Hyppää sisältöön

European Tourin nimi muuttuu – uudessa nimessä mukana sponsori

Keith Pelley kertoi tänään

European Tour pitää parhaillaan tiedotustilaisuutta, jossa se kertoo uudesta nimestä kiertueelle.

European Tourin nimi muuttuu. Uusi nimi on DP World Tour.  Toimitusjohtaja Keith Pelleyn mukaan uusi nimi otetaan käyttöön vuodesta 2022 lähtien.

Vuonna 1972 perustetun kiertueen nimi vaihtuu samana vuonna, kun perinteinen kiertue täyttää 50 vuotta.

Uusi nimisponsori DP World on dubailainen logistiikkayhtiö, joka tukee jo nyt merkittävästi European Touria. Se on kauden finaalikilpailun DP World Tour Championshipin pääsponsori.

Pelley kertoi tiedotustilaisuudessa, että uusi nimi kuvaa paremmin kiertuetta, jossa jo nyt suurin osa kilpailuista pelataan Euroopan ulkopuolella.

Uusi nimikumppani mahdollistaa myös sen, että palkintosummat tulevat ensi kaudella kasvamaan. Muutosta on valmisteltu kahden vuoden ajan.

Toimitusjohtaja Pelleyn mukaan ensi vuonna kilpailujen kokonaispotti tulee ensimmäistä kertaa ylittämään 200 miljoonan dollarin rajan. Kun tästä poistaa majorit ja WGC-kilpailut, summa nousee noin 140 miljoonaan dollariin. Palkintorahaa on jaossa enemmän kuin koskaan kiertueen historiassa.

Yksittäisen kilpailun minimipotti jatkossa on kaksi miljoonaa dollaria. Minimiraja koskee kiertueen niitä kilpailuja, joissa järjestäjänä on ainoastaan DP World Tour ilman kumppanikiertueita.

Esimerkiksi tänä vuonna pelattiin todella monta miljoonan dollarin kilpailua. Kauden finaalin eli DP World Tour Championshipin palkintopotti nousee puolestaan kymmeneen miljoonaan dollariin.

”Ensimmäisistä kertaa kiertueen yksittäisessä kilpailussa palkintosumma on kahdeksannumeroinen”, Pelley hehkutti tiedotustilaisuudessa.

Pelaajat ovat ottaneet uutisen hyvin vastaan. Tämä on luonnollista, koska pandemian myötä European Tour lähti näivettymään.

”Jäsenille ja tuleville sukupolville tämä on uskomaton mahdollisuus”, sanoi kiertueen konkareihin lukeutuva Stephen Gallagher tiedotustilaisuudessa.

Gallagherille tulee täyteen tällä viikolla 600 kilpailua European Tourilla.

Tiedotustilaisuudessa niin Jon Rahm, Ian Poulter ja Rory McIlroy lähettivät onnittelut ja kiitokset kiertueelle videon välityksellä.

DP World Tour julkaisi myös uuden kilpailukalenterin.  Uuden kauden ensimmäinen kilpailu pelataan 25.11. alkaen Etelä-Afrikassa, jossa pelataan kolme perättäistä kilpailua. Tämän jälkeen kiertue jää noin puolentoista kuukauden tauolle, ennen kuin kausi jatkuu tammikuun 20. päivä Lähi-idässä, jossa pelataan viisi perättäistä kilpailua.

Lähi-idän kilpailuista kaksi ensimmäistä, Abu Dhabi Championship ja Dubai Desert Classic, kuuluvat Rolex Seriesiin. Niiden palkintopotti on kahdeksan miljoonaa dollaria. Muut Rolex Seriesin kilpailut tulevalla kaudella ovat Scottish Open, BMW PGA Championship ja DP World Tour Championship.

Pelley kertoi, että ensi vuonna pelataan vähintään 47 kilpailua, 27 eri maassa. Kisoista yksi pelataan huhtikuussa Japanissa. Mielenkiintoista on myös se, että Yhdysvalloissa pelataan kaksi DP World Tourin osakilpailua. Ne ovat heinäkuussa käytävät Barbasol ja Barracuda Championship, joiden palkintoarvo on 3 700 000 dollaria.

Nämä ovat yhteiskisoja PGA Tourin kanssa. Barbasol Championship pelataan samaan aikaan Scottish Openin ja Barracuda Championship The Open Championshipin kanssa.

European Tourin nimi on jo pitkään johtanut sinällään harhaan, sillä noin puolet kilpailuista on pelattu jo jonkin aikaa Euroopan ulkopuolella.

DP World Tourin aikataulu
 

Etsi luettavaa