Hyppää sisältöön

Finnish Tour huipentuu viikonloppuna – kokonaisvoitosta tiukka taistelu luvassa

Alex Hietala ja Matias Honkala ovat hyviä kaveruksia kentän ulkopuolella.
Matias Honkala (vas.) hakee jo kauden neljättä sijoitustaan kärkikymmenikköön. Alex Hietala (oik.) voitti Finnish Tourin Vuosaari Linksillä pidetyn kisan. KUVA: TEEMU TYRY

Nordcenterissä pelattavassa Finnish Tourin finaalissa kuudella miespelaajalla on mahdollisuus nousta kokonaiskilpailun voittoon. Naisissa Henni Mustonen voi voitolla nousta Emilia Tukiaisen ohi.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden huipentava finaalikilpailu pelataan tulevana viikonloppuna Nordcenterin Fream-kentällä. Perjantaina käynnistyvässä kilpailussa on mukana yhteensä 139 pelaajaa, ja yleisen sarjan ammattilaispelaajat mittelevät 10 000 euron palkintopotista.

Nordcenter on viime vuosina toiminut kauden avauskilpailun näyttämönä, mutta nyt Suomen kärkipelaajat pääsevät testaamaan taitojaan syksyisellä Freamilla. Kenttä tarjoaa varmasti kovan haasteen, ja kaikki par-tuloksen alitukset tulevat olemaan kovaa valuuttaa.

Päätöskilpailuun lähdetään kutkuttavista asetelmista, sillä yleisessä sarjassa kokonaiskilpailun voitto on vielä usean pelaajan saavutettavissa. Parhaista asetelmista kisaan pääsee lähtemään Alex Hietala, jolla on kerättynä yhteensä 484 pistettä. Kilpailun voitosta saa 200 pistettä, joten Nordcenteriin tulevista pelaajista kokonaiskilpailun voittomahdollisuus on Hietalan lisäksi vielä myös Matias Honkalalla (476,13), Ilari Saulolla (402), Rasmus Karlssonilla (327,54), Jesse Waaralinnalla (309,67) ja Elias Haavistolla (306,50).

Kärkikaksikko Hietala ja Honkala ovat hyviä ystäviä myös kentän ulkopuolella. Lue kaveruksista juttu, joka on aiemmin ilmestynyt GoGolf-lehdessä.

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi on hyvä nostaa esille myös Lauri Ruuskan nimi, kun mietitään kilpailun voittajasuosikkeja. Ruuska on esittänyt viime viikkoina vahvoja otteita Nordic Liigan kilpailuissa, ja hänellä on myös hyviä muistoja Nordcenteristä, sillä hän on juhlinut kilpailun voittoa vuosina 2017 ja 2019.

Naisten puolella kokonaiskilpailua johtava Emilia Tukiainen ei ole Nordcenterissä paikalla, vaan hän pelaa LETAS-kilpailussa Tšekeissä. Tukiaisella on kuitenkin sen verran reilu johto pisteissä, että vain Henni Mustosella on mahdollisuudet saada Tukiaisen etumatka kiinni. Se vaatii Mustoselta voittoa Nordcenteristä.

Tahkon Golfseuran Henni Mustonen voi voitolla nousta Finnish Tourin kokonaiskilpailun ykköseksi.

Tahkon Golfseuran Henni Mustonen voi voitolla nousta Finnish Tourin kokonaiskilpailun ykköseksi.

Juha Hakulinen

Kilpailun osallistujalista on varsin nimekäs, sillä monet suomalaiset yliopistogolfarit eivät ole koronatilanteen takia matkustaneet takaisin Yhdysvaltoihin, vaan he ovat jääneet opiskelemaan etänä Suomeen.

Tämän tilanteen takia naisten sarjassa nähdään kilpailemassa esimerkiksi EM-mitalisti Krista Junkkari, viime vuonna Nordcenterissä ykköseksi yltänyt Elina Saksa ja kolme viikkoa sitten Hirsalassa voittanut Daniella Barrett.

Kilpailu käynnistyy perjantaiaamuna, ja kausi huipentuu sunnuntain finaalikierrokseen.

Lähtöajat

Lähde: Finnish Tourin tiedote

Etsi luettavaa