Hyppää sisältöön

GoGolf goes Itä-Suomi: KeriGolf

KeriGolfista puhutaan suomalaisilla klubiterasseilla vaikeana ”monster”-kenttänä, jossa hukkuu pallot, swingi ja itseluottamus. GoGolf lähti kesyttämään KeriGolfin mielikuvien vihaista petoa, mutta löysikin sympaattisen nallekarhun.

KeriGolf kuuluu Ronald Freamin suunnittelemiin kenttäluomuksiin. Freamin kentille on Suomessa tyypillistä vaihtelevuus ja suuret korkeuserot. Nämä ovat keskeisiä elementtejä myös KeriGolfin kentällä. Kenttää on erilaisilla keskusteluforumeilla luonnehdittu usein yhdeksi Suomen vaikeimmista. Tähän mielikuvaan on aikoinaan vaikuttaneet väyliä reunustaneet tiheät mäntymetsät ja slaissaria rankaiseva väyläsuunnittelu.

Korkeuserot ovat olennainen osa KeriGolfin kentän luonnetta.

Korkeuserot ovat olennainen osa KeriGolfin kentän luonnetta.

Petteri Patjas

KeriGolf on kuitenkin viime vuosina kokenut selkeän kasvojenkohotuksen ja väylien pelattavuus on parantunut. ”Kentältä kaadetaan vuosittain noin 100 puuta selkeyttämään pelaamista ja seuran ”risutiimi” siivoaa väylien reunuksia ahkerasti.”, kertoo kentän toimitusjohtaja Soili Pelkonen. Korkeuserot ovat kuitenkin olennainen osa KeriGolfin kentän luonnetta ja avauspaikoilla mailavalintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Kisavirityksessä takatiiltä pelattaessa kentästä saadaan tarvittaessa todella haastava, mutta klubipelaajille jokainen väylä ovat Freamin suunnittelulle ominaiseen tyyliin mielenkiintoisen yksilöllinen ja näyttävä. Järkevällä pelillä kenttä tarjoaa myös nautinnollisen pelikokemuksen.

KeriGolfin uusi klubitalo on näyttävällä paikalla.

KeriGolfin uusi klubitalo on näyttävällä paikalla.

Petteri Patjas

Merkittävä parannus KeriGolfissa oli myös pitkään rakenteilla olleen uuden klubitalon käyttöönotto viime kaudella. Uuden klubin seurauksena myös kentän etu- ja takaysin pelijärjestys käännettiin. Myös uusia harjoitusalueita ollaan lisäämässä uuden klubitalon yhteyteen. Muiden itäsuomalaisten golfkenttien tavoin KeriGolfin pääsesonki ajoittuu lomakauteen, jolloin kierrosajat venyvät toisinaan viisituntisiksi. Pelikausi jatkuu kuitenkin pitkään syksyyn hyvin kosteutta sietävän mäntykankaisen kenttäpohjan ansiosta. Syksyllä tiiaikoja on helposti saatavilla ja KeriGolf soveltuukin mainiosti myös myöhäiskauden bongauskohteeksi.

KeriGolfin sympaattiset karhut ohjaavat golfareita kentällä.

KeriGolfin sympaattiset karhut ohjaavat golfareita kentällä.

Petteri Patjas

Etsi luettavaa