Hyppää sisältöön

European Tourilla katseet kiinnittyvät englantilaisiin

Tommy Fleetwood tavoittelee koko European Tourin voittoa

European Tour -kauden kolmanneksi viimeinen kilpailu Turkish Airlines Open käynnistyy torstaina Belekissä. Ranking -voiton kannalta kisa on tärkein kolmelle englantilaiselle, jotka janoavat RaceToDubain ykkössijaa.

European Tourin finaalisarjan kolmessa viimeisessä kilpailussa panoksena kokonaiskilpailun voitto RaceToDubaissa. Tiukimmin sitä tavoittelevat kolme englantilaispelaajaa, jotka ovat mukana myös Carya Golfissa pelattavassa finaalissa.

Tommy Fleetwoodin johto listalla on vähän yli miljoona pistettä kolmantena olevaan Justin Roseen. Piste on European Tourin finaaleissa yhtä kuin euro, joten johtoa voidaan pitää tukevana. Kolmessa viimeisessä kilpailussa jaetaan myös rahaa paljon, joten sitä myöten homma ei ole vielä missään nimessä selvä.

Fleetwoodin lähin uhkaaja listalla on Sergio Garcia noin 870 000 pistettä perässä. Garcia ei kuitenkaan pelaa Turkissa tällä viikolla. Kolmantena listalla oleva Justin Rose sai maistaa pitkästä aikaa voittoa sunnuntaina ja ilmoittikin saman tien tavoittelevansa tosissaan RaceToDubain voittoa. Rose pelaa Turkin kisan lisäksi Dubain finaalin, Etelä-Afrikkaan hän ei matkusta. Hän on siitä huolimatta Fleetwoodin vakavin uhkaaja listalla.

Neljäntenä RaceToDubaissa on Jon Rahm, mutta hänkin jättää Turkin kisan väliin. Viidentenä oleva Tyrrell Hatton omaa vielä mahdollisuuden tavoittaa Fleetwoodin. Hän on noin 1,5 miljoonaa pistettä maanmiestään perässä. Yksi voitto ennen Dubain finaalia ja peli olisi taas täysin auki.

Kilpailun kuumin ryhmä kahden ensimmäisen kierroksen ajan on 12.05 matkaan lähtevä kolmikko: Justin Rose, Henrik Stenson ja Tommy Fleetwood.

Kilpailussa ei ole mukana suomalaisia pelaajia. Mikko Korhonen ja Mikko Ilonen eivät mahtuneet tänä vuonna mukaan European Tourin finaalikisoihin.

Viasat ja Viaplay lähettävät kilpailun suomalaisille kotisohville!

Etsi luettavaa