Hyppää sisältöön

GoGolf suosittelee – 6 mainiota kohdetta syksyn golfkierroksille Suomessa

Alastarossa huippukuntoisella kentällä pelattiin loppukesästä Nordic Leagueen kuuluva Finnish Open

Marraskuusta on sääennusteiden mukaan tulossa erinoimainen golfin pelaamiseen.

Golfkausi on viimeisten vuosikymmenten aikana pidentynyt ilmaston lämpenemisen, kentänhoidon kehittymisen ja kenttäyhtiöiden palvelutason nousemisen johdosta merkittävällä osalla golfkeskuksista useilla viikolla.
Kaikki golfia pelaavat muistavat erityisen hyvin talven 2019-2020, jolloin palloa lyötiin kesäviheriöille monilla kentillä jokaisen kuukauden kuluessa ainakin joinakin päivänä.  

Alkavan marraskuun aikana pelataan etenkin Etelä-Suomessa kymmenillä kentillä. Kenttäyhtiöitä, joille vieraspelaajien eurot kevään tai syksyn kierroksista ovat merkittäviä, on paljon.

Huomionarvoista on myös se, että kentät palvelevat parhaansa mukaan vieraspelaajia ja hinnat ovat kohdillaan.

Listasimme alle golfkeskuksia, joille myöhäissyksyllä tasokkaiden peliolosuhteiden tarjoaminen on jo vakiintunut tapa toimia.

Alastaro Golf – hiekkapohjaisella kentällä jalat pysyvät kuivina

Alastaro Golf isännöi loppukesästä Finnish Openia, Nordic Golf Leaguen kisaa. Kosti Kurosen suunnittelema kenttä on rakennettu hiekkapohjaiselle alueelle, väylien kulkiessa sointuisasti mäntymetsikön keskellä. Alastaro on mainostanut pitkään olevansa backtiiltä Suomen pisin. Suurimmalle osalle vieraista riittää huomattavasti vähempikin mitta kentällä, jossa kohtuullisen suorilla lyönneillä pallot pysyvät hyvin väylillä.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Alastaro Golf (@alastarogolf) jakama julkaisu

”Kenttä on upeassa syyskunnossa kesägriinein niin kauan kuin säiden puolesta kyetään pelaamaan. Mäntymetsikön ympäröimänä puiden lehdetkään eivät ole esteenä. Kuivin jaloin pelataan ja pelinautintoa säällä kuin säällä sloganin mukaan on tarjolla kauden loppuun asti”, kertoo seuran puheenjohtaja Minna Nenonen, joka aiemmin työskenteli toiminnanjohtajana.

Tyylikäs klubitalo on pääsääntöisesti avoinna 10-16 välisenä aikana. Kahvilatuotteiden lisäksi oluthanat ovat avoinna kauden loppuun, ruokailumahdollisuus on viikonloppujen kilpailujen yhteydessä.

Alastarolla on pitkät perinteet HK:n kinkkukilpailuille. Seuraava niistä pelataan 7. marraskuuta.
”Se on neljän hengen scramble, jaossa on jälleen 20 kinkkua. Tämän kisan jälkeen on palkintoina jaettu jo sata kinkkua kauden aikana”, Nenonen laskee.

Pelaaminen Alastaron erinomaisella, ja ensikertalaiset positiivisesti yllättävällä kentällä on syksyllä huokeaa.
”Meillä on arkipäivisin hintana 100 euroa/lähtö, aamupäivän tarjous klo 8-12 välisillä lähdöillä 30 euroa/henkilö. Muutoin green fee on 40 euroa arkena ja viikonlopulla 50 euroa.”

Alastaro on Suomessa ollut jo vuosia ykkösketjun kohde syksyisin, jonne kannattaa lähteä kauempaakin.
”Green fee on päivähinta, jolla voi veloituksetta lähteä myös toiselle kierrokselle”, Nenonen muistuttaa.

Alastaro Golf

Sea Golf Rönnäs – 27-reikää merellisissä maisemissa

Myös Sea Golf Rönnäsin kaikki kolme yhdeksikköä kuuluvat suunnittelun osalta Kosti Kurosen tuotantoon, sen ehdottomaan parhaimmistoon. 
Perinteet parhaimmillaan lähes läpi vuoden pelaamiseen juontuvat jo golfkeskuksen alkuvuosiin. Meri lämmittää ja luontaista tunnelmaa peliin tuovat kenttäalueen ympäristöön rakennetut loma-asunnot. 

Sea Golf Rönnäsissä tunnelmaa luo metsän katveesta pilkottava meri sekä väylien laitamiilla mökkirivistö

Sea Golf Rönnäsissä tunnelmaa luo metsän katveesta pilkottava meri sekä väylien laitamiilla mökkirivistö

Sea Golf Rönnäs

”Kenttä pidetään avoimena kesäviheriöille aina kun sää sen mahdollistaa. Loppuvuoden aikana tehdään kentällä parannustöitä, jotka eivät oleellisesti vaikuta pelaamiseen. Näitä ovat mm. bunkkereiden korjaus, ehostaminen sekä vesiesteiden siistiminen”, kertoo golfyhtiön pitkäaikainen toimitusjohtaja Kari Mattila.

”Kentälle on tehty talveen valmistavia töitä, mutta niiden peliä haittaava vaikutus on vähentynyt. Kenttä on ollut pääosin kuiva ja golfautoja on voinut käyttää. Toki aiempien päivien sateet vaikuttavat ja esimerkiksi golfautoista tiedotetaan päiväkohtaisesti.”

Myös Rönnäsissä kilpaillaan, pelimuotona on lähtökohtaisesti sunnuntasin käytävät scramblet.

”Klubitalo ja ravintola ovat avoinna pelaajatilanteen mukaan. Range on avoinna normaalisti.”

18-reikäisen kentän (Meri) green fee on arkisin 35 euroa, viikonloppuisin 40 euroa. Pelattavuudeltaan erittäin miellyttävä 9-reikäinen Puisto (30 €) on myös erinomainen vaihtoehto.
Alastaron tavoin Sea Golf Rönnäsiin on ajomatkaa tavanomaista enemmän suurista taajamista, mutta kentän, palveluiden sekä tunnelman osalta Rönnäs on syksyn kenttien sarjassa ehdoton klassikko.

Sea Golf Rönnäs

Salo Golf – avoinna aina kun kenttä ei ole jäässä tai lumessa

Salo Golfin sijainti on lajin harrastajien, omien jäsenten sekä vieraiden, kannalta yksi parhaista Suomessa. Hyvien yhteyksien päässä kivenheittämän päässä Helsinki -Turku moottoritiestä ja luontevasti kiinni kaupungin kyljessä maan parhaaksi nostetun urheilupuiston osasena.

18-reikäinen kenttä on kompakti paketti, joka ei kilpaile premium-tason huippukenttien sarjassa, vaan on harrastajapelaajalle kotoisa, siisti ja idyllinen pelikokemus.
”Meillä pelataan aina kun kenttä ei ole jäässä tai lumessa”, lupaa toimitusjohtaja Tomi Paju.

Salo Golf on harrastelijalle erinomainen, monipnuolisesti osaamista mittaava idyllinen kaupunkikenttä

Salo Golf on harrastelijalle erinomainen, monipnuolisesti osaamista mittaava idyllinen kaupunkikenttä

Salo Golf

”Kuluvalla kaudella palaute kentän kunnosta on ollut erityisen hyvää, viheriöiden leikkuuta on jatkettu lämpimien kelien johdosta.”

Myös pukuhuoneet ja WC:t ovat käytössä läpi kauden, ravintola tilanteen mukaan.
”Scrambleja pelataan tilanteen mukaan viikonloppuisin. Päivitämme hyvin aktiivisesti toiminnastamme ja kentästä tietoja kotisivuillemme sekä sosiaaliseen mediaan.”

