi

22-vuotias Nelly Korda nousee maailmanlistan ykköseksi voitettuaan Atlanta Athletic Clubilla Women´s PGA Championshipin, ensimmäisen majorinsa.

Nelly Korda ja Lizette Salas lähtivät sunnuntain finaalikierrokselle tasatilanteesta (-15). Korda on jo usean vuoden ajan ollut Tourin menestyneimpiä nuoria pelaajia, Salas yhden LPGA kisan voittanut konkari, joka pelasi kolme kolme ensimmäistä päivää taitotasonsa ylälaidalla.

Korda nousi jo kierroksen ensimmäisellä puoliskolla johtoon, eikä siitä luopunut.

“Dominoin par-viitosia. Löin palloa erinomaisesti, puttasin mainiosti. Koko osaaminen oli pelissä. Tunsin Lizetten kanssa kamppaillessani stressiä, tuntemuksia laidasta laitaan. Silti en vielä voi uskoa voittaneeni, olen shokissa”, hän kertoi medialle läpimurtonsa jälkeen.

”Saan olla todella kiitollinen läheisilleni, erityisesti perheelle saamastani tuesta hyvinä ja huonoina hetkinä”, Nelly Korda tunnelmoi.

Kertauksen vuoksi. Isä Petr Korda voitti tenniksessä Australian Openin ja oli pitkään maailman huippupelaajia. Äiti Regina on isän tavoin syntynyt Tsekissä, jossa hän oli maan huippuja, ja hyvän tason ammattilaispelaaja. 
Sisar Jessica Korda on voittanut Nellyn tavoin kuudesti LPGA:lla, mutta ei vielä majoria. Pikkuveli Sebastian kulkee vanhempiensa jalanjälkiä tenniksessä, jossa hän voitti alkuvuodesta ensimmäisen ATP-turnauksensa.

Korda nousee seitsemän vuoden tauon jälkeen ensimmäiseksi USA:n edustajaksi maailmanlistan kärjessä. Paalupaikka saattaa pysyä korealaisten keskellä pidempäänkin, mikäli alkukauden ote pitää.

Nelly Korda on voittanut kolmasti LPGA:lla, kukaan muu ei ole kuluvan kauden aikana päässyt tuulettamaan yhtä kertaa enempää. Edessä on vielä molemmat Euroopan majorit, sekä olympialaiset, joissa Nellyn ja Jessican lisäksi Kordan perheestä saatetaan nähdä estradilla myös Sebastian Korda.

Matilda Castrén (75-77,+8) karsiutui kahden kierroksen jälkeen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa