Hyppää sisältöön

GoGolf goes Pohjanmaa: Botnia Golf

GoGolf käy tutustumassa tällä viikolla kuuteen Pohjanmaan kenttään. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on kauhajokelainen Botnia Golf.

Botnia Golf on jäsenmäärältään yksi Suomen suurimmista golfseuroista. Suuri jäsenmäärä selittyy pääasiassa lukuisten etäjäsenien kautta, joita Botnia Golfiin on liittynyt viime vuosina tiuhaan edullisen jäsenmaksun ja mutkattoman liittymisprosessin siivittämänä. ”Houkutusta on lisännyt myös edullinen jäsen-green fee, jolla koitetaan kannustaa varsinkin niitä jäseniä, jotka pelaavat vain muutaman kierroksen vuodessa.”, kertoo Botnia Golfin toimitusjohtaja Erkki Lehtola.

Botnia Golf on perustettu v. 1989, jolloin Kosti Kurosen suunnittelema kenttä avattiin 9-reikäisenä. Nykyisin täydet 18-reikää kattavan kentän layout kunnioittaa suunnittelultaan ympärillä olevaa maisemaa lähes täydellisesti.

Botnia Golfin kenttä istuu sujuvasti eteläpohjalaiseen maalaismaisemaan.

Botnia Golfin kenttä istuu sujuvasti eteläpohjalaiseen maalaismaisemaan.
Petteri Patjas

Layout on selkeä ja siirtymät väylien väleillä ovat lyhyitä. Karheikot ovat lyhyitä, mutta tiivis apilapainotteinen ruoho tekee karheikkolyönneistä raskaita. Pohjalaisilla lakeuksilla pelattaessa korkeuseroja ei kentällä juurikaan ole, joten kenttä on helppo kulkea.

Kenttää ympäröivät vanhat maalaisrakennukset ja ladot istuvat silmään hyvin luonnollisella tavalla. Pelin aikana viereisiltä laitumilta kantautuvat lehmien ääntelyt korostavat rauhallista maalaistunnelmaa entisestään.

Uteliaat lehmät seuraavat peliä mielellään kentän laitamilla.

Uteliaat lehmät seuraavat peliä mielellään kentän laitamilla.
Petteri Patjas

Monen muun kentän tavoin myös Botnia Golfin griinit kärsivät ankarasta keväästä. Ensi viikolla pelattavien SM-reikäpelikisojen myötä kentän hoitoon on kuitenkin laitettu erityispanoksia.

Klubitalon yhteydessä on pieni proshop, josta löytyy perustarvikkeiden lisäksi pieni vaatevalikoima. Klubin ravintolasta on saatavilla pääasiassa grilliruokiin keskittynyt menu ja annokset ovat reilun kokoisia. Myös viereisen oheisrakennuksen sauna ja suihkutilat ovat tilavat.

Kentän yhteydessä on myös erittäin laadukkaita majoitusmahdollisuuksia, esim. Akselin Lomatupa johon mahtuu isompiakin ryhmiä. Lisäksi Kauhajoella löytyy myös aitoa maatilamajoitusta maaseudun rauhaa etsiville.

Akselin Lomatupa tarjoaa toimivaa majoituspalvelua kentän läheisyydessä.

Akselin Lomatupa tarjoaa toimivaa majoituspalvelua kentän läheisyydessä.
Petteri Patjas

5 nopeaa toimitusjohtaja Erkki Lehtola, Botnia Golf

  1. Kuvaile Botnia Golfin kenttää kolmella asialla

Luonnonkaunis, riittävän vaativa peruskenttä, helppo pelata

  1. Mikä on kentän signature-väylä?

Kentän 14. väylä on kentän vaikein pitkä par-5, joka on osoittautunut aika haastavaksi, mutta samalla mieleenpainuvaksi väyläksi täällä.

  1. Mihin vieraspelaajan kannattaa kiinnittää Botnia Golfissa huomiota?

Pyrimme olemaan helposti lähestyttävä kenttä, jonne vieraspelaajan on helppo tulla. Klubin ilmapiiri on avoin ja rento. Täällä ei tehdä asioista vaikeita. Kentän kuntoon kiinnitetään myös paljon huomiota.

  1. Mikä on klubiravintolan must have-hittituote?

Ravintolan menussa on tarjolla monenlaisia burgereita. Ehkä erikoisin on sellainen, jossa burgerin sisällön voi jättää kokonaan henkilökunnan päätettäväksi.

  1. Mikä on paras golfmuistosi?

Kyllä ne on nämä omat hole-in-onet, joista ensimmäinen sattui klubin mestaruuskisoissa takatiiltä pelattaessa.

Plussat ja miinukset:

+ Helppo ja maisemaan sopiva layout

+ Toimivat majoituspalvelut ja klubitalon fasiliteetit vieraspelaajille

+ Edulliset päivä-green feet

– Kentän sijainti on hieman syrjäinen

Botnia Golf perustiedot:

Normaali greenfee:           48 eur/hlö/päivä, jäsenille 34/eur/hlö/päivä

Yhteystiedot:                     Korpikyläntie 330, 61980 Päntäne

                                           Puh 06-2324663, botniagolf@botniagolf.fi

                                           https://www.botniagolf.fi

Etsi luettavaa