Hyppää sisältöön

Finnish Tour Championship tuo Nordic-leaguen tähdistöä Keimolaan – jaossa kaksi villiä korttia Vierumäen CT-kisaan

Tuomas Salminen nousi edelllisviikon SM-kisoissa häikäisevällä tavalla mestariksi seitsemän lyönnin takamatkalta

Suomalaispelaajilla on kotikenttäetu torstaina käynnistyvässä Nordic Liigan osakilpailussa Keimolan Saras-kentällä.

Keimola Golf on tällä viikolla ammattilaisgolfin valokeilassa, sillä se isännöi kauden ensimmäistä Suomessa pelattavaa yhteispohjoismaisen golfkiertueen, Nordic Liigan osakilpailua.
Torstaina käynnistyvässä Finnish Tour Championship -nimeä kantavassa kilpailussa pelataan 40 000 euron palkintopotista.

Melkoinen porkkana on sekin, että kaksi pelaajaa kärjestä saa paikan elokuun alussa pelattavaan Vierumäki Finnish Challengeen

”On sovittu, että vähintään toisen kutsun saa suomalaispelaaja”, kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen Golfliitosta kertoo.

Finnish Tour Championshipin taustalla vaikuttavat sekä Suomen Golfliitto että Suomen PGA.

Nordic Liiga -kilpailujen järjestämisellä halutaan tukea suomalaisten pelaajien etenemistä kansainvälisiin ympyröihin ja lisätä Pohjoismaista yhteistyötä golfin parissa.

”Totta kai haluamme tukea myös Suomi-golfin kehitystä näiden kilpailuiden avulla. Tavoite on, että pystymme tulevaisuudessa järjestämään useampia tämän tason kilpailuja vuodessa”, Juvonen sanoo.
PGA:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso on Juvosen kanssa samoilla linjoilla siitä, että suomalaisammattilaisille pitää olla kovatasoisia kilpailuja tarjolla.

”Halusimme omalla panostuksellamme varmistaa sen, että kilpailu saadaan järjestettyä. Toisaalta haluamme myös kasvattaa Audi Finnish PGA Golf Tourin ja Nordic Liigan välistä yhteistyötä ja toimia tiiviissä yhteistyössä Golfliiton kanssa”, Laakso kertoo.

Ilari Saulo voitti amatööriaikoinaan muun muassa reikäpelin ja lyöntipelin SM-kultaa

Ilari Saulo voitti amatööriaikoinaan muun muassa reikäpelin ja lyöntipelin SM-kultaa

Golfliitto

Finnish Tour Championshipissa pelataan 54 reikää. Mukana on reilut 50 suomalais- ja noin 30 ulkomaalaispelaajaa.
Mielenkiintoisimpia nimiä lähtölistalla ovat muiden muassa Keimolan oma kasvatti Ilari Saulo, Challenge Tourilla kuluvalla kaudella karaistunut Juuso Kahlos, lyöntipelin Suomen mestari Tuomas Salminen,  reikäpelin kultamitalisti Juhana Kukkonen ja kolmantena Nordic Liigan rankingissa oleva Jesper Kennegård.

Kotimaisista pelaajista korkeimmalla Nordic Leaguen pistelistalla ovat CT:n kisoihin pääasiassa keskittyvät Lauri Ruuska (19.) ja Matias Honkala (22.) Aleksi Myllymäen sijoitus on 61.

Kilpailu pelataan Keimola Golfin Saras-kentällä torstaista lauantaihin. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa