Hyppää sisältöön

Garrick Higgo matkalla menestykseen: ”Uskoin itseeni, pysyin maltillisena ja vahvana”

Garrick Higgo pelaa toukokuun toisella puoliskolla uransa ensimmäisen majorin Kiawah Islandilla

21-vuoatias vasuri kaasutteli vaivattoman oloisesti karkuun kilpakumppaneilta Gran Canarialla saavuttaen toisen voittonsa pääkiertueella.

Kilpailua jossa heikoimmankin jatkoonpääsijän lopputulos on -6,  ja 20 ensimmäistä pelaa tulokseen -15 ja paremmin on hankalaa voittaaa.
Kuumia jaksoja tulee varsin monelle ja heikkoihin hetkiin ei ole varaa. 
 

Garrick Higgo osoitti malttia ja rauhallisuutta kaikkina neljänä päivänä pelaten kisan uudeksi ennätystulokseksi 255,-25 kierrostuloksin 65-64-63-63. 
Viimeisenä päivänä hänelle ei noussut uhkaaja. Kahden lyönnin johtoasema kasvoi lopullisella listalla kolmeen.

Yksikään etelä-afrikkalaisen tuloksista ei noussut päivän parhaaksi, mutta ensimmäisessä kolmanneksessa hän oli jokaisella,  kahdella viimeisellä yhteensä paras kolmanneksi sijoittuneen Jeff Wintherin kanssa.
Kisan kakkonen oli edellisviikolla viiden reiän uusinnan katkerasti hävinnyt Maximilian Kiefffer, jonka sunnuntain tulos 62 oli päivän paras.

Garrick Higgo osaa voittaa

Higgo teki European Tourilla etelä-afrikkalaisten kaikkien aikojen ennätyksen. Kukaan muu ei ole voittanut kahdesti 24 ensimmäisen kisansa aikana.

”Kierros oli lähtökohtaisesti sressaava. Sain hyvän startin (-3/3). Upotin ysillä ja kympillä isot putit, jotka pitivät hengen päällä. Uskoin itseeni, olin vahva. Tiesin harjoittelleeni paljon ja hyvin”, maailmanlistalla 70:n joukkoon nouseva Higgo ynnäili ajatuksiaan TV-haastattelussa.

Vasureista hänen edellään ovat vielä tulevien vuosien kova kiistakumppani Robert MacIntyre (46.) sekä Bubba Watson (60.). Phil Mickelson on pudonnut sadannen ulkopuolelle (112.)

Voitto oli merkkipaalu myös Challenge Tourin pelaajien osalta. Higgon ykköstila oli 500:s aiemmin CT:lla pelanneen saavuttama.
Nuorukainen opiskeli kahden vuoden ajan USA:ssa, Las Vegasissa ennen siirtymistään ammattilaiseksi.

Amatöörinä ykköstiloja kotimaastaan on seitsemän, ammattilaisena Portugalin ET/CT-kisan ykkötilan jälkeen tämä oli toinen pääkiertueella.
Kova titteleitä ovat myös Sunshine Tourin kaksi voittoa, joista jälkimmäinen on Tour Championshipista.

Garrick Higgoa pidetään hyvin perustein tulevaisuuden tähtenä, jollaisia Etelä-Afrikasa on kypsynyt pari astetta valmiimmaksi viimeisten vuosien aikana enemmänkin.
Maan ykköspelaajan Louis Oosthuizenin titteliä jahtaavat lähietäisyydeltä jo Christiaan Bezuidenhout, Dylan Frittelli, Eric van Rooyen, sekä  enimmäkseen kotimaassaaan kilpaileva Daniel van Tonden.

Suomalaisnelikko Janne Kaske (-4), Kalle Samooja (-4),  Mikko Korhonen (-2) ja Tapio Pulkkanen (-2) karsiutui niukasti. 
Torstaina käynnistyvään  ensimmäiseen Teneriffan (toinen seuraavalla viikolla) osallistuu myös kahden kuukauden tauolta palaava Sami Välimäki. 
 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa