Hyppää sisältöön

European Tourin Angry Golfers -video on kummallisen hyvä sketsi – tätä asiaa et tiennyt Tommy Fleetwoodista

European Tour julkaisee YouTube-kanavallaan viihteellistä sisältöä.

Tommy Fleetwood loistaa European Tourin sketsivideoiden tähtenä, mutta hänestä pitikin tulla isona näyttelijä.

Brooks Koepka sen tietää, koska hän pelasi muutaman vuoden European Tourilla ennen kuin murtautui PGA Tourille.

”Eurooppalaiset ovat meitä hauskempia. Tämä johtuu todennäköisesti sitä, että he eivät ota itseään niin vakavasti”, Koepka kertoi taannoin lehtihaastattelussa.

Yhtenä esimerkkinä hän mainitsi Tommy Fleetwoodin

”Hänen kanssaan on hauska pelata, koska hän on niin hauska”, Koepka totesi.

”Usein kierroksen aikana hän sanoo jotain ja vasta minuuttia myöhemmin alkaa nauraa, kun jutun tajuaa. Hän on niin vikkelä-älyinen”, nelinkertainen major-voittaja jatkoi.

Ja hauska Fleetwood onkin – ja hyvä näyttelemään. Siitä saatiin viime viikolla jälleen nähdä näyte, kun European Tour julkaisi sketsivideon Angry Golfers, jossa Fleetwood esittää pääosaa kuvitteellisen vertaistukiryhmän vetäjänä.

Hänen lisäkseen itsensä videolla laittavat likoon Henrik Stenson, Matt Wallace, Ian Poulter, Eddie Pepperell, Martin Kaymer ja tietenkin kaikkien vihaisten golfarien isä Tyrrell Hatton, jolla on videolla avausrepliikki: ”Hei! Olen Tyrrell ja olen vihainen golfari.”

Videolla esiintyvistä huippugolfareista jokaisella on kykyä nauraa itselleen eivätkä he ole pöllömpiä näyttelemäänkään. Kuuden minuutin mittaista videota pitää näpeissään Fleetwood. Tämä ei ole tosin mikään ihme, sillä Fleetwood harkitsi vakavasti teatterikouluun pyrkimistä.

Hän vain sattui olemaan liian hyvä golfaamaan. Ja hänestä lopulta kehittyi yksi maailman parhaista.

European Tourin sketsivideo rakentuu pelaajien itseironian varaan. Kiukkupussi-Hatton istuu häpeissään tuolissaan ja Stenson kertoo, kuinka mailojen katkominen kentän ulkopuolella auttaa vähentämään mailojen rikkomista kentällä.

Wallace esitellään mailapoikia kaltoinkohtelevana työnantajana, Pepperell suklaata lohtuunsa syövänä Twitter-addiktina ja Poulter vanhoista Ryder Cup -saavutuksistaan elävänä itseriittoisena starana.

Kaymeria kokoukseen ei huolita. Hän on liian kiltti osallistumaan.

Mutta annetaan videon puhua puolestaan:

Usein sanotaan, että huippu-urheilu on viihdettä, mutta European Tour ja sen sketsivideoilla esiintyvät pelaajat pystyvät tuottamaan myös ihan oikeaa viihdettä.

Loistavasti käsikirjoitettujen, ohjattujen ja näyteltyjen videoiden julkaisutahti voisi tosin olla hieman tiheämpi.

Etsi luettavaa