Hyppää sisältöön

European Tour: Tässä suomalaisten oletettu kalenteri tuleville kuukausille

Viimeksi suomalaiset pelasivat yhdessä harjoituskierrosta Abu Dhabissa. Kaikki kolme pelaavat seuraavien kahden viikon kisat

Alkuvuosi 2018 on ollut European Tourin osalta pienoista hiljaiseloa suomalaisten osalta. Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen pelasivat Lähi-idässä, Tapio Pulkkanen on saanut pelattua vasta yhden kilpailun. Seuraavassa suomalaisten kalenteria pariksi kuukaudeksi eteenpäin.

Koska näemme taas Tapio Pulkkasen leveän hymyn ja ihanan hatun? Milloin Mikko Korhonen grindailee tiensä taas kärkitaistoon? Löytääkö Mikko Ilonen taas parhaan teränsä? Tässä kysymyksiä, joita varmasti moni miettii mielessään. European Tourin kalenteri on ollut suomalaisten seuraamisen osalta haastava alkuvuoden osalta. Tilanteeseen on tulossa kuitenkin muutos. 

Tällä viikolla European Touria pelataan Perthissa, jonne ei varsinaista tunkua kertynyt eurooppalaisten pelaajien osalta. Pieni palkintopotti, pitkä matka ja normaalista poikkeava formaatti ei houkutellut myöskään suomalaisia. 

Tilanne muuttuu kuitenkin ensi viikolla kun European Tour tekee ensiesiintymisensä Omanissa. NBO Oman Openin ilmoittautumislistalta löytyy kaikkien suomalaisten nimet. Uusi kahden kilpailun mittainen ”mini-desert swing” pitää sisällään kisat Omanissa ja Qatarissa. Qatar Mastersin palkintopottia on kevennetty, se on nykyisin Omanin tapaan 1,75 miljoonan dollarin kilpailu. 

Qatarista pelit jatkuvat Etelä-Afrikassa käytävällä Tshwane Openilla, jossa Mikko Korhonen on perinteisesti ollut mukana. Qatar Airwaysilla on suorat lennot Dohasta Johannesburgiin, joten logistisesti kisa on yllättävänkin houkutteleva. 

Seuraavassa European Tourin kisakalenterin maaliskuun loppuun saakka ja oletus ketkä suomalaiset ovat mukana kilpailussa. 

NBO Oman Open: 15.-18.2

Mikko Ilonen, Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen

Qatar Masters 22.-25.2

Mikko Ilonen, Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen

Tshwane Open 1.-4.3

Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Oliver Lindell (jos mahtuu mukaan, mahdollisuus on noin 50/50)

Mikko Ilonen ei ole perinteisesti pelannut Tshwane Openia. Korhonen sen sijaan on. Tapio Pulkkanen ei varmasti aio jättää kilpailua väliin. Listat Tshwane Openista tulevat noin viikon päästä, jolloin olemme asiasta fiksumpia.

Hero Indian Open 8.-11.3

Mikko Ilonen (?), Tapio Pulkkanen (?), Mikko Korhonen (?)

Todella vaikea arvioida aikovatko suomalaiset pelata kyseistä kilpailua. Lopullista päätöstä on tuskin edes tehty. Plussana voidaan pitää kohtalaista palkintopottia 1,75 miljoonaa dollaria, asiaan vaikuttaa kuitenkin edellisten kisojen pelaaminen. Pulkkanen jaksaa nuorena ja innokkaana pelata neljä viikkoa putkeen, Korhosen ja Ilosen osalta pitkien lentojen ja neljä kisan putken läpikäyminen olisi normaalista poikkeavaa. Yksi vaihtoehto on jättää Tshwane Open välistä ja pelata potiltaan hieman isommassa Intian kilpailussa. 

Pitkä tauko luvassa

Kyseisten neljän kisan jälkeen kalenteri näyttää melko tyhjältä kuukauden päivät. Indian Openista seuraavana kalenterissa lukee 21.-25.3 pelattava World Matchplay Championship, johon mahtuu mukaan maailman 64 parasta. 

Seuraava kalenterimerkintä on The Masters 5.-8.4. Tähänkään suomalaisilla ei ole mitään asiaa. European Tourin seuraava rivikilpailu on merkitty 12.-15.4, jossa lukee TBA (to be announced). Pelit jatkuvat varmasti viimeistään Marokossa, jossa pelataan legendaarinen Trophee Hassan huhtikuun 19.-22 päivä. 

Seuraavat neljä viikkoa ovat siis kultaista aikaa suomalaisille pelata paljon ja tehdä tiliä. European Tourin kalenterista on harvoin löytynyt kuukauden pakkotaukoa, mutta tänä vuonna löytyy.

Etsi luettavaa