Hyppää sisältöön

European Tourin klassikossa kolme kenttää, kolme suomalaista ja kolme Ryder Cup -pelaajaa

Alfred Dunhill Links Championship pelataan St Andrewsin Old Coursella

European Tourin kauden yksi suurimmista ja tunnetuimmista kisoista on Alfred Dunhill Links Championship. Tänä vuonna kisassa on mukana kolme suomalaista: Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki ja Kalle Samooja.

European Tourin klassikkokisoihin lukeutuu Alfred Dunhill Links Championship. Kilpailusta tekee erilaisen se, että se pelataan pro am -pelimuodossa kolmella eri kentällä.

Kentät ovat Carnoustie, Kingsbarns ja St Andrews Old Course, jolla pelataan myös päätöskierros. Kilpailussa cut tapahtuu myös poikkeuksellisesti kolmen kierroksen jälkeen, jolloin kaikki ammattilaiset ovat ehtineet pelata amatööriparinsa kanssa kaikki kolme eri kenttää.

Suomalaisittain kilpailussa on tullut mukavasti menestystä. Tapio Pulkkanen sijoittui vuonna 2018 neljänneksi, millä hän käytännössä varmisti paikkassa European Tourilla myös seuraavalla kaudella.

Viime vuonna kisaa ei pelattu, mutta kaksi vuotta sitten Pulkkanen oli kisassa parhaan suomalaisena 40:s.

Alfred Dunhill Links Championship, paras suomalainen

  • 2019 Tapio Pulkkanen 40.
  • 2018 Tapio Pulkkanen 4.
  • 2017 Mikko Ilonen 47.
  • 2016 Mikko Ilonen 18.
  • 2015 Mikko Ilonen 43.

Pulkkanen on mukana myös tänä vuonna, kuten myös Sami Välimäki ja Kalle Samooja.

Sen sijaan Mikko Korhonen jättää kisan väliin. Korhonen ei tunnetusti ole perso links-golfille.

Suomalaisten lisäksi kisassa on mukavasti mukana nimekkäitä pelaajia. Euroopan Ryder Cup -joukkueesta 5 miljoonan dollarin kilpailuun osallistuvat Tommy Fleetwood, Shane Lowry ja Tyrrell Hatton, joka voitti kilpailun kaksi kertaa perättäin vuosina 2016 ja 2017.

Majorien, WGC-kisojen Rolex Series -turnausten jälkeen kilpailu on European Tourin suurin.

Korkeimmalla maailmanlistalla kisaan osallistuvista pelaajista on Yhdysvaltain Billy Horschel, joka on tuoreella listalla sijalla 18.

Muita mielenkiintoisia nimiä, jotka voivat löytyä sunnuntaina tulosluettelon kärkipäästä ovat major-voittajat Martin Kaymer ja Danny Willett sekä Skotlannin Robert MacIntyre ja Callum Hill.

Entä miten konkarit ja Euroopan Ryder Cup -kapteenit Padraig Harrington (2021) ja Thomas Bjørn (2018) pärjäävät nuorempien mukana?

Kilpailun näyttävät suorana Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf -kanava

Etsi luettavaa