Hyppää sisältöön

GoGolf seuraa Luke Donaldin tiedotustilaisuutta – tässä on Euroopan Ryder Cup -joukkue

Kapteeni Luke Donald kuvattiin, kun hän saapui tiedotustilaisuuteen. KUVA: GETTY IMAGES

Euroopan joukkue Ryder Cup on nyt selvillä. Suurin yllätys on Nikolai Højgaardin valinta.

Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen on jo aiemmin varmistanut paikan ranking-pisteiden perusteella kuusi pelaajaa. Tänään ratkeaa, keille kuudelle pelaajalle kapteeni Luke Donald antaa villin kortin.

Varmuudella mukana ovat Rory McIlroy, Jon Rahm ja Robert MacIntyre, jotka pääsivät mukaan Euroopan pisteiden perusteella sekä Viktor Hovland, Tyrrell Hatton ja Matt Fitzpatrick, jotka valittiin maailman pisteiden perusteella.

Suora lähetys on käynnissä. Luke Donaldia haastatellaan ja hän päivittelee, kuinka moni pelaaja paransi otteitaan sitä mukaa kuin valinnan hetki lähestyy.

Pelaajat otetaan tiedotustilaisuuteen mukaan etäyhteyden välityksellä lyhyeen haastatteluun sitä mukaa kuin heidän valintansa kerrotaan.


Ensimmäinen kapteenin valinta on selvä: Tommy Fleetwood. Ryder Cup on Fleetwoodille kolmas, ja hän oli tärkeässä roolissa, kun Eurooppa voitti vuonna 2018 Ryder Cupin Ranskassa.

Donaldin mukaan Fleetwood tuo mukanaan kokemusta joukkueeseen ja on erittäin hyvä pallonlyöjä.

”Kotiyleisö on uskamatonta. Tunnelma tulee olemaan hieno. Ryder Cupissa tulee läheiseksi joukkuekavereiden ja muiden joukkueessa olevien kanssa, mutta mikään ei voita kotiyleisön edessä pelaamista”, Fleetwood kertoo.


Toinen valinta osuu Sepp Strakan kohdalle. Straka sijoittui toiseksi The Openissa ja on pelannut vahvan kauden PGA Tourilla. Hänestä tulee toinen itävaltalainen Ryder Cupissa.

”Tämä oli tavoite, joukkueen pääseminen, mutta se vaikutti hyvin etäiseltä. Olen iloinen ja otettu siitä, että olen mukana joukkueessa”, Straka kiittelee valintaansa.

Strakalle Ryder Cup on ensimmäinen.

”Hän on hyvä draivaaja, mikä sopii hyvin Marco Simonen kentälle”, Donald kertoo.


Justin Rose saa kipparilta kolmannen villin kortin. Kokenut pelaaja on syntynyt vuonna 1980 ja tulee pelaamaan jo kuudennen kerran Ryder Cupissa.

”Tämä on ollut iso motivaation lähde”, Rose myöntää.

Hän sanoo, että edellisen kerran putoaminen joukkueesta kirpaisi.

”On ollut hienoa nähdä, että hän (Rose) on pelannut hyvin. Justin tuo joukkueeseen kokemusta ja pystyy upottamaan putteja paineen alla, tiedän mitä hän tarjoaa ja paikka joukkueessa on ansaittu”, Donald sanoo.

”Voittaminen on joukkueena parasta, mitä voi kokea”, Rose kertoo.


Shane Lowry on myös mukana Ryder Cupissa. Hän on entinen The Open -voittaja ja edustaa kokemusta joukkueessa, vaikka pelaa vasta toisessa Ryder Cupissa.

”Olen ylpeä ja kiitollinen valinnasta”, Lowry sanoo.

Lowry pelasi ensimmäisen kerran Ryder Cupissa vuonna 2021, jolloin Eurooppa hävisi selvästi Yhdysvalloille.

”Emme pääse kokemaan joukkuepelaamista usein. Olen kasvanut perheessä, jossa pelattiin joukkuelajeja. Yksi suurista tavoitteistani tälle vuodelle oli päästä mukaan Ryder Cupiin ja voittaa Roomassa”, Lowry kertoo.


Viides valinta on Nikolai Højgaard. Tämä on yllätys, sillä etukäteen uumoiltiin villien korttien menevän Adrian Meronkille ja Ludvig Åbergille.

”Kun Luke soitti minulle eilen, olin turhautunut siitä, kuinka pelasin Crans Montanassa ja se puhelu pelasti iltani”, Højgaard sanoo.

”Hän on nuori supertähti, jonka ura on vasta alussa. Hän on jo saavuttanut niin paljon urallaan”, Donald kiittelee.


Viimeinen joukkueen jäsen on eilisen voiton jälkeen odotetusti Ludvig Åberg.

”Hän oli yhtä hyvä yliopistossa kuin Viktor Hovland ja Jon Rahm, joten pidimme häntä silmällä. Haastoin hänet tulemaan Eurooppaan pariksi viikoksi, ja hän oli neljäs Tsekissä ja tiedämme, mitä hän teki eilen: neljä birdieä viidellä viimeisellä reiällä. Se oli todella vakuuttava esitys”, Donald kiittelee.

”Jos minulle olisi kerrottu pari kuukautta sitten, että olen mukana näissä keskusteluissa, en todennäköisesti olisi uskonut sinua. En voi kapteenia ja varakapteeneja tarpeeksi”, Åberg myöntää.


Euroopan joukkue Ryder Cupissa on siis tässä:

 • Rory McIlroy
 • Robert MacIntyre
 • Jon Rahm
 • Viktor Hovland
 • Tyrrell Hatton
 • Matt Fitzpatrick
 • Tommy Fleetwood
 • Sepp Straka
 • Shane Lowry
 • Justin Rose
 • Nikolai Højgaard
 • Ludvig Åberg

Etsi luettavaa