Hyppää sisältöön

GoExpo GOLF-ennakko: Rae Golfissa Pohjois-Euroopan parhaat harjoitusalueet!

Rae Golfin saariviheriöt

Tallinnan lähin golfkeskus on pistänut kenttäänsä uuteen kuosiin ja on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Oletko jo käynyt Rae Golfissa? Kyse on samasta golfkeskuksesta, joka aiemmin tunnettiin nimellä Suuresta
Uudistusten jälkeen Rae Golf on kaudella 2020 yksi suosituimmista ja hinta-laatusuhteeltaan kiinnostavimmista kohteista. 

Pekka Sivulan suunnittelema Rae Golf sijaitsee 19 kilometrin päässä Tallinan keskustasta.  Tartoon johtavaa maantietä pitkin golfkeskukseen ajaa 20 minuutissa. Uusien omistajien panostusten  myötä keskus on kokenut melkoisen muodonmuutoksen sekä profiilinnoston.

Tallinnassakin kevät on jo pitkällä. Kuva: Jukka Utriainen 24.2.

Tallinnassakin kevät on jo pitkällä. Kuva: Jukka Utriainen 24.2.

Jukka Utriainen

Klubitaloa on laajennettu, kenttää ehostettu viidellä uudella lyöntipaikalla ja kahdella näyttävällä viheriöllä. Kentän pelto-osuudelle on istutettu myös 200 puuta.

Kenttämestariksi pestattiin alallaan maan parhaaksikin arvioitu Rein Paalberg. Päivittäisten hoitotoimien hyvä taso ja kentän kokonaisvaltainen kehittäminen näkyivät selkeinä maisemien ja kunnon paranemisina jo kaudella 2019.

”Rae Golf oli hienossa kunnossa edelliskaudella. Täällä on kiitollista työskennellä, omistajilla on rakkautta lajiin ja resursseja panostaa kentän lisäksi klubtaloon sekä erityisesti harjoitusalueisiin”, kertoo muutostöiden suunnittelija Lassi Pekka Tilander.

Rae Golfin 12:s viheriö ilta-auringossa.

Rae Golfin 12:s viheriö ilta-auringossa.

rae golf

”Profiililtaan Rae Golf on pelaajalle erittäin miellyttävä, kaikille sopiva kenttä. Pallo on helppo pitää kentällä, takatiille mentäessä haastetta löytyy kovillekin pelimiehille.
Osin matala ja soistunut alue ei ole paras mahdollinen pohja golfkentälle, mutta tältä osinkin hoitotoimenpiteet ja kunnostukset vievät asiaa oikeaan suuntaan ”, Tilander jatkaa . 

Pohjois-Euroopan parhaat harjoitusalueet pian käytössä

Ensivaikutelma on golfkeskuksiin saavuttaessa erittäin tärkeä. Rae Golfin uusittu ja laajennettu klubitalo istuu mainiosti maisemaan ja on kodikkaan oloinen. 

Pukusuojissa on tyylikkäät saunat, ravintola on nostettu golfkeskuksista Virossa ykkösketjuun.

”Meillä on hyvin välitön ja rento tunnelma, vieraspelaajista pidetään hyvää huolta. Viihtyisä terassimme on luonnollinen kohtauspaikka, jossa jälkipelit käydään läpi”, mainostaa palvelupäällikkö Janika Taidema.

Lassi Pekka Tilanderin ääneen tulee selkeästi painokkuutta, kun hän kertoo uudesta rangesta, lähipelialueesta sekä harjoitusviheriöistä.

”Rae Golfista halutaan kehittää maailmantason harjoituskeskusta niin aloittelijoille, harrastajille kuin kilpapelaajillekin. Puitteista tehdään tätä tavoitetta tukevat. Vain paras kelpaa. Rangella on ruohon lisäksi korkeatasoiset lyöntipaikat tekonurmelta, sekä kaikki valmiudet istuttaa valmennuskäyttöön tarvittavat huippulaitteet.” 

Rangen  "bunkkeri" on varsinaisen kentän tapaan viheriötä alempana

Rangen ”bunkkeri” on varsinaisen kentän tapaan viheriötä alempana

Jukka Utriainen

”Kohdeviheriöt ovat nekin ensiluokkaista tekonurmea, foregriinit maisemoinnin takia toista värisävyä. ”Valkohiekkaiset bunkkerit” näiden ympärillä on korvattu hienosti kokonaisuuteen sopivalla vaaleansävysellä tekonurmella, Tilander kuvailee.

Rangen ja lähipelialueen viheriöt ja niiden ympäristöt on rakentanut Tilandern ”luottomies” Petri Vainio. Alueen muotoilussa oli ”sheiperinä”  John Ponko , joka on toiminut Tilanderin työparina myös  Georgiassa, Pietarissa sekä Kankaisten kentän laajennustöissä.

Rangella saa viheriöön osuessaan napakan spinnin tunteen

Rangella saa viheriöön osuessaan napakan spinnin tunteen

Jukka Utriainen

”Kaikkien uusien alueiden kasvualustat kerrostuksineen ja materiaalien osalta on tehty äärimmäisellä pieteetillä. Lopputulos on sen mukainen. Rae Golfin harjoitusalueet ovat  pian Pohjoismaiden ja Baltian alueen ehdotonta huippua, ellei jopa paras. Kokonaisuuden kruunaa alueen näyttävyys, jossa muotoilulla on suuri merkitys”, Tilander räväyttää.

Range ja puttiviheriö avataan jo toukokuussa, lähipelialue juhannuksen jälkeen tai heinäkuun alkupuolella.

Tallinnassa golfmailoja alkuviikosta testaillut Pickala Golfin Jukka Utriainen oli vaikuttunut näkemästään.

”Rae Golfin rangesta tulee todella siisti. Samoin päätösväylästä, par-kolkista,  jonka tapahtumia on hauska katsella upean klubitalon terassilta”, Utriainen hehkutti  tuoreeltaan matkalta palattuaan.

Kausi käynnistyy huhtikuun alussa

Jäsenet ovat päässeet muutamaan otteeseen pelaamaan talvikauden aikana.

”Talvehtiminen on sujunut mallikkaasti. Suurella todennäköisyydellä kenttä saadaan avattua jo huhtikuun alussa, mahdolisesti maaliskuulla. Olemme valmistautuneet kauteen huolella. Kentän uudistustyöt ja hienot harjoitusalueet ovat herättäneet ansaittua huomiota. Pelaajamäärä (14 000 vuonna 2019)  tullee kasvamaan tulevalla kaudella melkoisesti”, Janika Taidema ennakoi.

GoExpo GOLF on  Golf Raen kannalta kauden tärkein näyteikkuna suomalaisille golfareille.

Viro golfkulttuuri on vielä nuorta, tästä kentillä on prosentuaalisestii Suomea enemmän nuoria pelaajia

Viro golfkulttuuri on vielä nuorta, tästä kentillä on prosentuaalisestii Suomea enemmän nuoria pelaajia

Rae Golfin tarjous green feestä 20 euroa, sekä yhdistelmänä 79 euroa Pärnun White Beach Golfin kanssa lukeutuvat varmasti golfmessujen kiinnostavimpiin. 

Ne ovat voimassa kolmen messupäivän ajan 28.2-1.3.

”Toivomme tietysti, että golfarit tulevat  osastollemme keskustelemaan ja kyselemään. Rae Golf yllättää varmasti positiivisesti nekin pelaajat, jotka ovat meillä aiemmin käyneet”, Taidema kutsuu messuvieraita. 

Rae Golf, messutarjous

Rae Golf & White Beach Golf, messutarjous

Rae Golf 

Etsi luettavaa