Hyppää sisältöön

GoGolfin viisi voittajasuosikkia Mastersiin

Jon Rahm

The Masters alkaa tänään ja poimimme viisi pelaajaa, joiden uskomme olevan vahvoilla kisassa.

1. Bryson DeChambeau

Asiantuntijoiden ja vedonlyöntitoimistojen yhteinen konsensus on, että vihreä takki puetaan sunnuntaina Bryson DeChambeaun ylle.

Säästeliäästi kilpaillut DeChambeau on selvästikin keskittynyt Augusta Nationalin metkujen ymmärtämiseen, sillä hän kiersi siellä harjoituskierroksia jo viime viikolla, kun suuri osa kilpakumppaneista teki kenraaliharjoituksen pelaamalla Houston Openin.

Itse asiassa DeChambeau on pelannut edellisen kerran kilpaa lokakuun alussa. 

Vaikka Brysonin tulivoima avauslyönnissä on ylivoimainen, ja hän saa pitkillä avauksillaan selvän etun kilpakumppaneihin, voitto ratkaistaan kuitenkin viheriöllä. Augustan viheriöt ovat viekkaat, joten putterin pitää toimia, mikäli Bryson mielii ottaa toisen perättäisen major-voiton.

Valmistautumisen laadusta voitto ei ainakaan jää uupumaan.

2. Dustin Johnson

Maailmanlistan ykköstä ei voi tietenkään sivuuttaa Mastersin voittajasuosikkien joukosta, semminkin kun hän sijoittui viime viikolla Houstonissa toiseksi.

Koronatartunnan vuoksi hetken aikaa sivussa ollut Dustin Johnson ei ole pelannut tällä kaudella Houston Openin lisäksi kuin US Openin, jossa hän sijoittui kuudenneksi.

Johnson puhui paineita itseltään pois kilpailun alla kertomalla, ettei hänellä ole pakkomiellettä voittaa vielä uran toista majoria. Hänen mukaansa hänellä on siihen vielä aikaa – ja voitto tulee jos on tullakseen.

Viime vuonna Johnson sijoittui kilpailussa toiseksi ja neljällä edellisellä kerralla kun Johnson on Mastersiin osallistunut, hän on ollut kymmenen parhaan joukossa.

3. Jon Rahm

Tiistaina 26 vuotta täyttänyt Jon Rahm juhli syntymäpäivään tekemällä ”hole-in-onen” pomputtelemalla pallon vesiesteen kautta suoraan reikään. Maanantaina hän oli onnistunut tekemään aidon holarin tiiauspaikalta.

Näin espanjalainen varasti huomion jo alkuviikosta, mutta hän olisi varmasti mieluummin valokeilassa sunnuntaina palkintojen jaossa.

Maailmanlistalla kakkosena oleva Rahm ei ole päässyt vielä juhlimaan majoreissa, mutta moni pitää sitä vain ajan kysymyksenä. Elokuun lopussa hän otti uransa toistaiseksi suurimman voiton viemällä PGA Tourin finaalikisan voiton uusinnassa Dustin Johnsonin nenän edestä.

Mastersiin Rahm on osallistunut kolme kertaa, joista kaksi kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Viime vuonna hän oli yhdeksäs ja toissa vuonna neljäs. Voidaan siis todeta, että Augusta National sopii Rahmin pelityyliin 

PGA Tourilla miehellä on viisi voittoa ja European Tourilla kuusi, joista kaksi kiertueen Dubain-päätöskisassa. 

4. Brooks Koepka

Kaikki indikoisi siihen, että 30-vuotias Brooks Koepka on saanut kroppansa kuntoon. Viime viikolla hän sijoittui viidenneksi Houston Openissa, ja suu alkoi käydä tuttuun tapaan.

Hän sanoi, että olisi voittanut kilpailun, mikäli olisi käyttänyt vanhaa draiveriaan koko kilpailun ajan. Koepka pelasi uudella draiverilla kaksi ensimmäistä kierrosta ja vaihtoi takaisin vanhaan viikonlopulle.

Hän pelasi viikonloppuna paremmin, mutta toisaalta tilastojen perusteella draivit eivät merkittävästi parantuneet draiverinvaihdoksesta.

Arvatenkin Koepka lähtee Mastersiin voitonhimoisena, kuten aina major-kilpailuihin. Hän on voittanut urallaan neljä majoria, kaksi US Openia ja kaksi PGA Championshipiä.

Masters Tournamentissa hän oli viime vuonna toinen, joten kentänkin pitäisi sopia. Kun kroppakin on lausuntojen perusteella nyt 100-prosenttisessa kunnossa, ei majorien erikoismiestä voi sivuuttaa, vaikka ennen Houston Openia hän olikin jonkin aikaa sivussa 

5. Patrick Reed

Harva hänestä tykkää, mutta Patrick Reed on kovan luokan pelimies, jota ei voi sivuuttaa Mastersin voittajaspekuloinneista. Vuoden 2018 Masters-voittajaa on syytetty pikkuvilpistä aika ajoin, mutta se ei ole vaikuttanut miehen suorituksiin, mikä kertoo, että kyseessä kylmähermoinen kaveri. Muillakin määreillä häntä on kuvailtu.

Reed johtaa European Tour -rankingia pääosin helmikuun Meksikon WGC-kisan voiton ansiosta, mutta hän teki syksyllä visiitin vanhalle mantereelle ja sijoittui BMW PGA Championshipissä kolmanneksi. Se onkin hänen paras sijoituksensa syksyn kisoissa.

Kauden kahdessa aiemmassa majorissa hän sijoittui kummassakin jaetulle 13. sijalle.

Reedin sijaan olisin mieluusti laittanut listalle Matthew Wolffin tai Collin Morrikawan, mutta ensikertalaiset eivät ole tunnetusti Mastersissa juhlineet. Edellisen kerran ensikertalainen on voittanut Masters Tournamentin vuonna 1979, kun Fuzzy Zoeller voitti kisan uusinnan jälkeen. Kilpailun historian aikana tämä on onnistunut vain kaksi kertaa ja toinenkin oli vuonna 1935 eli silloin, kun kilpailu järjestettiin toisen kerran.

Etsi luettavaa