Hyppää sisältöön

Eurooppalaisille kaksoisvoitto PGA Tourilla – Thomas Detryltä puuttuu vielä voitto pääkiertueilta

Niin hyvä pelaaja kuin Thomas Detry onkin, häneltä puuttuu edelleen voitto PGA Tourilta ja DP World Tourilta.

Eurooppalaiset nappasivat kaksoisvoiton sunnuntaina päättyneessä PGA Tourin kisassa. Irlannin Seamus Power voitti ja Belgian Thomas Detry sijoittui toiseksi päätettyään kierroksen kahteen perättäiseen birdieen, joista viimeinen tuli huikealla säkityksellä bunkkerista.

Detry jäi uusinnasta vain lyönnin päähän. Power pääsi kuitenkin päätösreiälle kahden lyönnin johdosta, joten hänelle riitti bogi voittoon.

Toisesta sijastaan Detry saa kiittää takaysillä hyytynyttä Ben Griffiniä. Yhdysvaltalainen pelasi seitsemän viimeistä reikää kuusi yli parin ja jäi Powerista kahden lyönnin päähän.

Powerille voitto oli PGA Tourilla jo toinen, ja hän nousi sen myötä FedEx Cupissa viidenneksi. Detryn tuore sijoitus on seitsemäs.

Detryllä yhteensä kuusi kakkossijaa

Thomas Detry on sijoittunut pääkiertueilla kuusi kertaa toiseksi, mutta kertaakaan hän ei ole voittanut. KUVA: GETTY IMAGES

Detry on 29-vuotias belgialainen. Hän on pelannut European Tourilla vuodesta 2017 saakka hyvällä menestyksellä. Mutta yksi häneltä kuitenkin puuttuu: voitto pääkiertueelta.

Hän voitti taannoin Challenge Tourilta, minkä lisäksi hän nappasi on voittanut World Cupin eli joukkuekisan Belgialle Thomas Pietersin kanssa.

Kakkossijoja Detryllä on DP World Tourilta viisi ja nyt siis myös yksi PGA Tourilta, jonne hän nousi täksi kaudeksi Korn Ferry Tourin finaalin kautta. Vaikuttaa siltä, että Detry on palannut Yhdysvaltoihin jäädäkseen – hänhän pelasi amatöörinä neljä vuotta yliopistosarjoissa.

On mielenkiintoista nähdä, tuleeko Detry kisaamaan vielä DP World Tourin kahteen viimeiseen kilpailuun, jotka pelataan Etelä-Afrikassa ja Dubaissa.

Todennäköisesti hän tulee, sillä kiertueen rankingissa 60:ntenä olevan Detryn pitäisi ensin pelata riittävän hyvin Nedbank Challenge -kisassa, jotta paikka kiertueen finaalissa DP World Tour Championshipissä heltiäisi.

Maailmanlistalla Detry nousi kakkostilansa ansiosta 85:nneksi, ja tähtäimessä on varmasti paikka Euroopan Ryder Cup -joukkueessa.

Seamus Powerin sijoitus maailmanlistalla on jo 32:s, mikä on 35-vuotiaan uran korkein.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa