Hyppää sisältöön

Finnish Openin kärkimies puttaa hyvin erikoisella tavalla: ”Tästä on tullut minulle uusi normaali”

Johannes Axellilla on hyvin erikoinen tapa putata. KUVA: JUHA HAKULINEN

Alastaron kenttä piti pintansa Finnish Openin avauspäivänä. Vain neljä pelaajaa onnistui alittamaan parin Suomen pisimmällä golfkentällä.

Alastaro Golfin kenttä oli totutun tiukka testi Timberwise Finnish Openin avauspäivänä. Kärkipaikalle päästiin tuloksella -3, josta vastasivat ruotsalaiset Anton Moström ja Johannes Axell.

Suomalaispelaajista parhaiten kilpailunsa aloittivat Saku TuusaOssi MikkolaAntti AhokasMarkus LuomaHenri Satama ja Jussi Kumpulainen. He kaikki kirjasivat torstaina tuloksen 72 (par).

Kilpailua johtava Axell on huomiota herättävä pelaaja viheriötyöskentelynsä osalta, sillä hän puttaa yhdellä kädellä. Axell tarttuu mailasta vain oikealla kädellään, ja vasen käsi on selän takana.

”Puttasin niin huonosti kahdella kädellä, että päätin kokeilla yhdellä kädellä puttaamista. Olin aina harjoitellut paljon yhden käden putteja ja se sujui niin paljon paremmin kuin kahdella kädellä, että tästä on tullut minulle uusi normaali”, jo parin kauden ajan uudella tyylillään putannut Axell kertoi.

Torstaina hänen pelinsä salaisuus ei kuitenkaan ollut puttaaminen, vaan onnistumisia tuli muilla osa-alueilla.

”Olin todella hyvä tiiltä tänään. On aina tärkeää osua väyliin, mutta tällä kentällä se korostuu.”

Axellin sanoihin yhtyi myös Moström, joka nosti esille myös yhden toisen seikan.

”Kenttä oli tänään aika kova. Vaikka se on tuloskortissa 6 700 metriä pitkä, tänään se pelasi lyhyempänä, kun pallo rullasi sen verran hyvin”, takaysin neljä alle parin nakutellut ruotsalainen totesi.

Ahokas hyvällä tuulella

Antti Ahokas pelasi pariin ja sanoi, ettei se anna aiheuttaa mököttää. KUVA: JUHA HAKULINEN

Suomalaispelaajista Antti Ahokas oli kierroksensa jälkeen hyvällä tuulella. Kokenut konkari sanoi, ettei torstaina nähty mitään lyömisen riemujuhlaa, vaan hyvä lähipeli piti tuloksen aisoissa.

”Kyllä tällä kentällä pitää par ottaa vastaan. Ei siinä auta mököttää. Kyllä siellä oli omat haasteet, mutta pelasin omasta mielestäni aika järkevästi. Arvelin kyllä, ettei tänään mennä kovin kovaa, kun tuuli oli kuitenkin haastava”, kolme birdieä ja bogia tehnyt Ahokas sanoi.

”Mutta ihan sikakivaa oli pelata. On tämä niin kiva paikka.”

Suomalaispelaajat saivat kilpailuun hyvän alun, sillä top 25:ssa on peräti 15 suomalaispelaajaa. Kahdella jäljellä olevalla kierroksella on siis paljon jännitettävää suomalaispelaajien osalta, kun kärkikään ei ole kuin muutaman lyönnin karkumatkalla.

Tulokset

Lähde: Finnish Openin tiedote

Etsi luettavaa