Salo Golfissa käynnistettiin jo edelliskaudella Vuosaaren tavoin marraskuusta voimassa oleva lyöntimattojen käyttö väylillä. Tämän tavoitteena on luonnollisesti edesauttaa lyöntijälkien aiheuttamia haasteita, jotka näkyvät talvella tehtyinä seuraavalla kaudella.

Green feen hinta arkisin Salossa on 40 euroa, viikonloppuisin 45 euroa.

Salo Golf

Hiisi- Golf – Pirkanmaan alueen pisin pelikausi

Leppoisaa golfia Lempäälässä, kuuluu Hiisi-Golfin slogan. Tätä määritelmää tukee kentän rauhoittava maalaismaisema entisen tilan mailla, järvenrantaisemissa.
Sijaintikin on erinomainen, Helsinki-Tampere moottoritieltä matkaa on kolmisen kilometriä.

Hiisi-Golf tarjoaa oivan pelimahdollisuuden Tampereen talousalueella pitkään syksyllä

Hiisi-Golf tarjoaa oivan pelimahdollisuuden Tampereen talousalueella pitkään syksyllä

Hiisi-Golf

Pääkenttä on yhdeksänreikäinen Hiisi, par-kolmoskenttä tunnetaan nimellä Farmi. 
Golfkeskukseen kuuluu myös kaksi harjoitusaluetta, joista Mega-range on nimensä mukaisesti täysmittainen ja hieman muusta kokonaisuudesta sivummalla.

Klubitalona toimii entisaikoina Lempäälän kunnan psyykkisesti sairaiden asuinpaikkana toiminut, historiaa huokuva ja kunnostettu puutalo. Golfarien tukikohtana toimii klubitaloakin useammin ykkösen tiin ja yhdeksikön viheriön välissä sijaitseva taukotupa, joka on vähättelevä ilmaisu aistikkaalle ja tilavalle tuvalle.

Tampereen talousalueen golfkeskuksista Hiisi-Golf on profiloitunut kasvattajakentäksi, jonka oma jäsenmäärä ylitti kuluvalla kaudella jo tuhannen rajan .

”Kenttä on avoinna kesäviheriöille. Toivottavasti säät suosivat ja pystytään pitämään kenttä auki koko marraskuun. Jos jossakin kohdin joudutaan pitämään kenttää hetkellisesti kiinni, avaamme kyllä uudestaan kelien niin salliessa”, antaa tilannekatsauksen golfyhtiön toimitusjohtaja Eeva Isotalo.

”Väylät ja griinit ovat hyvässä kunnossa. Ja on kuivaa, kenttä on vetänyt erinomaisesti esimerkiksi viime viikon runsaat sadevedet. Saappaat voi jättää kotiin.” 

Scramble on pelimuotona myös Hiisi-Golfin kisoissa. Sunnuntaina 7.11. pelataan Taiston scramble 2 henkilön joukkuein.

”Caddiemaster palvelee säävarauksella Taukotuvalla joka päivä klo 10 alkaen. Sen yhteydessä on pieni kioski, jossa on tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa. Megarange on auki toistaiseksi.”

Green feen hinta on  20€/ 9-reikää ja 30€/18- reikää. 
Hiisi-Golf on sijoittunut kotimaisessa kenttärankingissa jopa jumbosijalle. Tätä on syytä ihmetellä, sillä vaikka luksusta ei olekaan tarjolla, molemmilla kentillä on luonnetta ja idylliä, sekä paikat ja palvelut kunnosssa.

Hiisi-Golf

Vuosaari Golf – links-golfia kahvipaahtimon kupeessa

Sijainti on myös Vuosaari Golfin yksi kilpailuvalteista pääkaupunkiseudulla asuville myöhäissyksyn golfkierroksia suunniteltaessa. Kenttä ja sen palvelut kestävät vertailun kovassakin seurassa.
Suomen oloissa Vuosaari on lähimpänä links-golfin tunnelmaa Suomessa. Vaikutuksen se on tehnyt jäsenistöön ja vieraspelaajiin kuluvankin syksyn aikana etenkin viheriöiden kunnon osalta. 

