Hyppää sisältöön

FedEx Cupin pudotuspeleissä tiukka aikataulu – Tiger pelkää terveytensä puolesta

Tiger Woodsin Mastersin ykköstila 14 vuotta edellisen vihreän takin lunastamisen jälkeen oli urheiluvuoden hienoimpia tapahtumia kaikki lajit huomioiden

Tiger Woods starttaa tänään pitkästä aikaa kilpailuun. Woodsin fyysinen kunto ennen tiukkaa loppurypistystä herättää huolia.

”Opin viime vuonna paljon pelaamalla liian paljon. Kun tulin takaisin leikkauksen jäljiltä enkä oikein tiennyt, mitä odottaa, puskin liian kovaa. Opin, etten tee niin enää uudestaan.”

Näin sanoi Tiger Woods, joka on tänä vuonna kilpaillut varsin säästeliäästi. Menestystä tuli huhtikuussa pelattuun Masters Tournamentiin saakka. Sen jälkeen peli ei ole kulkenut ainakaan niin hyvin kuin fanit olisivat odottaneet, ja varsinkin heinäkuun The Open Championshipissä Woodsin kroppa ei näyttänyt enää niin terveeltä. Tuloksena oli missattu cut.

Masters-voiton jälkeen hän on pelannut vain neljä kilpailua: kolmen majorin lisäksi yhden tavallisen PGA Tourin kilpailun. Yhteensä kilpailuja on tältä kaudelta 10. Se on vähän, sillä moni kilpakumppani on pelannut yli tuplasti enemmän. 43-vuotiaana Tiger Woods on tainnut vihdoinkin oppia säästämään kehoaan.

Hän ei myöskään omien sanojensa mukaan pysty harjoittelemaan enää yhtä paljon kuin ennen. Ikää on tullut sen verran, ettei hän pysty aina ennustamaan päivän vointia, kun hän herää aamulla.

Liberty National -kentällä tänään starttaavan FedEx Cupin ensimmäisen pudotuspelikisan alla hän myönsi hieman pelkäävänsä sitä, kuinka hänen kroppansa tulee kestämään kolmea perättäistä kilpailua.

Esimerkiksi Liberty Nationalissa hänellä oli kosolti päiväkohtaisia eroja. Tiistaina hän pystyi lyömään palloa harjoituskierroksella rennosti ja kivuitta, mutta keskiviikkona pro am -kilpailussa silminnäkijöiden mukaan hänen tekemisensä ja svinginsä oli jäykkää.

Draiverilla hän löi loppukierroksella säästeliäästi ja keskittyi lähinnä chippailemaan ja puttaamaan.

“Olen huolissani, myönnän”, hän sanoi Golf.comille. “Yritän saada itseni kilpailukykyiseksi, ja siitä on maksettava veroa, mutta niin haluan tuntea. Haluan tuntea senkaltaista väsymystä kropassa, jossa tiedän, että minulle on mahdollisuus voittaa. Se on hyvä tunne.”

Tämä viikko näyttää, mikä on Tiger Woodsin todellinen kunto. 

FedEx Cupissa Tiger Woods on sijalla 28. Listaykkönen on Brooks Koepka ennen Rory McIlroyta ja Matt Kucharia.

FedEx Cupin tilanne

Etsi luettavaa