Hyppää sisältöön

Golf on ihanaa! Vuosaari Golfissa nautitaan golfkiimasta

Vuosaari Golfissa jyrätään viheriöitä jo ensimmäisenä päivänä

Golfkausi on avattu! Toki moni kerkesi avaamaan sen jo viikkoa aiemmin Suomessa, jotkut ulkomailla, mutta nyt myös Helsingissä pääsee pelaamaan. Vuosaari Golfin kenttä onkin täysin ylibuukattu läpi tulevan viikonlopun, eikä syyttä.

Olisiko hetki aikaa puhua minun golfkauden avauksesta? Tätä kysymystä olen esittänyt muutamille kavereille, joiden puhelin on soinut minun kauden avauksen jälkeen. Golf on ihanaa! Olisin valmis käymään kierroksen lyönti lyönniltä läpi, mutta ketään tuskin kiinnostaisi kuunnella. 

Mitä väliä edellisellä kappaleella on? Se kertoo paitsi minun omasta fiiliksestä avauskierroksen aikana ja sen jälkeen, mutta uskon sen olevan tuttu tarina kaikille muillekin vastikään kauden avanneille. Golf antaa huikeaa euforiaa onnistumisineen ja epäonnistumisineen. Klubitalon edessä käytävät spekulaatiot kentän kunnosta, hienoista ja huonoista lyönneistä sekä kauden avauksesta tuovat mahtavan fiiliksen! 

Vuosaari Golf on muodostunut itselleni perinteeksi joka kevät. Useina keväinä useaan otteeseen. Kenttähän sopii minulle kuin nyrkki silmään, sillä raffeja ei ole ja mitä vinomman lyö, sen viereisemmältä väylältä pallo löytyy. Pelin vahvuus on pitkät putit ja chipata ei tarvitse. Hyvä resepti onnistuneelle perjantaiaamulle siis! 

Aamulla klubitalolla oli vielä hiljaista, sillä noin 7.30 puhelimiin kilahti tekstiviesti, ettei yöpakkasen takia kenttää voida avata vielä hetkeen. Oma lähtöaika 8.20 jäi siis haaveeksi, mutta toimitusjohtaja Harri Mankki tiimeineen taklasi ongelman upeasti – pääsimme lähtemään samaan aikaan kuin ensimmäiset, mutta toiselta väylältä. Lähtöaika muodostui lopulta aikaan 9.30 kun ensimmäiset lyönnit paukkuivat ilmoille.

    Näytä tämä julkaisu Instagramissa.         

Viimeistä viedään! Jyrä laulaa @vuosaarigolf greeneillä ?

Henkilön GoGolf.fi (@gogolffi) jakama julkaisu Huhti 5, 2019 kello 2.40 PDT

 

Tiukkaa ruohoa ja upotettuja putteja

Vuosaaren kenttä on aina tunnettu melko niukasta ja minimalisesta väyläruohopeitteestään. Jopa hiekkainen väyläruohon pohja teki väylältä lyömisestä kovin duffiherkkää, mutta alustan ollessa kova se oli oikein pelattava. Helpompaa se olisi toki lyödä jos pallo ei makaisi tiukasti maassa kiinni, vaan ruohonkorsien päällä. Parit duffit pitivät hyvin hereillä. 

Viheriöt ovat aina kentän tärkein osanen. Vuosaaressa mittailtiin parhaimmillaan yli kymmenen jalan stimp-lukemia avaamisen aattona. Tänään ne eivät tuntuneet tuulennopeilta, mutta joissain kohdissa ymmärrän hyvin lukeman. Kun olimme saapumassa viimeiseen avaukseen, oli väylän 2 viheriö jyräyksessä. 

”Pitäähän niitä jyrätä, jotta ne rullaavat paremmin!”, luonnehti kentänhoitaja Brad, joka on tuttu näky Vuosaaressa. 

Kesän ensimmäisenä päivänä jyräykset käynnissä: RESPECT ja pallot rullaavat taas nopeammin. 

Kentän kuntoa ei tarvitse sen suuremmin luonnehtia. Ihan perus ”Vuokkia”, eli kovaa ja kuivaa, raffia ei ole vielä ja viheriöllä on ilo puttailla. Näin on helppo kirjoittaa kun on itse tilastoinut 24 puttia 17 reiän aikana. Nauruhymiö perään jos se sallittaisiin edes kohtalaisissa teksteissä. 

    Näytä tämä julkaisu Instagramissa.         

Pieni frostdelay Royal @vuosaarigolf . Ehkä tunnin päästä sadat golfarit pääsevät laitumelle pitkän talven jäljiltä ? #Golfkesä

Henkilön GoGolf.fi (@gogolffi) jakama julkaisu Huhti 4, 2019 kello 10.30 PDT

 

Iltakierros viikonloppuna?

Vuosaari Golfiin pääsee pelaamaan arkisin 40 euron hintaan ja viikonloppuisin 45 eurolla. GoGolfin verkkokaupasta ostamalla kaupanpäälle saa kahvin! Miten helposti kentälle sitten on pääsyä viikonloppuna? 

”Ei kovin hyvin. Meillä on todella hyvin varattu ajat. Lauantaina on reilut 200 pelaajaa ja sunnuntaina karvan alle. Kello kolmen jälkeen löytyy vielä tilaa molempina päivinä ja viiden jälkeen voi lähteä pelaamaan kun valoakin riittää yhdeksään asti”, Harri Mankki toteaa tyytyväisenä. 

Jos aamuvirkut haluavat pelata ysin, se on yksi luonteva vaihtoehto. 

”Yhdeksän reikää pystymme lähettää kentälle pelaamaan ensimmäisen kahden tunnin aikana kun kenttä on saatu auki. Nämä pitää mennä sitten enemmän tapauskohtaisesti neuvottelemalla, mutta kyllä me yritetään kaikki halukkaat kentälle saada”, Harri lupaa. 

Lounaalla maistuivat Choritzo -lihapullat. Kierroksella kannattaa juoda vettä, sillä vasta nyt muistui mieleen kuinka fyysisesti rankka laji on kyseessä. Pieni migreeni muistona jatkan fiilistelyä omasta kauden avauksesta. 

Facebookissa kysyimme mikä on minun kierroksen tulos. Oikea vastaus on 73 (+1) lyöntiä, sillä pelaamatta jääneelle reiälle (10) lasketaan par-tulos, vaikka birdiehanat olivat juuri lämmenneet. 

Oikein vastanneista arvoimme voittajaksi Karri Virtavuon, joka osasi luottaa pelini talvehtimiseen. Karri lähtee kaverinsa kanssa testaamaan miten hänen pelinsä sopii Royal Vuosaaren kentälle.

Etsi luettavaa