Hyppää sisältöön

GoGolf Isosaari kehittyy – neljä uutta väylää ja viheriötä sekä presidenttiä varten rakennetut portaat

Isosaaren avausväylän viheriö tulee uudelle paikalle meren ääreen

Isosaaressa astutaan juhannuksena uuteen aikakauteen jokapäiväisen pelaamisen mahdollistuessa uusien upeiden viheriöiden myötä.

GoGolf sai  edelliskaudella vuokrasopimuksen kautta Isosaaren perinteitä huokuvan yhdeksänreikäisen kentän valikoimiinsa ja kehitettäväkseen. 

Ainutlaatuisen kohteen saama palaute pelaajilta, ryhmiltä, sekä ammattilaiskilpailun osallistujilta oli puolikkaalla kaudella odotetun positiivinen.

Saarella on pelattu golfia kolmen vuosikymmenen ajan. Kenttä on suunniteltu ja rakennettu luonnonmukaisesti pienen kyläyhteisön ja varuskunta-alueen kupeeseen.

Risto Pakarinen ja Sauli Ketonen ovat tehneet valtavan työn Isosaaren golfkentän eteen

Risto Pakarinen ja Sauli Ketonen ovat tehneet valtavan työn Isosaaren golfkentän eteen

Teemu Tyry

Tunnelma Isosaarella golfatessa on normaalista poikkeava, ja sellaisena se myös halutaan pitää. Kentän perustajat Sauli Ketonen ja Risto Pakarinen työskentelevät edelleen saarella, ja heidän näkemyksiään käytetään hyväksi palvelukokonaisuuden kehittämisessä

Neljä uutta viheriötä – viisi uutta väylää

Isosaaren uusille viheriöille ja niiden ympäristöille raikas ja runsas sadekuuro teki todella hyvää

Isosaaren uusille viheriöille ja niiden ympäristöille raikas ja runsas sadekuuro teki todella hyvää

Sari Kettunen

Isosaaren kenttä nostaa alkaneella kaudella merkittävästi profiiliaan neljän uuden viheriön ja väylän johdosta. Uudistustyöt on lähtökohtaisesti tehty pelaamiseen liittyvän turvallisuuden vuoksi.

Kentän poikki kulkevan tien ylitykset on uudessa pelijärjestyksessä poistettu. Viheriöiden paikat ovat, jos mahdollista, aiempaakin kiehtovampia merellisten maisemien ja luonnon kauneuden keskellä. 
GoGolf Isosaari muuttuu kenttänä ehdottomasti golfillisesti edukseen uudistusten myötä

”Viheriöiden pohjat ja rakenteet on tehty erittäin korkeiden laatustandardien mukaisesti. Siirtonurmi tulee GoGolfin Hillsin valtavan kokoiselta harjoitusviheriöltä, joka mahdollistaa joutuisan käyttöönoton”, kertoo hankkeesta vastaavan GoGolf Operationsin tekninen johtaja Juuso Rajasvuo.

Viheriöiden ja väylien suunnittelutyön on tehnyt  Lassi Pekka Tilander.

Isosaaren kuvatuimpiin väyliin lukeutuu alkuperäisessä muodossaan oleva kakkosväylä

Isosaaren kuvatuimpiin väyliin lukeutuu alkuperäisessä muodossaan oleva kakkosväylä

Teemu Tyry

”Haluamme kaikissa muutostöissä kunnioittaa Isosaaren kentän alkuperäistä henkeä ja luontoa. Risto Pakarinen on antanut arvokasta apua monissa vaiheissa”, Tilander painottaa.

Uudet viheriöt ovat par 3-kentän luonteen mukaisesti normaalikentän vastaavia pienempiä, mutta alkuperäisiä suurempia.

Viheriöiden pohjat ja rakenteet ovat alalla pitkään vaikuttaneen Petri Vainion käsialaa.

”Näistä viheriöistä tulee hienot ja erinomaisesti maisemaan istuvat. Kestävät rakenteiltaan ja kunnoltaan vertailun parhaiden kenttien viheriöiden kanssa”, Vainio vakuutteli edellisviikolla.

Presidentti Ahtisaaren portaat tulevat taas käyttöön

Neljän uuden viheriön ja väylän lisäksi merkittävä uudistus on kolmannen väylän uusi lyöntipaikka.
Se viedään aiemmin yleisöltä suljetulle alueelle, mäelle, jonka toisella reunalla  sijaitsee rannikkopuolustuksessa käytettty järeä tykki.

Isosaaren uudessa järjestyksessä kolmannen tiiauspaikan näkymä jää varmuudella mieleen. Oletettavasti ainakin puskia tullaan vielä karsimaan.

Isosaaren uudessa järjestyksessä kolmannen tiiauspaikan näkymä jää varmuudella mieleen. Oletettavasti ainakin puskia tullaan vielä karsimaan.

Teemu Tyry

Tiiauspaikkaa on käytetty aiemminkin armeijan isännöidessä kenttää. Presidentti Martti Ahtisaarta varten tiiauspaikalle johtavaan rinteeseen rakennettiin jyrkimpään kohtaan lyhyet portaat, jotka tulevat nyt uudestaan käyttöön. 
Kyseinen tiiauspaikka on ollut siis aiemminkin käytössä, ei kuitenkaan sen jälkeen kun saari siirtyi uuden vuokralaisen hallitsemaksi virkistyalueeksi muutama vuosi sitten.

Lotta Järvimaa

Kolmannen väylän voi nostaa yhdeksi kolmesta ehdokkaasta Isosaaren signature-väylistä kahden rantareiän rinnalle.
Vaikeusasteeltaankin se menee niiden kanssa samaan kastiin.

GoGolf Isosaari kehittyy ehdottomasti golfillisesti edukseen uudistusten myötä ja tarjoaa virkistävän pelikokemuksen myös kaikentasoisille

Isosaaressa vierailu on yhdistelmä golfia, luontoretkeä sekä virkistävää merimatkaa. Sielu lepää ja vierailuun voi aikataulunsa puitteissa yhdistää muitakin aktiviteettejä, jopa yöpymisen saarella.

Kenttä on siis jo avoinna ja erinomaisessa kunnossa. Uudet väylät ja viheriöt otetaan käyttöön kesäkuun toisella puoliskolla myöhemmin tarkemmin ilmoitettavana ajankohtana. 

GoGolf  Operationsin Lotta Järvimaa vastaa Isosaaressa kentänhoidosta, Allu huolehtii järjestyksestä kentällä ja viheriöillä

GoGolf Operationsin Lotta Järvimaa vastaa Isosaaressa kentänhoidosta, Allu huolehtii järjestyksestä kentällä ja viheriöillä

Jarno Juuti

 

Etsi luettavaa