Vuosaaressa avautuu kierroksen aikana myös merellinen maisema klubitaloa lähestyttäessä

Vuosaaressa avautuu kierroksen aikana myös merellinen maisema klubitaloa lähestyttäessä

Teemu Tyry

Väylien ja karheikkojen osalta pinta on napakka ja käytännössä kuiva paria kohtaa kovienkin sateiden aikana. Kentän vieressä sijaitseva satama sekä Pauligin kahvipaahtimo luovat tunnelmaa ja jälkimmäinen tarjoaa myös laadukkaan tuotteen tuoksut kierroksen aikana.

Vuosaaressa otettiin edellistalvena käyttöön lyöntimatot marraskuun ensimmäisestä päivästä alkaen kentän suojelemiseksi.
”Käytäntöä tullaan jatkamaan myös alkavalla talvikaudella. Palaute oli enimmäkseen positiivista ja hyödyt kentän kunnon osalta keväälle merkittäviä”, toimitusjohtaja Harri Mankki painottaa.

Vuosaari on jo useiden talvikausien aikana pitänyt suosittua ravintolaansa avoinna klo 11.00-14.30 (lounasbuffet) välisenä aikana.

Green feen hinta on arkisin 45 euroa, viikonloppuisin 50 euroa.
Vuosaari on golfpalveluiden osalta Suomen ykkönen läpi kauden. Vaihtoehtona ulkona pelaamiselle on seitsemänä päivänä viikossa aamusta myöhäiseen iltaan golfmailojen heiluttelu Planmeca Golf Areenassa.

Vuosaari Golf

Hangolf – paras sesonki käynnistyy marraskuun puolivälistä

Hangon Golf (HanGolf) on markkinoinut kenttäänsä syksyisin pelikaudeltaan pisimpään ulottuvaksi. 
”Keskiarvona meillä pelataan jouluun asti, toisinaan pidempäänkin. Paras sesonkimme käynnistyy perinteisesti silloin, kun muut kentät pistävät lapun luukulle”, kertoo Hangossa hengettärenä vuosituhannen vaihteesta toiminut Lena Haanpää, joka vuodesta 2007 on kantanut myös toimitusjohtajan vastuuta harteillaan.

HanGolfin uusi kenttämestari Matias Meriläinen levittämässä siirtonurmea kaudella 2022 avattavan neljännen väylän uudelle tiiauspaikalle

HanGolfin uusi kenttämestari Matias Meriläinen levittämässä siirtonurmea kaudella 2022 avattavan neljännen väylän uudelle tiiauspaikalle

Hangon Golf, Lena Haanpää

Hangossa on jo vuosia puhaltanut myötäinen tuuli kentän ja pelaajamäärien osalta.
”Tällä kaudella pelaajamäärä on kasvanut 11 prosenttia. Loppusyksystä odotamme taas vilkasta. Viheriöt ovat hienossa kunnossa.”

Hangossa on aloittanut uutena kenttämestarina Matias Meriläinen, jonka tukena Hirsalan kenttämestari Janne Lehto on konsultoinut säännöllisesti nuorempaa kollegaansa.
”Merkittävimpänä uudistuksena olemme tehneet neljännen väylän tiiauspaikan uusiksi.”
Taloudellisestikin Hangon tilanne on niin hyvä, että seuraavalle kaudelle kenttäyhtiö on uusimassa kentänhoitokoneistoaan.

”Lämpimästi tervetuloa Hankoon. Meri huokaa lämpöä,  klubitalo pukuhuoneiden ja saunankin osalta on avoinna päivittäin vieraspelaajille”, markkinoi Lena Haanpää Suomen eteläisimmän kentän palveluja. 

HanGolf

Etsi luettavaa