Hyppää sisältöön

European Tour suuntaa Saudi-Arabiaan – vaikea päätös nykyisessä poliittisessa tilanteessa

Saudi Arabia isännöi tammi-helmikuun vaihteessa ensimmäistä kertaa European Tourin osakilpailua

European Tourin kalenteri julkaistiin vuodelle 2019. Yksi kisa nousi monien silmiin kalenterissa, mutta itse tiedotteessa siitä ei mainittu sanaakaan.

European Tourin kausi 2019 käynnistyy marraskuun 23. päivä Hongkongista. Kiertue on totuttuun tapaan suuntaamassa tammikuussa Lähi-itään, joka on aina ollut tärkeä kumppani kieruteelle. 

Kiertueen julkaisemassa tiedotteessa pari viikkoa sitten käytiin tarkasti läpi kalenteria tulevalle kaudelle. Tiedotteessa hehkutettiin mitä pienempiäkin kilpailuja yksityiskohtaisesti. Muun muassa Kenian-kilpailu (1,1 miljoonaa euroa) sai täysin oman kappaleen tiedotteessa. 

Yksi kisa jätettiin kuitenkin täysin mainitsematta. Saudi International -kilpailu kuuluu rahapotiltaan merkittävien joukkoon, 3,5 miljoonan dollarin potillaan. 

Kun European Tour oli Turkissa viime viikolla, toimittajat kyselivät aiheellisesti Saudi-Arabian kilpailun eettisyydestä. Maan Islannin-konsulaatissa surmattiin hiljattain sauditoimittaja, joka oli arvostellut maan hallitsijaa. 

Kiertueen johtaja Keith Pelley väisteli kysymyksiä vastaamalla suurimpaan osaan: ”Asiaa tarkastellaan, golfkenttä on todella upea”.

Myös Padraig Harrington asetettiin Turkissa kiperän kysymyksen eteen, kun häneltä tiedusteltiin asiasta. Harrington on luonnollisesti pelaaja eikä poliitikko, mutta hän vastasi asiaan hyvin diplomaattisesti. 

”Tällaiseen asiaan suhtautuminen on todella vaikeaa. Auttaako tilannetta se, että pelaamme siellä, vai työntäisikö se heitä kauemmas kaikesta, jos emme pelaisi. Toivottavasti pystymme auttamaan yhteiskuntaa pelaamalla kisan Saudi-Arabiassa”, Harrington kommentoi. 

Tuore European Tour -pelaaja Kim Koivu ei luonnollisestikaan ole osa politiikkakoneistoa, vaan uraansa aloitteleva European Tourin pelaaja. Koivu on varmasti lähtemässä Saudi-Arabiaan. 

”Kuulin Challenge Tourin finaalissa, että Saudi-Arabia on kohtalaisen turvallinen maa tällä hetkellä ja pelaajista pidetään hyvää huolta. En sen enempää halua ottaa kantaa, mutta aion varmasti pelata kisan, jos vain kategoria riittää”, Koivu kommentoi. 

Kiertueen mukana matkustavat toimittajat ovat harkinneet kisan boikotoimista. Aika näyttää miten Saudi International tulee järjestymään. Todennäköisesti osa pelaajista jättää suosiolla matkustamasta uuteen Lähi-idän kisakohteeseen. 

Etsi luettavaa