Hyppää sisältöön

GoExpo Golf ennakko: Golfpoint – hyvän tuulen golfkauppaan on helppo astua sisään

Golfpointin osasto on vuodesta toiseen yksi golfmessujen suosituimpia etenkin naiskävijjöiden keskuudessa

Golfvaatteet, kengät ja muut tarkkaan valitut kulutustuotteet muodostavat Golfpointin messutarjonnasta merkittävän osan.

GoExpo Golfin näytteilleasettajista Rolle ja Erja Salonahon perheyritys Golfpoint on yksi pisimpään mukanaolleista.

”Pitkä viikonloppu golfmessuilla on todellinen lähtölaukaus golfkauteen, odotamme sitä aina innolla ja hyvin valmistautuneina. Tuotteet on valittu huolella, hyvälaatuista tavaraa asiantuntemuksella ja edullisin hinnoin. Vaimoni Erjan ja tyttäremme Erikan osaaminen sisäänostoissa luo etenkin golfvaatteiden myynnille vankan pohjan”,  jakaa golfalan yrittäjänä 20 vuoden ajan toiminut Rolle Salonaho kehuja tiiminsä muille avainhenkilöille.

Golfpoint valikoitui yrityksen nimeksi helppoutensa vuoksi.

”Se äännetään kuten kirjoitetaan ja kirjoitetaan kuten äännetään. On mielestämme muutenkin ytimekäs ja hyvä. Pyrimme pitämään toiminnassamme ja messuilla vaivattomuuden  sekä helppouden ohjenuorana. Osastomme on helppo löytää. Ohjeistukseni osastoa etsiville  on vuodesta toiseen, katsele hieman korkeammalle, maamerkkinä on logolla varustettu ”torni”, jota et voi olla huomaamatta.”

Golfpointin messuosaston suunnittelussa Salonahot ovat oppineet sen, että sisään on hyvä päästä joka puolelta.

”Osastomme on avoimen oloinen, tuotteet löytyvät vaivatta. Oleellista on sekin, että asiakasta palvellaan aktiivisesti ja ystävällisesti.”

Golfmatkat ja harjoitustilat täydentävät golfmyymälän tarjonnan

Golfpointilla on Lahdessa tilava ja monipuolinen myymälä, jonka yhteydessä myös sisäharjoitustilat sekä opetukseen, pelaamiseen ja välineiden fittaukseen tasokkaat simulaattorit. 

Golfpoint hoitaa lisäksi Messilän, Hartolan sekä Iitin golfkenttien välinemyymälöitä, ja on järjestänyt johdettuja golfmatkoja jo toistakymmentä vuotta.

Golfpoint on henkilöitynyt erittäin vahvasti Rolle ja Erja Salonahoon, lapsista Joonas ja Erika ovat tehneet ison työpanoksen perheyhtiön toimintaan.

”20 vuoden aikana konseptimme on muotoutunut pitkälti yhteisen visiomme mukaiseksi. Meillä ei koskaan ole ollut tarkoitus olla alan suurin.” 

”Myymälässämme on sen isosta koosta huolimatta lähi-ja kyläkaupan tunnelmaa. Vakioasiakaskuntaa on paljon, melkoisesta osasta on tullut hyviä tuttuja, ystäviä. He tulevat kauppaan moikkaamaan, vaihtamaan kuulumisia ja toteavat  usein ostokset kainalossaaan, että oli taas mukava nauraa yhdessä, tehdä heräteostoksia  ja lähteä hymy huulilla jatkamaan matkaa.”  

Rolle Salonaho siirtyi golflalalle Fujitsun palveluksesta , Erja Salonaholla oli työkokemusta alalta toisesta yrityksestä

Rolle Salonaho siirtyi golflalalle Fujitsun palveluksesta , Erja Salonaholla oli työkokemusta alalta toisesta yrityksestä

Avioliitto on saanut voimaa golfalalla työskentelystä

Salonahot heittäytyivät vuosituhannen vaihteessa golfalan yrittäjiksi Erjan, ja tämän entisen työnantajan Pro Classicin Petri Rajalan ideoinnin pohjustamina.

”Vaimo ja kolme lasta, asuntovelkaa päällä. Tunsin golfalaa hyvin ohuesti, verkostoitumisen osalta lähdin ihan scratchista. Töitä on paiskittu paljon ja kelloon katsomatta. Yhteen hiileen puhaltaminen, positiivisuus ja huumori ovat antaneet parisuhteeseenkin voimavaroja. Pidämme tästä alasta ja golfin parissa työskentelevistä ihmisistä. Näin voi erittäin tyytyväisenä  sanoa. Teimme aikoinaan rohkean ja kannaltamme oikean päätöksen”, Rolle Salonaho tiivistää.  

Salonahot toimivat itse usein järjestämillään matkoilla vetäjinä. Ykköskohteeksi on noussut Kyproksen saaren Turkin puolella sijaitseva  Korineum Golf Resort.

”Vuodenvaihteessa  olimme siellä 48 hengen ryhmän kanssa, joista merkittävä osa on vakioasiakkaita. Golfmatkojen lisääminen tuotevalikoimaan on toiminut erinomaisesti, yhdessä harjoitustilojen kanssa  kaikki osaset palvelevat toisiaan.” 

Positiivisuus ja hyvä palveluhenki huoneentauluina

Messuilla kuluttajat on totutettu paitsi tuoteuutuuksiina, etenkin hyviin tarjouksiin, isoihin alennuksiin.

”Niinhän se pitkälti menee. Meidän lähestymistapamme on mennä tuote ja tarve edellä. Hyvään hintaan toki, mutta pelkästään alennukset edellä ei voi mennä. Palveluhalukkuus ja asiantuntemus ovat edelleen arvossaan, asiakkaan ohjaaminen ja avustaminen hyviin valintoihin”, Rolle Salonaho painottaa.

GoExpo GOLF on Golfpointin väelle kauden kiireisin viikonloppu, seurusteluun tai muihin osastoihin tutustumisiin jää aikaa niukasti.

”Pyrin  tutustumaan ainakin lyhyesti golfkohteiden osastoihin. Sieltä voi avautua kumppanuuksia tuleville vuosille. Sunnuntaina iltapäivällä huomaa osastolla työskennelleensä lähes ilman taukoja kolme päivää. Hyvässä kiireessä ja runsaissa asiakkaiden, kollegojen ja tuttujen tapaamisessa aika lentää kliseisesti kuin siivillä. Meillä on Erjan kanssa äidinmaidosta tainnut tulla sellainen ominaisuus, että viihdymme ihmisten parissa. Se yhdessä positiivisen asenteen kanssa auttaa tällä alalla.”

Onko Rolle Salonaholla takataskussa joitain tuotteita, joiden hän uskoo Golfpointin osastolta parhaiten liikkuvan.

”Hyviä tuotteita on runsaasti, olisi kohtuutonta nostaa yksittäinen esiin. 

Messujen aikaisen ajankohdan vuoksi markkinoimme ensimmäistä  viikonloppuna kevään viimeisiä matkoja Korineumiin. Tervetuloa osastollemme tutustumaan ja tervehtimään”, Salonaho muistuttaa haastattelun päätteeksi.

 Golfpoint

Goexpo Golf 2020

Korineum Golf & Beach Resort

Etsi luettavaa