Hyppää sisältöön

European Tour – Kolme suomalaista tärkeässä kilpailussa Hampurissa

Porsche European Open on kerännyt myös PGA Tourin huippuja jatkamaan pelejä Euroopassa.

Suomalaisista mukana ovat Mikko Ilonen, Kim Koivu ja Tapio Pulkkanen

Kim Koivu pelaa kauden neljättä kilpailuaan European Tourilla. Alkukauden upean voiton myötä paikka Challenge Tourilla on vakaa mutta nyt on mahdollisuus ponnistaa eteenpäin. Kahden miljoonan euron palkintopotilla kilpailu on Kimille kauden suurin. Hyvä mahdollisuus laittaa lisää euroja tilille. Koivu pelasi loistavaa golfia alkukaudesta ottaen rahaa viidessä kilpailussa ensimmäisestä kuudesta. Kesällä kuuden kilpailun mittainen cut-putki on hyvä laittaa poikki tällä viikolla.  

Tilastojen mukaan Koivun rautapelissä tarvitaan kehitystä. Hyvänä puttaajana hän on vaarallinen griineille päästessään. 

Tapio Pulkkanen (148) ei ole vielä noussut rahalistalla sadan parhaan joukkoon. Talvella hän kilpaili Joburg Openin voitosta mutta ei sen jälkeen ole pystynyt murtautumaan kärkikymmenikköön. Pulkkasen täytyy tienata lisää rahaa varmistaakseen pelipaikkansa ensi kaudelle. Loppukauden aikana tilille olisi saatava vielä noin 220 000 euroa, jotta paikka 110 parhaan joukossa olisi mahdollinen. 

Pitkälyöntinen Pulkkanen voi hyvässä vireessä voittaa minkä kilpailun tahansa. 

Mikko Ilonen on käytännössä jo varmistanut pelioikeuden ensi kaudeksi ja on rahalistalla sijalla 73. Tilastollisesti hän pelaa hyvää kautta ja voi hyvinkin vielä näyttäytyä kärkitaistelussa. Hän oli viime vuoden kilpailussa kahdeksas, joten kisakenttä Green Eagle Golf Course on varmasti mieluinen areena. 

The Open Championshipistä lähtee Saksaan nimekkäitä pelaajia. Amerikkalaisista mukana ovat Patrick Reed, Bryson DeChambeau ja Pat Perez. PGA Tourilta mukana ovat myös Charl Schwarzel ja Paul Casey

Lähtoajat

 

Etsi luettavaa