Hyppää sisältöön

Finnish Tourin karsinnat käynnistyvät Peuramaalla – 105 kilpailijaa tavoittelee pelioikeutta Suomen ykköskiertueelle

Finnish Tour käynnistyy Peuramaalla pidettävillä karsinnoilla ja päättyy Vuosaari Linksilla Telia Samsung Openiin. Kuvassa kauden 2022 ranking-voittajat Jaapo Jämsä (vas.) jaKatri Bakker (kesk.) sekä Vuosaaren kisan voittanut Niilo Mäki-Petäjä. KUVA: JUHA HAKULINEN

Peuramaan Porkkala -kentällä pelattavan 36-reikäisen karsinnan parhaat saavat vahvan kortin kiertueelle, jonka yhdeksästä kilpailusta kaksi on yhteiskisoja Nordic Leaguen kanssa. Uutta on myös se, että kotimaisten golfkisojen klassikko, lyöntipelin SM-kilpailut on ensimmäistä kertaa osa Finnish Touria.

Finnish PGA Golf Tour Presented by Crisp käynnistyy lauantaina ja sunnuntaina pelattavalla Tourin karsinnalla.

Osallistujia on yleisessä ja naisten sarjassa 105, joka on toiseksi korkein määrä seitsemään vuoteen. Kansainvälistä väriä karsintaan tuovat yhdeksän virolaista pelaajaa, joista peräti viisi on naisia.

Mukana on myös Suomessa pitkään vaikuttanut valmentaja portugalilainen valmentaja Daniel Silva, joka toimi ansiokkaasti Kim Koivun sekä Sanna Nuutisen caddienä näiden toistaiseksi parhaiden menestysjaksojen aikana.

Viheriöt huippukunnossa

Edellisvuoden tavoin karsinta pelataan Peuramaan Porkkala -kentällä.

Peuramaan molempien kenttien viheriöt ovat olleet avaamisestaan asti erinomaisessa kunnossa.

“Finnish Tour saa erinomaisen startin kauteen. Kenttä on etenkin viheriöiden osalta hienossa kunnossa, täysin moitteeton. Porkkala mittaa pelaajien osaamista monipuolisesti”, iloitsee kiertueen promoottori Jani Perttilä.

“Karsintaan osallistujista suuri osa on nuoria pelaajia, joiden tavoitteena on päästä tulevaisuudessa pelaamaan kansainvälisille kentille, ja saada siihen valmiuksia kotimaan kovimmalta kiertueelta.”

“Erittäin iloinen olen myös siitä, että Peuramaalla on näyttöjä antamassa lukuisia kokeneita ja menestyneitä pelaajia kuten Niclas Virta, Casimir Collin, Antti Pasanen ja Jussi Sahravuo”, Perttilä jatkaa.

Edelliskaudella karsintojen yleisen sarjan voiton vei valmentajana nykyään vaikuttava Tatu Toivo.

Euroopan pääkiertueilla pelanneet Hanna-Leena Ronkainen ja Kim Koivu palkittiin SHG:n Lakiston kilpailun voitostaan arvokkailla kelloilla .
KUVA: MIKKO SINTONEN

Naisten karsinnan ykkönen, LET:lla useita vuosia pelannut Hanna-Leena Ronkainen näytti kovuuttaan kauden aikana voittaen yhden osakilpailun ja sijoittuen rankingilla kolmanneksi.

Kolmelle ensimmäiselle vahva pelioikeus

Finnish Tourin karsinnoissa yleisen sarjan kolme parasta saavat erittäin vahvan kategorian 3F.

Tuloslistalle tiloille  4-10 yltäneet sijoitetaan kategoriaan 7,  myös sijoille 11-20 (kategoria 9) ja 21-30 (kategoria 11) yltäneet pääsevät todennäköisesti pelaamaan hyvän määrän kisoja.

Pelaajapolku kansainvälisiiin kisoihin

Finnish Tourin ohjelmassa on käynnistyvällä kaudella karsintojen jälkeen yhdeksän varsinaista kisaa.

Eezy Openin palkintopotti on nelinkertainen Finnish Tourin normaaleihin summiin verrattuna. Vuonna 2022 kisan voitti Ilari Saulo.
KUVA: JUHA HAKULINEN

Kotimaisen golfin klassikko, lyöntipelin SM-kilpailut on ensimmäistä kertaa Tourin osakilpailu, joka on selkeä edistysaskel molemmille osapuolille.

Uusina ovat mukana Nordic Liigaan kuuluvat Timberwise Open Alastarolla, sekä Fream Extreme  Nordcenterissa. Molemmissa palkintosumma on 50 000 euroa.

Peräkkäin pelattaviin kisoihin odotetaan runsasta osanottajamäärää muista Pohjoismaista. Yhteistyö Nordic Liigan kanssa mahdollistaa sen, että Finnish Tourilta avautuu polku kansainvälisille kentille kaudelle 2024.

”Kiertueelta on puuttunut selkeä pelaajapolku. Menestyminen ei ole avannut ovia ulkomaille. Nyt rankingin ykkönen saa kaudelle 2024 Nordic Liigaan ykköskategorian, ja rankingin kakkoselle ja kolmoselle on luvassa hyvä pelioikeus Nordic Liigaan”, Perttilä muistuttaa.

Lähtöajat/Tulospalvelu

Etsi luettavaa