Hyppää sisältöön

Finaalit kutsuvat – Pulkkaselle paikka Turkin finaaliin

Tapio Pulkkanen pelaa European Tourin finaalikisassa Turkissa

Tapio Pulkkanen joutui elämään epätiedossa pitkään tulevan Turkin matkansa suhteen. Hattu tullaan näkemään European Tourin ensimmäisessä finaalikisassa!

Tapio Pulkkasen nimi nousi punaisen viivan oikealle puolelle sunnuntaina HSBC Champions -kilpailun päätyttyä. 28-vuotias pääsee Turkkiin ilman suurempia paineita, sillä luvassa on vain voitettavaa. 

Kauden alussa Pulkkanen asetti tavoitteeksi saavuttaa pelioikeuden seuraavalle kaudelle. Se toteutui Dunhill Links Championshipin neljännen sijan myötä. Osasiko Pulkkanen kuitenkaan odottaa, että sijoitus riitti ainakin ensimmäiseen finaalikisaan mukaan. 

Turkkiin on viimeiset vuodet päässyt mukaan noin 90-95 parasta pelaajaa rahalistalta. Tämä johtuu siitä, että kaikki paikkaan oikeutetut eivät suinkaan pelaa jokaista finaalikisaa. Jo lentämisen puolesta rutistus on rankka: HSBC Champions päättyi tänään Kiinassa,  Belekissä pelataan torstaista lähtien ja ensi viikolla kisaillaan jo Sun Cityssa Etelä-Afrikassa. 

Kauden viimeinen kilpailu on heti Etelä-Afrikan perään Dubaissa, johon otetaan 60 parasta pelaajaa rahalistalta. Etelä-Afrikan kisaan ei ole vielä julkaistu listoja, mutta todennäköisesti mukaan mahtuu noin 75-80 parasta rahalistalta. 

Pulkkanen ottaa finaaleihin lähdettäessä tavoitteekseen aina seuraavaan kilpailuun mahtumisen. 

”Tuli tämä vähän positiivisena yllätyksenä, että kausi jatkuu vielä. Turkkiin lähdetään ensi sijaisesti hakemaan paikkaa Etelä-Afrikan kisaan ja siitä taas Dubaihin. Toistaiseksi on ihan vain arvio, että sijoitusta rahalistalla pitäisi parantaa kenties noin kymmenen pykälää Etelä-Afrikkaa varten, mutta tarkkaa tietoa siitä ei vielä ole”, Pulkkanen kertoo puhelimitse.

Reissu alkaa maanantaina aamulla Helsingistä. Viimeisen viikon Tapsa on pitänyt kuntoa yllä ja pelannut jopa kierroksen golfia Suomessa. 

”Käytiin Kallen (Samooja) kanssa kiertämässä Tapiolassa kierros. Olen mä pitänyt mailat ihan lähietäisyydellä, eli ei tarvitse lähteä uudestaan opettelemaan”, hän jatkaa. 

Samoojan matka käy Challenge Tourin finaaliin ja Pulkkasen European Tourin finaaliin. Viime talven treenileirillä molemmat olisivat varmasti olleet tyytyväisiä jos nykyistä tilannetta olisi tarjottu. Ensi vuonna molemmat kiertävät European Tourin kilpailuja. 

Etsi luettavaa