Hyppää sisältöön

Finnish Open: Yhdellä kädellä puttaava Axell jatkaa kärjessä – kolme suomalaista top 10:ssä ja nähtiinpä tänään myös yksi albatrossi

Markus Luoma on yhteistuloksessa par ennen päätöskierrosta. Luoman caddiena toimi hänen valmentajansa Jani Saarinen. KUVA: JUHA HAKULINEN

Par oli edelleen kovaa valuuttaa Alastarossa pelattavassa Nordic Leaguen kisassa.

Suomalaisten peli kulki kärjen tahtiin Timberwise Finnish Openin toisenakin kilpailupäivänä Alastaro Golfissa. Saku TuusaMarkus Luoma ja Tyko Tuohimaa jakavat seitsemättä sijaa tuloksessa par, kun yksi kierros on vielä pelaamatta.

Kilpailun kärjessä jatkaa yhdellä kädellä puttaava Ruotsin Johannes Axell. Hän on tuloksessa -3. Hän on kahden lyönnin karkumatkalla. Viisi pelaajaa jakaa toista sijaa tuloksessa -1.

Aamu valkeni Alastarolla hieman utuisena, mutta päivän mittaan pilvet kaikkosivat kentän päältä ja aurinko pääsi paistamaan täydeltä terältä. Täydellisestä säästä huolimatta tulostaso pysyi varsin maltillisena, eikä mitään birdie-juhlia nähty koko päivänä.

Parhaiten suomalaisista pelannut Tuohimaa kiersi kentän 70 lyönnillä. Varsinkin kierroksen alku oli huima, kun Pickala Golfia edustava Tuohimaa teki kolmelle ensimmäiselle reiälle birdiet.

”Sain hyvän startin päivään ja löin palloa oikeisiin paikkoihin”, Tuohimaa kertoi kuumasta startistaan.

Kierroksen edetessä Tuohimaakin kohtasi pieniä vastoinkäymisiä, mutta hän selvisi niistä kuivin jaloin.

”Pari kertaa oltiin vaikeuksissa, mutta selvittiin bogeilla. Se on tällä kentällä tärkeää. Loppua kohti alkoi vähän väsymyskin vaikuttaa, mutta hyvin grindasin.”

Tuohimaan kanssa tasatuloksessa olevalle Markus Luomalle löytyi kovaa kiriapua samasta ryhmästä, sillä hän pelasi kilpailua johtavan Axellin kanssa. Omasta perjantain esityksestään hänellä oli selkeät mielipiteet.

”Draivaaminen oli melkoista arpapeliä. Muuten aika varmaa ja vakaata peliä. Paljon hyviä par-pelastuksia”, Luoma sanoi.

Luoma nosti esille myös ammattilaisten silmissä kentän tärkeimmän osa-alueen – viheriöt.

”On ollut kiva pelata kauden parhaimmilla griineillä ja tutuksi tulleella Alastaron kentällä.”

Axellin ja suomalaisten välissä on viisi pelaajaa tuloksessa -1, eli kärkiporukka on todella tiivis. Eikä sovi unohtaa laskuista myöskään Henri Satamaa tai Antti-Jussi Lintusta, jotka ovat neljä lyöntiä kärkeä perässä.

Perjantaina nähtiin myös todellinen huippuonnistuminen, kun Marko Savela löi päätösreiällä kakkoslyöntinsä reikään ja teki albatrossin. Huippulyönti nosti Savelan (+6) lopulta jatkokierroksille asti.

Cut-raja siis asettui tulokseen +6, ja lauantaina kentällä nähdään 46 pelaajaa taistelemassa 50 000 euron palkintorahoista.

Tulokset

Lähde: Finnish Openin tiedote

Etsi luettavaa