European Tour jatkuu Tanskan karnevaaleilla: ”14 tiille kävellään baarin läpi”

Made in Denmark -kilpailussa jaetaan tänä vuonna kolmen miljoonan palkintopotti

Made In Denmark kilpailu palaa Himmerlandiin. Kilpailussa on mukana kolme suomalaista taistelemassa tuplatusta palkintopotista. Kisan suurimmat tähdet ovat maailmanlistan sijalla 25 oleva puolustava voittaja Matt Wallace, sekä Tanskan Thorbjörn Olesen ja Lucas Bjerregaard.

Made In Denmark on tällä viikolla European Tourin ohjelmassa. Kisan palkintopotti on nostettu kolmeen miljoonaan euroon ja se on samalla suurin koskaan Pohjoismaissa pelattu golfkilpailu.

Kilpailu on noussut European Tourilla kulttikisan asemaan. Sen takeena on ollut äänekäs ja runsaslukuinen tanskalaisyleisö, joka nostaa tunnelman kattoon jo ensimmäisestä päivästä lähtien. Tietenkin myös tanskalaistähtien tuki kilpailulle on elintärkeä.

Tänä vuonna suurimmat tähdet ovat yleisön silmissä Tanskan omat supertähdet Thorbjörn Olesen ja Lucas Bjerregaard. Jälkimmäinen on noussut maan ykköspelaajaksi noustuaan maailmanlistan sijalle 43. Olesenin sijoitus oli vielä vuoden alussa 43, mutta se on nyt 56.

Matt Wallace on kuitenkin paperilla kovin. Hän oli British Mastersissa kakkonen ja PGA Championshipissa kolmas. Puolustava voittaja lähtee kisaan selkeänä ykkössuosikkina!

Myös viime vuonna uusintaan päässyt Lee Westwood on matkustanut PGA Championshipista Himmerlandiin. Viime vuonna Westy oli kisassa uusinnassa. Jorge Campillo ei pärjännyt majorissa, mutta hänen edelliset kisansa European Tourilla ovat olleet vahvaa euforiaa ja hän lukeutuukin taas ennakkosuosikeiden joukkoon.

Suomalaisedustuksesta tällä viikolla vastaavat Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Kim Koivu. Erityisesti Pulkkasen edellinen kolmen viikon putki oli menestyksekäs kun hän nappasi Marokosta kahdeksannen ja Kiinasta 14:nnen sijan.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Introducing: Thorbjørn’s Terrace ? @thorbjornolesen #MiD2019

Henkilön European Tour (@europeantour) jakama julkaisu Touko 21, 2019 kello 12.33 PDT

Avauksia terassilta ja ilmaisia oluita katsojille

Kalle Samoojan puolesta puhuu viime vuotinen menestys samalla kentällä. Himmerland isännöi viime vuonna CT:n kisaa, jossa Kalle oli kakkonen yhteistuloksella -10.

”Aika samanlainen viritys kuin Challenge Tourilla. Pitkä heinä on kyllä vihreämpää paikoitellen ja vähän ehkä pehmeämpi kenttä. Silloin pelattiin vähä myöhemmässä ajankohdassa.”

Kalle kertoo, että kisassa on tehty joitain asioita katsojien karnevaalitunnelman takaamiseksi.

”14:s reikä on lyhyt par-nelonen. Siinä on viety tiipaikka baarin terassille ja sinne kulkeminen tapahtuu baarin läpi. Mittaa on noin 230 metriä ja jos osuu greeniin niin caddie saa heittää kuusi palloa yleisölle, joilla saa ilmaisen kaljan. Kyllähän tällaisessa kilpailussa on hieno pelata vielä kun palkintopottikin on suuri”, Kalle hekumoi.

Katsojia on varmasti tulossa paikalle taas paljon. Tapio Pulkkanen muistelee, että viime vuonna kisassa olisi ollut peräti 80 000 katsojaa viikon aikana.

Kilpailun palkintopotissa on kolme miljoonaa euroa. RaceToDubai -pisteinä jaossa on 4250, joka on erittäin merkittävä määrä. Ruotsalaisfanit odottavat varmasti paljon uransa avausvoittoon British Mastersista pelanneelta Marcus Kinhultilta

Suorat lähetykset kilpailusta nähdään Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilta.