Hyppää sisältöön

Finaalikisan lähtöajat selvillä – Samoojalla tuttu pelikaveri Kyproksen-uusinnasta, Välimäki pelaa Detryn kanssa

Kalle Samooja onnitteli Callum Shinkwinia Kyproksella marraskuun alussa. Samooja joutui tunnustamaan englantilaisen uusinnassa paremmakseen.

European Tourin finaalikilpailu käynnistyy torstaina. DP World Tour Championshipin lähtöajat julkistettiin tiistaina illan suussa Suomen aikaa.

European Tourin finaalikilpailun DP World Tour Championshipin lähtöajat ja pelikaverit ovat selvillä. Pelaajat lähetetään matkaan pieniä poikkeuksia lukuunottamatta rankingin käännetyssä järjestyksessä.

Yhden poikkeuksista muodostaa Norjan Viktor Hovland, joka lähtee matkaan seitsemänneksi viimeisessä ryhmässä, vaikka on Race-to-Dubai-rankingissa vasta 113:ntena. Viime viikolla PGA Tourilla voittanut Hovland pääsi finaalikisaan mukaan maailmanlistan sijoituksensa perusteella.

Meitä suomalaisia kiinnostaa tietenkin eniten se, kenen kanssa Kalle Samooja ja Sami Välimäki pelaavat ja monelta he lähtevät ensimmäisenä päivänä matkaan.

Rankingissa 46:ntena oleva Kalle Samooja saa mielenkiintoisen pelikaverin, sillä hän kiertää ensimmäisen kierroksen Englannin Callum Shinkwinin kanssa. Juuri Shinkwin oli se pelaaja, joka ”riisti” Samoojalta uran ensimmäisen European Tour -voiton Cyprus Openin uusinnassa marraskuun alussa.

Samooja ja Shinkwin lähtevät kierrokselle klo 7.20 Suomen aikaa.

Kisan toinen suomalainen Sami Välimäki lähtee päätöskilpailuun jaetulta 18. sijalta rankingissa. Hänen pelikaverinsa on 27-vuotias Thomas Detry, joka toisin kuin Välimäki, hakee vielä uransa ensimmäistä ET-voittoa. Tältä vuodelta belgialaisella on toki kaksi kakkossijaa ja viisi muuta sijoitusta kärkikymmenikköön.

Välimäen ja Detryn saavat luvan lähteä kierrokselle klo 9.35 Suomen aikaa.

Kisa pelataan Emirates Golf Estaten Earth-kentällä, jota Samooja kuvaili aiemmin tänään haastavaksi.

”Kentällä on useampia väyläbunkkereita, joista on vaikea päästä pois. Se korostaa avauspelin merkitystä. Greenit on kovetettu täksi viikoksi ja rougheista greeneille pysäyttäminen on hankalaa. Vaikka greenit ovat isoja, kohteet ovat pieniä, joten täytyy lyödä todella hyviä  rautoja, mikäli birdieistä haaveilee. Bogit tulevat huonojen avausten seurauksena. Tämä on hyvä testi”, Samooja sanoi.

European Tourin ranking-ykkösenä päätöskilpailuun lähtee Patrick Reed, jonka kovimmat haastajat ovat Tommy Fleetwood, Collin Morikawa, Lee Westwood ja Christiaan Bezuidenhout.

Kilpailun lähtöajat

European Tour on katsottavissa suorana Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa