Hyppää sisältöön

Fowler jatkaa kärjessä – Schefflerin hurja loppukiri sisälsi eagle-säkityksen noin 180 metristä

Scottie Scheffler juhli viimeistä edellisellä reiällä caddiensa Ted Scottin kanssa huimaa eagleä. KUVA: Getty Images

U.S. Open 2023 on kaikkea muuta kuin ratkennut. Ennen päätöskierrosesta seitsemän pelaajaa mahtuu viiden lyönnin sisään, ja tässä porukassa on mukana todellisia huippunimiä.

Yllätysnimet Rickie Fowler ja Wyndham Clark johtavat U.S. Openia kolmen kierroksen jälkeen tuloksella -10. Heidän takanaan tulee kaksikko, jonka sijoitusta ei sen sijaan voi pitää yllätyksenä. He ovat Rory McIlroy ja Scottie Scheffler, joka pelasi kaksi viimeistä reikää kolme alle parin nousten niiden ansiosta taistelemaan uransa ensimmäisestä U.S. Openin voitosta.

Scheffler häikäisi tv-katsojat ympäri maailman lyömällä 17. reiällä toisen lyönnin säkkiin. Kyseessä on noin 460 metriä pitkä par 4, jossa tehtiin koko päivän aikana ainoastaan neljä birdieä. Matkaa kakkoslyöntiin jäi noin 180 metriä.

”En nähnyt pallon menevät sisään, mutta siellä oli mukavasti yleisöä pääkatsomossa viheriön takana. Näin, mihin pallo laskeutui ja ajattelin, että siitä aukeaisi reitti viheriölle ja mahdollisuus birdieen, mutta yleisö repesi, mikä on aina hienoa, kun seisot väylällä”, Scheffler kommentoi.

Texasilainen sinetöi kierroksensa hienoon birdieen 440 metriä pitkällä par 4 -reiällä. Hän päätyi tulokseen -7 ja vain kolmen lyönnin päähän Fowlerista ja Clarkista. Ilman huimaa lopetusta eroa olisi ollut peräti kuusi lyöntiä.

Schefflerin päätöskierroksen pelikumppani on McIlroy, jonka tulos on -9 ja jonka edellisestä major-voitosta on yhdeksän vuotta.

”Golfkenttä oli tänään selvästikin kinkkisempi. Minusta tuntui, että pelasin fiksua ja varmaa golfia. Se tuntui stressittömältä, jos U.S. Openia nyt koskaan voi kutsuttua stressittömäksi. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen siihen, miten peli meni tänään. Tuntuu, että olen hyvässä asemassa huomista ajatellen”, McIlroy sanoi.

”Huomenna kilpailu vasta alkaa”

Rickie Fowlerin par-putti kierähti päätösreiällä yllättävän kauas reiästä. KUVA: Getty Images

Rickie Fowler on johtanut tai jakanut johtoa koko kilpailun ajan. 34-vuotias johti kolmatta kierrosta kahdella lyönnillä ennen päätösreikää, mutta kun Clark teki birdien ja Fowler otti kolme puttia ja teki bogin, lähtee kaksikko tasatuloksessa päätöskierrokselle.

”Kolmen kierroksen jälkeen olemme tilanteessa, jossa halusimme olla ja huomenna kilpailu vasta alkaa”, Fowler sanoi, eikä tuntunut olevan lainkaan kärmeissään päätösreiän bogista.

Clark on kisassa todellinen yllättäjä. Hänen uransa paras sijoitus majoreissa on 75:s. Toisaalta hän ollut PGA Tourilla vahvassa vireessä viime aikoina, voittihan hän reilu kuukausi sitten kiertueen Wells Fargo Championshipin.

”On U.S. Open, ja halusin olla mukana kärkiryhmässä. En yleensä tykkää katsella tulostaulua, mutta kävellessäni siellä (18. reiällä) tiesin, mikä meidän tilanteemme on”, sanoi Clark, joka on maailmanlistalla sijalla 32.

Fowler on tehnyt kolmen kierroksen aikana peräti 21 birdieä, kun U.S. Openin ennätys on 22. Hänellä on siis huomenna mahdollisuus paitsi ottaa uransa ensimmäinen major-voitto myös tehdä kilpailun historiaa.

Hän rikkoi jo avauspäivänä yhden kierroksen birdie-ennätyksen nakuttamalla niitä yhteensä kymmenen. Samalla hän tuli tehneeksi Xander Schauffelen kanssa kaikkien aikojen matalimman tuloksen major-turnauksessa: 62.

Schauffele ei ole sen jälkeen onnistunut pysymään aivan Fowlerin vauhdissa, mutta hän on ennen päätöskierrosta silti ihan hyvissä asemissa. Yhdysvaltalainen jakaa seitsemättä sijaa viisi lyöntiä kärkikaksikon perässä.

Paras pohjoismaalainen pelaaja on Viktor Hovland, joka on kahdentenatoista ennen päätöskierrosta tuloksella -2.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa