Hyppää sisältöön

Finnish Open käynnistyy Alastarossa huomenna – suomalaisten sijoitukset rankingissa eivät nostata odotuksia kisan aattona

Juuso Kahlos sijoittui Vierumäki Finnish Challengessä parhaana suomalaisena 21:nneksi. KUVA: TOMI NATRI

Nordic Leaguen kisa Alastarossa käynnistyy huomenna. Suomalalaispelaajia ei valitettavasti kuulu suosikkien joukkoon.

Yhteispohjoismaisen Nordic Leaguen ainoa Suomessa pelattava kilpailu käydään huomisesta alkaen Alastarossa. Timberwise Finnish Openin potissa on 50 000 euroa ja suomalaisia on mukana kotikilpailussa kymmenittäin.

Valitettavasti odotukset eivät suomalaisten menestyksen suhteen ole korkealla – ainakin jos katsoo kiertueen rankingia.

Kisaan osallistuvista kotimaisista pelaajista korkeimmalla rankingissa on Antti Ahokas, jonka sijoitus on 43:s. Myös Casper Simberg (48.) mahtuu 50 parhaan joukkoon. Toisaalta kiertueen rankingin kymmenen parhaan pelaajan joukosta vain Tanskan Sebastian Friedrichsen on mukana tämän viikon kisassa.

Viime vuonna tilanne oli Nordic Leaguessa pitkälti sama. Rankingissa suomalaiset jäivät kauas kärjestä ja tuolloin syyskuussa pelatussa kotikisassa paras oli amatööri Saku Halonen, joka sijoittui 13:nneksi.

Kisan voitto meni Ruotsiin, kun Christopher Feldborg Nielsen selvitti kolme kierrosta 10 alle pariin ja vei avoimen mestaruuden neljän lyönnin turvin.

Sama mies voitti myös kiertueen rankingin ja nousi täksi vuodeksi Challenge Tourille, jonka rankingissa hän on nyt 61:ntenä.

Torstaina käynnistyvässä kilpailussa on mukana 103 pelaajaa. Suomen, Ruotsin ja Tanskan lisäksi pelaajia tulee myös muun muassa Ranskasta ja Tunisiasta.

Suomalaispelaajista suurimmat odotukset kohdistuvat Vierumäki Finnish Challengen avauskierrokselle väläyttäneeseen Ahokkaaseen ja Juuso Kahlokseen, joka sijoittui Vierumäen Cooke-kentällä pelatussa kisassa parhaana suomalaisena 21:nneksi.

Kahlos on Nordic Leaguen rankingissa vasta 68:ntena, mutta hän on tehnyt valmentajansa Timo Karvisen kanssa svingimuutoksia kesän aikana, ja viime viikolla ne alkoivat toimia myös kilpailutilanteessa.

Kolmen päivän kilpailu alkaa Alastaron pitkällä mutta reilulla kentällä huomenna klo 8 ja päättyy lauantaina iltapäivällä.

Lähtöajat

Etsi luettavaa