Hyppää sisältöön

Finnish Tourille rahapalkinnot myös naisille?

Linda Henrikssonin mailat ovat hävinneet

Golfammattilainen Linda Henriksson kysyi Finnish Tourilta Facebookissa, mitä vaadittaisiin siihen, että myös naisille saataisiin rahapalkinnot kiertueen osakilpailuihin. Kysyimme samaa FT:n johtajalta Markus Ervastilta.

Suomessa ei ole tähän mennessä ollut sellaista kiertuetta, jolle naisammattilaisten olisi taloudellisesti kannattavaa osallistua. Finnish Tourilla ei ole ollut naisille rahapalkintoja ja ammattilaiset ovat siirtyneet suoraan naisten Euroopan-haastajakiertueelle LETAS:lle.

Yksi LETAS-kiertuetta päätoimisesti kiertävistä ammattilaisista, Linda Henriksson, kirjoitti viikolla naisammattilaisten nimissä Finnish Tourin Facebook-seinälle ja kysyi, montako pelaajaa vaadittaisiin siihen, että myös naisille saataisiin rahapalkinnot. Henrikssonin mukaan nykyiset tavarapalkinnot ovat toki arvokkaita, mutta kilpailujen voittajatkin tekevät korkean osallistumismaksun vuoksi tappiota.

Audi Finnish PGA Golf Tourin johtaja Markus Ervasti kertoi GoGolfille, että tapaaminen naisammattilaisten kanssa on jo sovittu maaliskuun loppupuolelle. Hän suhtautui avaukseen positiivisesti, kunhan naisammattilaiset pystyvät myös sitoutumaan Finnish Tourin kilpailuihin. Hän arveli, että jo 10 naisammattilaisen saaminen mukaan FT:lle auttaisi asiaa.

”Pari vuotta sitten myös naisille hankittiin rahapalkinto FT:n kisaan, mutta naisammattilaisista osallistui kisaan vain 3-4 pelaajaa”, Ervasti muistelee. ”Jos naisten sarjaa lähdetään kehittämään ammattimaiseen suuntaan, täytyy saada varmuus siitä, että naisammattilaiset todella ovat mukana kisoissa ja niiden oheistapahtumissa, kuten pro-ameissa.”

Naisilla heikko kisatilanne Euroopassa

Viime aikoina sekä naisten Euroopan-kiertueen LET:n, että LETAS:n kalenteriin on ilmaantunut aukkoja, mikä on heikentänyt naisammattilaisten kilpailumahdollisuuksia, kuten Henrikssonkin päivityksessään mainitsi. Tämä avaa kansallisille kiertueille mahdollisuuden nostaa profiiliaan naisgolfin suhteen, sillä nyt kovimpienkin naisammattilaisten kalenterissa on tilaa osallistua myös Audi Finnish PGA Golf Tourille, jos siitä saadaan tehtyä naisille taloudellisesti kannattavaa.

”Tällä kaudella on joitakin FT-osakilpailuja, jotka sattuvat LETAS:n ja jopa LET:n väliviikoille”, Ervasti pohtii. ”Niiden ympärille pystyisi rakentamaan jotain ulkopuolisen sponsorin avulla, jos keksimme toimivan mallin naisten kanssa”.

Ervasti korostaa Finnish Tourin perinteistä roolia siinä, että kehittyvät huippuamatöörit sukupuolesta riippumatta pääsevät pelaamaan samoja kilpailuja ammattilaisten kanssa. Hän onkin innoissaan siitä, että parhaat tyttöjuniorit saisivat tilaisuuden päästä oppimaan naisammattilaisten otteista.

”Tämä on ehdottomasti positiivinen asia, kunhan sopiva malli löytyy”, Ervasti painottaa.

 

Etsi luettavaa