Hyppää sisältöön

George Gankas: Maailman coolein opettaja tuo uskomattomia määriä mailanpäännopeutta oppilailleen ympäri maailman

George Gankasin uskotaan mullistavan golfopetusta

George Gankas on noussut maailman puhutuimpien golfopettajien joukkoon. 47-vuotias on valloittanut alaa erityisesti sosiaalisen median kautta ja nykyisin oppilaisiin kuuluu maailman lupaavimpia pelaajia ja jo nykyisiä huippuja.

George Gankas syntyi noin 47-vuotta sitten Santa Barbarassa Kaliforniassa. Kehonrakentajien poika pelasi nuoruutensa jenkkifutista ja harrasti painia. Golfiin hän tutustui vasta lukion viimeisenä vuotena ja laji veti mukanaan. 

Gankas addiktoitui golfista ja alkoi tutkia sitä kuin tiedettä. Mies opiskeli psykologiaa ja alkoi liittää kehon ja mielen yhteyttä svingiin. Hänen tapansa oli aina etsiä tehokkainta tapaa lyödä golfpalloa. Nykyisin hänet tunnetaan todellisen power-svingin opettajana. 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

@charlieodonnell gonna be so good ???

Henkilön George Gankas (@georgegankasgolf) jakama julkaisu Loka 17, 2018 kello 7.28 PDT

PGA Tourilla mailanpäännopeus parhaimmillakin lyöjillä on noin 125 mailia tunnissa. Gankasin oppilaat svingaavat noin 130 mailia tunnissa tai yli. Miten tämä on mahdollista ja mikä mies on kyseessä? 

Opettaja tavataan yleensä hänen kotirangellaan nuhjuisella West Lake Golf Coursella 50 kilometria Los Angelesista pohjoiseen. Hän puhuttelee oppilaitaan nimellä ”dude” tai ”bro”. Mies näyttää enemmän surffarilta kuin golfopettajalta. 

Hänen tunneillaan on aina hauskaa ja kaikki lähtee lajista nauttimisesta. Gankasin suosio on levinnyt maailmanlaajuiseksi 113 000 Instagram -seuraajan myötä. Myös Adam Scott kävi alkuvuodesta hakemassa suuntaa pelilleen Gankasin opissa. 

”Hän on golffriikki, joka tietää todella paljon svingistä. Hän ohjasi minua oikeaan suuntaan ja sain paljon uutta sisältöä peliini”, Scott luonnehtii. 

Yksi maailman analyyttisimmistä pelaajista Padraig Harrington kuuluu myös valmennettaviin. Gankas on tutkinut svingiä jo 90-luvulla VHS videotallenteiden avulla. 

”Olin itseoppinut. Tein tutkimuksia ja päätelmiä svingeistä omatoimisesti ja kehitin omia metodeita lajista. Tein aina arvauksia mihin suuntaan pallo lähti eri lyöntien välillä ja se kehitti silmääni opetukseen”, Gankas kertoo. 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

@akshaybhatia_1 go get that gold medal ? G

Henkilön George Gankas (@georgegankasgolf) jakama julkaisu Loka 14, 2018 kello 11.39 PDT

Nykyisin hän toimii erittäin paljon lupaavien pelaajien kanssa. Häntä ei nähdä juurikaan PGA Tourin kisoissa rangella, vaan hän viihtyy paremmin antamassa yksityistuntia mattorangellaan West Lakessa. 

Hänen sosiaalinen media oli jo niin suosittu, että yrityskumppani vaati häntä laittamaan jatkossa opetusvideot maksumuurin taakse. Nykyisin kotisivuilla voi subscripata mukaan 30 dollarin kuukausihinnalla. 

Gankas opettaa paljon käsien avustuksella. Hän asettaa pelaajat oikeaan asentoon ja tutkii samalla Flight Scope analysaattoria. Jokainen pelaaja lähtee tunnilta suuremman mailanpäännopeuden kanssa. 

”Jo muutamassa svingissä sain viisi mailia lisää nopeutta mailaani”, Golf.comin toimittaja kertoo jutussaan, jota on käytetty tämä artikkelin lähteenä..  

Gankasin oppeja pidetään golfopetuksen tulevaisuutena. Kuten junioreiden maailmanlistan ykkönen Akshay Bhatia toteaa: ”Yllättyisin jos hän ei tulisi mullistamaan koko lajin käsitystä svingistä”.

Gankasin Instagramista löytyy paljon hänen asiakkaidensa svingejä. Svingeistä on havaittavissa selkeitä yhtäläisyyksiä. 

Kotisivujen kautta pääsee syvemmälle miehen opetusmetodeihin. 

Lähde: Golf.com -juttu

Gankas Instagram

Gankas kotisivut

Etsi luettavaa