Fitzpatrick voitti – kahden eaglen Jensen nousi The Openiin

Matthew Fitzpatrick juhli caddiensä Lorne Duncanin kanssa Nordea Mastersin voittoa.

Matthew Fitzpatrick voitti Euroopan Tourin Ruotsin-osakilpailun Nordea Mastersin. Mikko Ilonen sijoittui jaetulle 20. sijalle. Kakkoseksi sijoittui Lasse Jensenin, joka teki kaksi upeaa eaglea ja nousi British Openiin.

Englannin Matthew Fitzpatrickille ei löytynyt kunnon vastusta Nordea Mastersissa. Englantilainen kesytti vaikean Bro Hofin kentän pelaamalla neljä kierrosta yhteensä 16 alle parin. Bogey-lopetuksesta huolimatta hänen voittomarginaalinsa oli kolme lyöntiä.

Fitzpatrick pelasi päätöspäivänä varmaa golfia. Hän osui jokaiseen väylään ja missasi ainoastaan kaksi viheriötä. Puttipelissä hänellä oli varaa ottaa varman päälle, mikä näkyi puttien määrässä: 34.

”Tänään koin tuntevani eniten painetta, mutta osuin väyliin ja viheriöihin erittäin hyvin. On mahdotonta olla näkemättä tulostaulua. Pyrin kuitenkin pelaamaan yhden reiän kerrallaan. Olin niin keskittynyt omaan peliin, että puolet ajasta en tiennyt yhtään, mitä muut tekivät”, Fitzpatrick sanoi voittohaastattelussa.

Iloselta kelpo onnistuminen

Mikko Ilonen teki sunnuntaina neljä birdietä, kolme bogia ja yhden tuplan.

Getty Images

Mikko Ilonen oli kahden kierroksen jälkeen kisassa kympin sakissa, mutta lauantain huono kierros pudotti hänen kunnon sijoituksilta. Ilonen sijoittui kisassa jaetulle 20. sijalle, joka toi hänelle noin 17 000 euron tilipussin. Sunnuntaina Ilonen pelasi tuloksen 73 eli yksi alle parin.

”Tämä viikko uskoakseni käänsi junaani parempaan suuntaan. Puttaaminen olisi voinut olla parempaa, mutta sitä ei auta jäädä suremaan. Viikonlopun olosuhteet olivat todella haastavat, alle parin pelaaminen sunnuntaina oli kovaa valuuttaa, kuten tuloslista kertoo”, Ilonen pohti.

Edelliset kisat ovat Iloselta sujuneet penkin alle, joten Ruotsin-kisaa voidaan pitää Iloselta onnistumisena. Seuraavan kerran Ilonen pukee numerolapun rintaan juhannuksena Saksassa.

Jensen lunasti tiketin major-turnaukseen

Kisan kakkoseksi sijoittui Lasse Jensen. Se toi tanskalaiselle paikan heinäkuun alussa pelattavassa British Openissa, sillä kisan paras pelaaja, jolla ei vielä ollut osallistumisoikeutta The Openiin sai kisapaikan.

Jensen teki tänään kaksi eaglea ja pelasi tuloksen 68 lyöntiä. Hänen yhteistuloksensa oli 13 alle parin, kun kisan kolmosen, Nicolas Colsaertsin, oli tyytyminen lopulta kolmanteen sijaan lyönnin erolla Jenseniin.

Ensimmäisen eaglen Jensen teki 140 metristä reiällä numero 6, joka on peräti 422 metriä pitkä par 4. Jensenin avaus matkasi myötätuulessa peräti 280 metriä.

Toisen eaglen Jensen chippasi sisään.

Jensen pelasi kolmannen kierroksen maanmiehensä Thomas Björnin kanssa. Kierroksen jälkeen kokenut tanskalainen oli vakuuttunut Jensenin pelistä ja vihjasi suosittelevansa tätä Euroopan Ryder Cup -kapteenille Darren Clarkelle. Björn on Euroopan joukkueen yksi varakapteeneista.