Hyppää sisältöön

Evergreen on Paloheinän timantti peliään kehittävälle – range ja par 3-kenttä avautuvat tiistaina

Näkymä Evergreenin  tiiiauspaikoilta viheriöille ja rangelle on vaikuttava. Lyömässä Mikko Ilonen

Harjoitusalueita avataan käynnistyneen viikon aikana ainakin Etelä-Suomessa. Paloheinässä vieraat pääsevät tiistaina Euroopan suurimmalle tekonurmikentälle.

Sääennusteet kertovat lämpötilojen noususta, joka mahdollistaa pian golfkeskusten pääsevän avaavan harjoitusalueitaan. Pääsiäinen (1.-5.4) on ajankohta, jonka kohdalla suurella osalla Etelä-Suomessa harrastavista golfareista on kysymysmerkki, josko kentällä pelaaminen olisi mahdollista.

Pääkaupunkiseudun suurista harjoituskeskuksista ensimmäisenä avaa rangensa Paloheinä Golf, jossa on tehty uutterasti töitä lumien lanaamiseksi rangen kohdealueilta. Työtä helpottaa kohdealueilla pohjalla oleva tekonurmimateriaali.

Paloheinässä oli torstaina (18.3) pakkasta ja lunta, tiistaina rangella on jo tuhansittain palloja ilmassa

Paloheinässä oli torstaina (18.3) pakkasta ja lunta, tiistaina rangella on jo tuhansittain palloja ilmassa

Teemu Tyry

”Eilinen (sunnuntai) oli edellisviikolla vielä tavoitteenamme, mutta lauantain huonon kelin johdosta siirsimme avaamista suosiolla tiistaille”, kertoo Paloheinä Golf Oy:n toimitusjohtaja Kati Heimonen.

Range toimii tiistaista eteenpäin paikkavarauksilla (10€/hlö/tunti) sisältäen rajattoman määrän palloja.

”Ensimmäisinä päivinä maksimimitta lyönneille on noin 150 metriä. Lumien sulaessa koko rangen pituus on taas käytettävissä”, Heimonen muistuttaa.

Evergreen on peliään kehittävän golfarin paratiisi 

Kävijämäärältään Suomen suurimman rangen lisäksi Paloheinässä on yhdeksänreikäinen Iso Ysi, joka kahteen kertaan kierrettynä on lyöntipaikan valinnasta riippuen 3990-5490 metrinen. 

Iso Ysi avaamisen ajankohta mennee huhtikuun puolelle.

Paloheinän Evergreenin päivämaksu, viisi euroa on yksi merkittävimmistä kädenojennuksista lajin harrastajille.

Paloheinän Evergreenin päivämaksu, viisi euroa on yksi merkittävimmistä kädenojennuksista lajin harrastajille.

Teemu Tyry

Liian vähälle huomiolle Paloheinässä on jäänyt toimituksen tietojen mukaan Euroopan suurin tekonurmikenttä, Evergreen rangen ja parkkipaikan kupeessa. 

Viheriöitä alueella on viisi, lyöntipaikkoja yhdeksän. Väylien mitat ovat 30-85 metriä. Evergreen on pitkän pelin harjoittelun ohella loistava paikka hakea ja kehittää tuntumaa wedgepeliin, sekä viheriön ympäristön lyönteihin ja puttipeliin.

Kevyessä pakkaskelissäkin tekonurmen pinta on kimmoisa, olematta kuitenkaan liian kova. 

Evergreenin on suunnitellut Lassi Pekka Tilander, kentän avauslyönnin nosti ilmoille (26.8 2011) Mikko Ilonen.

Evergreenin puttialustat ovat ympäri vuoden huippukunnossa. Mikko Ilonen veti avajaistapahtumaan 2011 runsaasti koululaisia.

Evergreenin puttialustat ovat ympäri vuoden huippukunnossa. Mikko Ilonen veti avajaistapahtumaan 2011 runsaasti koululaisia.

Lassi Pekka Tilander

Kenttä on slopattu tasoituskelpoiseksi (HCP 37-54).

”Edellistalvena (2019-2020)  osa HIFK Golfin jäsenistä pelasi kenttää käytännössä vuoden ympäri. Päättyvän talven aikanakin kiertäjiä on riittänyt sen jälkeen, kun lumet lanattiin tieltä pois”, Heimonen kertoo.

Paikallisen seuran jäsenet pelaavat Evergreeniä ilmaiseksi, vierailta peritään käsittämättömän huokea päivämaksu, viisi euroa.

Maaliskuun lopun parhaita menovinkkejä ulkokauttaan aloittelevalle onkin Paloheinässä rangeharjoitteluun yhdistettävä Evergreenillä pelaaminen. 

Se on timantti, jollaisia hieman pienemmässäkin mittakaavassa toivoisi rakennettavan kenttien ja rangien yhteyteen pelikauden pidentämiseksi sekä lähestymislyöntien kohdeharjoitteluun.

Paloheinä Golf

Paloheinä Golf

Etsi luettavaa