Hyppää sisältöön

European Tourin finaalisarja uudistuu tälle vuodelle

European Tourin finaalisarjassa jaetaan nyt suurempia voittopotteja kuin koskaan

European Tourin Race To Dubai -sarjan finaalit kokevat suuren uudistuksen kuluvan kauden finaalien osalta. Palkintosummat kasvavat ja pelaajien määrä vähenee.

European Tourin kausi huipentuu tänäkin vuonna kolmen kilpailun finaalisarjaan. Turkish Airlines Openia seuraa jälleen Nedbank Challenge Etelä-Afrikasta, josta kiertue siirtyy finaalikilpailuun Dubaihin. Dubaissa jaetaan myös golfin historian suurin voittopalkinto. 

Tiivistettynä idea on seuraava: Turkkiin pääsee mukaan pistelistan 70 parasta pelaajaa, Etelä-Afrikkaan 60 ja finaaliin 50 aiemman 60 pelaajan sijasta. 

Palkintosummat kilpailuissa on kasvatettu ainakin voittajien osalta noin tuplamäärään. Samaan aikaan mitataan kuitenkin pisteitä, joita kisoissa jaetaan 8000, 9000 ja 12 000. Turkissa voittaja kuittaa kaksi miljoonaa dollaria, Etelä-Afrikassa kaksi ja puoli miljoonaa. 

Dubain osakilpailun voittaja kuittaa ennen bonusrahoja peräti kolme miljoonaa dollaria, joka on suurin palkinto, jota golfissa on koskaan jaettu. Toki FedEx Cupissa Tour Championshipin voitto on todellisuudessa merkannut suurempaa rahamäärää, sillä voittobonus on itsessään kymmenen miljoonaa dollaria kokonaiskilpailusta. 

Erikoinen yksityiskohta on se, että Race To Dubain bonuspotti koko kauden peleistä on ”vain” viisi miljoonaa dollaria. Voittaja kuittaa lisärahaa kaksi miljoonaa dollaria. Viimeisen kilpailun voitosta saa siis jo itsessään enemmän rahaa. 

”Uudistetulla palkintorahasysteemillä ja pistesysteemillä teemme tästä pelaajille entistä kutsuvamman kokonaisuuden. Uudistuksen myötä loppuhuipennuksesta tulee jännittävempi niin pelaajille kuin katsojille ja saamme enemmän huippupelaajia mukaan kauden huipennukseen”, Keith Pelley lupaa. 

Uudistuksen myötä European Tour on laskenut, että finaalikilpailuun tullessa useammalla pelaajalla on mahdollisuus voittaa kokonaiskilpailu tai ainakin päästä osaksi ekstrapalkintopottia, joka jaetaan rankingin viidelle parhaalle. 

European Tour -pisteuudistus

Etsi luettavaa