Hyppää sisältöön

Frittelli hermoili voiton Levylle – Ilonen löysi pelistään hyvää

Alexander Levy nousi voittoon kaukaa takaa Kiinassa.

Etelä-Afrikan Dylan Fritelli hermoili avausvoiton Euroopan Tourilla. Mikko Ilonen näkee pelinsä olevan tuloillaan.

Ranskan Alexander Levy otti uransa neljännen voiton ja toisen Volvo China Openissa. Hän on ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut voittamaan kilpailun kaksi kertaa.

Levy upotti ensimmäisellä play off -reiällä keskipitkän putin ja aloitti riemukkaat juhlat. Kiukkuisella svingillä lyövä ranskalainen lähti päätöskierrokselle peräti seitsemän lyönnin takamatkalta.

 

Playoffissa oli vastassa Etelä-Afrikan Dylan Frittelli, joka johti kilpailua kolmen kierroksen jälkeen kolmella lyönnillä ennen Pablo Larrazabalia, joka sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle.

”Aloin miettiä voittoa vasta 15. reiällä, kun näin leaderboardin ja olin enää yhden lyönnin päässä voitosta”, Levy myönsi.

Levy omisti voittonsa caddielleen, joka vietti tänään syntymäpäiviään.

Jo toinen uusintatappio

Levy on 26-vuotias aivan kuten uusintavastustajansa Dylan Fritelli, joka pelaa ensimmäistä kauttaan Euroopan Tourilla. Tänään kova paineet ottivat kuitenkin voiton eteläafrikkalaisesta.

Frittelli löi päätösreiällä jatkolyöntinsä vip-teltan katon kautta puun juureen, mutta sai tiellä olleen turnauskyltin ansiosta vapaan dropin ja pääsi pudottamaan pallon helppoon paikkaan.

 

Hermostuneesti ensimmäistä voittoaan hakenut Fritelli ei kuitenkin onnistunut tekemään up & downia eli saamaan palloa kahdella reikään. Näin hän päätyi uusintaan Ranskan Alexander Levyn kanssa.

Ranskalainen oli lähellä tehdä eaglen päätösreiällä, mikä olisi vienyt hänet suoraan voitoton.

Fritellin peli lähti päätöskierroksella väärään suuntaan, kun hän teki 12. reiälle (par 5) tuplan. Sen jälkeen hän kuitenkin onnistui upottamaan monta tärkeää puttia ja roikkumaan mukana voittotaistelussa aina uusintaan asti.

 

Uusintatappio oli hänelle jo toinen Euroopan Tourilla. Edellinen tuli kaksi kautta sitten Australiassa.

Ilosen pelissä positiivisia merkkejä 

Mikko Ilonen epäonnistui kilpailun päätöspäivänä. Ilonen pelasi kisan huonoimman kierroksen ja putosi jaetulle 36. sijalle. Ilonen teki tuplabogin takaysin puolivälissä, mikä pudotti häntä yli kymmenen sijaa tulosluettelossa. 

”Siihen asti peli oli hyvin näpeissä. Löin kaksi huonoa avausta peräkkäin. Ensimmäisestä selvisin parilla, 14:lla korttiin tuli tupla”, Ilonen
harmitteli.

Iloselta jäi Kiinasta käteen jotain hyvääkin, vaikka lahtelainen ei ole onnistunut nousemaan kertaakaan 30 parhaan joukkoon tällä kaudella.

”Tämä viikko oli matkan paras kenttäpelin osalta. Pääsin kolmen kisan aikana hyvin takaisin peliin, joka oli päätavoitteeni. Positiivisia merkkejä oli ilmassa, mutten onnistunut rakentamaan niistä vielä tulosta”, Ilonen analysoi.

Euroopan Tourin kilpailut televisioi Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa