Hyppää sisältöön

GoGolf ennustaa: Näin Solheim Cupin kaksinpelit ja koko ottelu päättyvät

Matilda Castrén on kerännyt kolmessa ottelussa kaksi pistettä. Tänään hän kohtaa kaksinpelissä Lizette Salasin.

Solheim Cup huipentuu tänään kaksinpeleihin, joihin Eurooppa lähtee kahden pisteen johtoasemasta. GoGolf kävi läpi jokaisen peliparin, ja näin otteluissa tulee käymään.

Tänään illalla klo 19.05 alkaen on luvassa todellinen jännitysnäytelmä, kun Euroopan ja Yhdysvaltain pelaajat kohtaavat toisensa kaksinpelissä.

Vaikka Yhdysvaltain joukkue oli etukäteen paperilla Eurooppaa kovempi, nelinpeleissä Eurooppa on ollut etevämpi ja pääsee kaksinpeleihin kahden pisteen johdossa.

Luvassa on monta mielenkiintoista ottelua ja Suomessa kiinnostusta lisää se, että Matilda Castrén on ensimmäisenä suomalaisena mukana kisassa.

Castrén saa vastaansa Yhdysvaltain Lizette Salasin, joka on ollut Solheim Cupissa aina kova ja esiintynyt edukseen myös tänä vuonna.

Mutta miten Matildan ja Lizetten ottelussa tulee käymään? Entä miten muissa ottelupareissa käy?

Koska Eurooppa puolustaa Solheim Cupin voittoa, Euroopalle riittäisi tasatulos eli viisi pistettä voittoon. GoGolf kuitenkin ennustaa, että Eurooppa on myös kaksinpeleissä Yhdysvaltoja vahvempi.

Kilpailua voi seurata suorana Discovery+:lta ja GolfTV:stä. Discovery+:n lähetyksissä oli viikonvaihteessa pahoja ääniongelmia, kun taas GolfTV-palvelussa myös selostus toimi. Ensimmäinen pari lähtee klo 19.05 Suomen aikaa. Castrén ja Salas tiiavat klo 20.05.

Kävimme läpi jokaisen otteluparin Solheim Cupissa:

Anna Nordqvist–Lexi Thompson

Ensimmäisessä ryhmässä pelaa kaksi kokenutta Solheim Cup -pelaajaa. Nordqvistin saldo kolmesta ottelusta on kaksi voittoa ja yksi tappio. Thompsonin saldo on voitto ja kaksi tappiota.

Vaikka vedonlyöntitoimistot näkevät Thompsonin suosikkina tässä ottelussa, Nordqvist lähtee meidän näkemyksen mukaan suosikkina tähän otteluun. 

GoGolfin ennuste: Nordqvist voittaa 2/1

Madelene Sagström–Ally Ewing

Sagström lähtee kaksinpeliin kaksi tappiota vyöllään. Ewing on saalistanut kolmesta ottelusta puolitoista pistettä. Reikäpeleissä hän niitti mainetta myös toukokuussa voittamalla LPGA Match-Playn.

Ewing onkin selvä ennakkosuosikki tässä ottelussa.

GoGolfin ennuste: Ewing voittaa 3/2

Leona Maguire–Jennifer Kupcho

Etukäteen yksi mielenkiintoisimmista otteluista. Debytantti Maguire on ollut Euroopan syömähammas 3,5 pisteellään ja lähes yhtä hyvällä saldolla lähtee otteluun Kupcho: kolmesta ottelusta kaksi ja puolipistettä.

GoGolfin ennuste: Maguire vie 1/0

Georgia Hall–Nelly Korda

Nelly Korda oli varjojen mailla viikonvaihteessa, eikä maailmanlistan ykkönen saavuttanut kuin yhden pisteen kolmesta mahdollista. Hänelle annettiinkin lepovuoro sunnuntai-iltapäivän fourballiin. Hall on saalistanut kolmesta ottelusta puolitoista pistettä. Korda haluaa pestä kasvonsa ja sisuuntuneena vie ottelun nimiinsä LPGA:n birdie-tilaston ykköstä vastaan.

GoGolfin ennuste: Korda voittaa 2/1

Celine Boutier–Mina Harigae

Vuoden 2019 Euroopan Ryder Cup -joukkueen yllätysnimi on saanut vastuuta kahden ottelun verran, mutta pisteitä on tullut vain puolikas. Harigaella on kahdesta ottelusta saldona voitto ja tappio.

Muutenkin pelaajat ovat tasaväkisiä, joten tässä ottelussa piste jaetaan.

GoGolfin ennuste: Tasan

Nanna Koerstz Madsen–Austin Ernst

Jälleen tasaväkinen ottelu tiedossa. Molemmilla on saldona tästä kisasta yksi piste, mutta Ernst on pelannut kolme ottelua eli yhden Madsenia enemmän. 

GoGolfin ennuste: Ernst voittaa 2/0

Matilda Castrén–Lizette Salas

Vaikka asiaa katsoisi sinivalkoisin silmin, Salas lähtee tähän otteluun suosikkina. Kun kapteeni Pat Hearst laski Salasin irti lauantaina iltapäivällä, on hän saalistunut parinsa Kupchon kanssa kaksi ja puoli pistettä. Tappion kokivat muun muassa Castrén ja Nordqvist.

Uransa neljässä aikaisemmassa Solheim Cupin kaksinpeliottelussa Salas on ollut voittamaton saldolla kolme voittoa ja yksi tasapeli. Toivomme tietenkin Castrénin voittoa debyyttikisassaan, mutta Salas on kuitenkin pieni ennakkosuosikki. Altavastaajana on kuitenkin helpompi lähteä otteluun.

GoGolfin ennuste: Tasan

Carlota Ciganda–Brittany Altomare

Ciganda on taiturimainen pelaaja, joka pelastuksillaan saattaa lyödä vastustajan ällikällä. Molemmilla on tähän mennessä tänä vuonna yksi piste plakkarissa, mutta Altomare on saanut pelata yhden ottelun enemmän kuin Ciganda.

Molemmat lähtevät kaksinpeleihin voittamattomina. Cigandalla on neljästä ottelusta 3,5 pistettä. Pari vuotta sitten Solheim Cup-debyyttinsä tehnyt Altomare voitti 2019 omassa ottelussaan Jodi Shadowin selvästi 5/4.

GoGolfin ennuste: Ciganda voittaa 2/1

Sophia Popov–Megan Khang

Solheim Cupissa debytoiva Sophia Popov on kova reikäpelaaja, mistä osoituksena toinen sija toukokuun LPGA:n reikäpeleissä. Toisaalta pistesaldo näyttää vielä nollaa kahdesta ottelusta.

Khang pelaa puolestaan pelaa uransa toista Solheim Cupia, mutta yhtään otteluvoittoa hänkään ei ole onnistunut vielä saavuttamaan, vain kaksi tasapeliä ovat kartuttaneet pistepussia yhteensä viidessä ottelussa. Ensimmäistä voittoa ei vieläkään tule.

GoGolfin ennuste: Popov voittaa 2/1

Mel Reid–Yealimi Noh

Reidillä on kolmesta ottelusta 2,5 pistettä, mutta hän on saanut vahvaa vetoapua Euroopan kuumimmalta pelaajalta Leona Maguirelta näissä otteluissa. Nohia puolestaan voi kantaa se, että hän ja Harigae voittivat sunnuntaina iltapäivällä selvästi oman ottelunsa Boutieria ja Popovia vastaan. Odotettavissa on tasainen ottelu, jossa kokenut Reid vie kuitenkin pidemmän korren tulokasta vastaan.

GoGolfin ennuste: Reid voittaa 2/0

Charley Hull–Jessica Korda

Jessica Korda lähtee nollakerholaisena kohtaamaan Hullin, jolla on kaksi voittoa kolmesta ottelusta. Hull on muutenkin ollut kova pistelinko aikaisemmissa Solheim Cupissa, joissa myös Kordan siskosista vanhemalla on kahdesta aikaisemmista kisoista kelpo saldo. Päivän kunto kuitenkin ratkaisee ja Hull vie voiton tällä kertaa.

GoGolfin ennuste: Hull voittaa 3/1

Emily Kristine Pedersen–Danielle Kang

Jos tuijottaa pelkästään maailmanlistan sijoitusta, Kang on selvä ennakkosuosikki. Seitsemäntenä maailmanlistalla oleva Kang on koko kilpailun toiseksi kovimmaksi rankattu pelaaja, kun 68:ntena olevan Pedersenin sijoitus 24 pelaajan joukosta heikoin. Hän on myös ainoa pelaaja, jolla ei ole pelioikeutta LPGA:lle.

Pedersen on kuitenkin esiintynyt todella vahvasti uransa toisessa Solheim Cupissa, mutta silti Kang lähtee ennakkosuosikkina otteluun, vaikka Pedersenillä on varmasti sisäpiiritietoa tulevasta vastustajastaan, sillä hänen poikaystävänsä Ollie Brett on Kangin caddie.

GoGolfin ennuste: Kang voittaa 2/1

Reikäpelit yhteensä:

USA 5–Eurooppa 7

Lopputulos: Eurooppa voittaa 16–12

Etsi luettavaa