Hyppää sisältöön

Francesco Molinari ei ole toipunut The Mastersin romahduksesta – löi yhden Pebble Beachin historian heikoimmista avauksista

Francesco Molinari johti Mastersia 2019 vielä seitstemän reikää enne loppua

Italian supertähden kuuma menestysputki päättyi Tigerin prässin alla päätöskierroksella vesiesteeseen päätyneisiin kahteen lyöntiin.

Francesco Molinarin golfuran kultainen jakso oli kruunautua huhtikuun puolivälissä 2019 The Mastersin voittoon.

Hän johti ennen seitsemää viimeistä reikää pelikaveriaan Tiger Woodsia kahdella lyönnillä.

Italialainen oli hallitseva Open Championshipin voittaja kaudelta 2018, jolloin italialainen oli juhlinut myös European Tourin  BMW PGA Championshipin ja Quicken Loansin (PGA Tour) ykköstiloja. 

Historian kirjoihin Molinari oli mennyt syksyn Ryder Cupissa, jossa hän voitti ensimmäisenä eurooppalaisena kautta aikojen kaikkiviisi peliään.

Eikä tässä vielä kaikki, maailmanlistan  kymmenes oli voittanut kuukautta ennen Mastersia Arnold Palmerin nimikkokisan ja sijoittunut lämmittelykisassaaan WGC:n reikäpelimestaruuksissa kolmanneksi.

Kaksi palloa veteen – pitkä lamakausi käynnistyi

US Masters oli  siis 65 reiään jälkeen omissa hyppysissä.

Kunnes kahdellä lyönnillä ennen 12:tta reikää johtanut Molinari löi avauksensa (par-3) veteen ja teki tuplan.

Tämän jälkeen hän oli vielä 14:n jälkeen tasoissa Woodsin ja kolmen edellään pelanneen kilpailijan kanssa.

Jälleen lähestyminen upposi veteen, dropin jälkeen Molinari teki tuplan, Tiger siirtyi birdiellä kolme lyöntiä hänen edelleeen. 

Italialaisen toiveet uran toisesta major-voitosta hävisivät taivaan tuuliin. 

Sijoitukseksi tuli jaettu viides.

Hämmästystä herättää edelleen se, kuinka täydellisesti Francesco Molinarin askelmerkit oman golfin osalta sekosivat Mastersin pettymyksen jälkeen. 

Hän ei sijoittunut kertaakaan vuoden lopuissa 14:ssa kisassa kymmenen joukkoon. 

Kaudella 2010 sama vaatimaton tahti jatkui kaikissa pelaamissaan seitsemässä kisassa.

Järkyttävän huono avaus vei vireen Pebble Beachissa

Alkaneen vuoden kaksi ensimmäistä kisaaa USA:ssa tuottivat jopa hiukan yllätyksellisesti sijoitukset kärkikymmenikköön vajaan kahden vuoden surkean jakson jälkeen.

Viikonlopun kisa Pebble Beachissa käynnistyi myös lupaavasti. Ennen kolmannen kierroksen käynnistymistä hän oli 15.

Pienellä puumailalla Molinari löi avoin ja tasainen pelto edessään 355 metrisellä väylällä tiiltä uskomattoman kannikkaan, joka lyhyen lentomatkan jälkeen pompppi 63 metrin päähän tiiauspaikalta. Vastaavia konttauksia en muista edes videolta moneen aikaan nähneeni.

Tuloskorttiin merkittiin bogey.

Toisella reiällä tilanne ei ollut normalisoitunut. 38-vuotias Torinossa syntynyt taituri söhri nyt puolestaan lähipelissä tehdän tuplan. Taistelu kärkisijoista oli käytännössä ohi. Lopulliseksi sijoitukseksi tuli 59.

Maailmanlistalla sjoitus on nyt 107., eikä Molinari ainakaan tällä hetkellä kuulu Ryder Cup -joukkueen kapteenin Padraig Harringtonin tärkeimpiin seurattaviin.

Italiassa pelataan Ryder Cupia vuonna 2023, joka vaikuttaisi mahdollisemmalta ajankohdalta Euroopan edustamiselle.

Kaikissa kolmessa  aiemmassa Ryder Cupissaan Francesco Molinari on ollut avittamassa joukkuettaan voittoon.

Open Championshipin voitto 2018  ja loistokas 5/5 esitys Ryder Cupissa samana syksynä ovat tapahtumat josta hänet muistetaan. 

Molinari muistaa varmuudella myös ne kaksi epäonnistumista, joide johdosta hän ei päässy viimeiselle reiällä Tigeria vastaan pelaamaan vihreän takin hallinasta.

Mielenkiintoinen kysymyslähes kaksi vuotta Mastersin romahduksen jälkeen kuitenkin kuuluu: Mikä sai Molinarin pelin pois tolaltaan, ja vieläkö hänellä on henkistä taitoa nousta kuopastaan menestykseen.?  

63 metrin päähän tiiauspaikalta päätynyt päivän avauslyönti menee sarjaan täysin uskomattomat uinahdukset!

Etsi luettavaa