Hyppää sisältöön

”Femton gånger tre?” – Johan Edforsin matemaattinnen draivirutiini on omintakeinen

Johan Edfors on kekseliäs draivirutiinissaan

Johan Edfors on ollut golfammattilainen vuodesta 1998 lähtien. Uran huippuhetkiä on paljon, kirkkaimpana vuoden 2006 supervuosi. Nykyisin Edfors joutuu hakemaan elantoaan pääasiassa Challenge Tourin kautta.

European Tourin karsintafinaalin viimeisenä päivänä Johan Edfors asteli ykköstiille itseään 23 vuotta nuoremman Oliver Lindellin kanssa. 

Pitkiä ja korkeita lyöntejä esittävä 42-vuotias tavoittelee edelleen menestystä urallaan, mutta Edfors takelteli puttipelinsä kanssa, eikä saanut riittävän hyvää tulosta aikaiseksi.

Kokenut ruotsalainen päätyi karsintafinaalissa sijalle 42 ja jäi kolme lyöntiä European Tour -kortista.

Ruotsalaiset ovat tunnettuja usein kekseliäinä pelaajina, niin myös Edfors, ainakin jos tarkastelee hänen draivirutiinejaan.

Edforsin caddie antoi pelaajan asettua rauhassa pallolle asentoon, jossa hän oli valmis lyömään. Kun kaikki oli valmista, caddie heitti heitti hänelle laskutoimituksen, joka toimi samalla laukaisimena lyöntiin lähtemiseen. 

”Femton gånger tre?”, caddie kysyi ja lyönti lähti ohjuksena taivaalle.

Kysymys vaihtui joka kerta, välillä ne olivat helpompia ja välillä vaikeampia. Suomalaisista karsinnoissa mukana ollut Kim Koivu tiesi kertoa, että Jesper Parnevik on aikanaan käyttänyt samaa metodia. 

”Ilmeisesti ideana on saada ajatus pois itse suorituksesta”, Koivu aprikoi. 

Jos draivaaminen tuntuu vaikealta, kannattaa kokeilla samaa matemaattista menetelmää omilla kierroksillaan.

Etsi luettavaa