Hyppää sisältöön

Francesco Molinarin stabiili mailan liike

Ryder Cupin ja Open Championshipin myötä Francesco Molinari on noussut entistä kirkkaammaksi esimerkiksi tarkasta ja varmasta pallonlyömisestä.

Kaudella 2018 Francesco Molinari oli PGA Tourin kolmanneksi paras pallonlyöjä. Edelle mahduivat vain hieman pitkälyöntisemmät maailmanlistan ykköstykit Justin Thomas ja Dustin Johnson

Pituuden sijaan Molinarin vahvuus on tarkkuus ja lyöntivarmuus. Tähän auttaa erittäin vakaa mailan liike taakseviennin huipulla.

Usein pelaajien pahimmat virheet tapahtuvat suunnanvaihdoksessa. Kun liikkeen suunta vaihtuu taakseviennin huipulla maila voi helposti pudota väärään asentoon tai väärälle radalle lähettäen lyönnin rajusti väärään suuntaan.

Liikkeen rytmillä on tietysti suurin vaikutus lyönnin ajoitukseen mutta hyvällä tekniikalla liikkeen ajoittaminen tulee helpommaksi eivätkä virheet ole yhtä räikeitä. 

Molinarin rautalyönnissä on selvästi nähtävissä kuinka vakaa maila on. Tavallisesti mailan paino saa lavan putoamaan alaspäin taakseviennin huipulla lisäten rannekulmaa suunnanvaihdoksessa, jos rytmi katoaa tämä pudotus voi aiheuttaa virheitä lavan asentoon tai mailan rataan.

Suunnanvaihdoksessa taakseviennin huipulla Francesco ei anna mailan lavan pudota alaspäin. Käsivarsien ja mailan välinen kulma säilyy lähes samana, mikä tekee mailan liikkeestä vakaan ja toistettavan.

Molinarilla maila pysyy stabiilina, eikä hän päästä lapaa putoamaan suunnanvaihdoksessa. Francescon ote mailasta on oltava melko jämäkkä taakseviennin huipulla. Myös oikea käsivarsi tukee aktiivisesti mailan painoa ja pysyy vasemman käden yläpuolella. 

Golfia voi pelata hyvin monella eri tapaa mutta Molinarin tekniikkaa kannattaa kokeilla jos omassa lyöntivarmuudessa on puutteita. 

 

 

Etsi luettavaa