Hyppää sisältöön

GoGolf aloittaa Finnish Tourin promoottorina: ”PGA:n ja GoGolfin yhteistyö vie Suomen golfia eteenpäin”

Katri Bakker osallistui viime vuonna Hills by GoGolfissa pelattuun Finnish Tourin kilpailuun. (KUVA: JUHA HAKULINEN)

Suomen PGA ry ja GoGolf Finland Oy ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä GoGolf aloittaa Finnish Tourin promoottorina.

Finnish Tour on Suomen golfin ylin kilpailukiertue. Sen omistaa Suomen PGA ry, joka on kotimainen ammattilaisgolfarien järjestö. Kiertueen toiminnasta on tähän asti vastannut Suomen PGA, mutta nyt tilanne muuttuu, kun GoGolfista tulee kiertueen promoottori.

”Olemme pitkään etsineet ratkaisua, millä pystyisimme kehittämään kiertuetta pelaajia entistä paremmin palvelevaksi portaaksi kohti ylempiä ammattilaiskiertueita. GoGolfin kanssa löysimme neuvotteluissa hyvin yhteisen sävelen ja näkemyksen siitä, mihin suuntaan kotimaan ylintä kiertuetta voitaisiin kehittää. Lisäksi ratkaisu vapauttaa PGA:n resursseja Suomi-golfin strategian jalkautukseen erityisesti koulutuksen osalta, joka on aina ollut syvällä PGA:n toiminnan ytimessä. Näemme, että tämä yhteistyö vie Suomen golfia eteenpäin niin kilpagolfin kuin koulutuksenkin osalta”, Suomen PGA:n puheenjohtaja Tero Kumpulainen sanoo.

Finnish Touria on pelattu useana vuonna GoGolfin eri kentillä, kuten Hills by GoGolfissa, Peuramaalla ja Vuosaaressa. GoGolf Finlandin liiketoimintajohtaja Juha Ruponen iloitsee, että GoGolf pääsee nyt kehittämään koko kiertuetta.

”Aloimme viime syksynä kartoittaa Suomen PGA:n kanssa, miten voisimme kehittää Finnish Touria yhdessä ja löysimme yhteiset sävelet nopeasti. Meillä on ympärivuotinen organisaatio, joka valjastetaan nyt myös Finnish Tourin ja suomalaisten kilpagolfarien käyttöön”, Ruponen kertoo.

Finnish Tour toimii korkeimpana kansallisena kilpailutasona, jossa Suomen parhaat pelaajat voivat mitata tasoaan toisiaan vastaan.

”Haluamme, että kiertue toimii jatkossa kotimaisille kilpapelaajille oikeana ponnahduslautana ylöspäin suuremmille kiertueille”, Ruponen sanoo.

GoGolf Finlandissa promoottorin tehtävät ottaa haltuunsa Jani Perttilä. Hän päätti muutama vuosi sitten oman peliuransa ammattilaisena. Nykyään hän työskentelee GoGolfin tapahtumapäällikkönä.

”Haluamme nostaa kiertueen seuraavalle tasolle, kasvattaa kiertueen tunnettuutta ja luoda pelaajille parempia kilpailuja. Yhteistyökumppaneille voimme luvata, että saamme kasvatettua myös kiertueen näkyvyyttä”, Perttilä toteaa.
Perttilän mukaan pitkän tähtäimen tavoitteena on myös kasvattaa Finnish Tourin palkintopotteja.

”Kausi 2022 on rakentamisen vuosi, mutta jatkossa tavoite ja halu on kasvattaa myös palkintopotteja suuremmiksi. Sydän vanhana kilpapelaajana sykkii erityisesti kilpagolfille ja olen erittäin innoissani tästä projektista”, Perttilä toteaa.

Finnish Tourin alustava kalenteri 2022

AjankohtaKilpailuKenttä
28.4.–30.4.Finnish Tourin karsinnatPeuramaa Golf
13.5.–15.5Finnish Tour 1Vuosaari Links
27.5.–29.5.Finnish Tour 2Hills by GoGolf
2.6.–4.6.Finnish Tour 3Ilmoitetaan myöhemmin
9.6.–11.6.Finnish Tour 4Ilmoitetaan myöhemmin
7.7.-9.7. Finnish Tour 5Peuramaa Golf
28.7.–30.7.Finnish Tour 6Suur-Helsingin Golf, Lakisto
9.9–11.9.Finnish Tour 7Vuosaari Links

Etsi luettavaa