Hyppää sisältöön

Eurooppa murskasi Yhdysvallat iltapäivällä ja siirtyi kahden pisteen johtoon

Alex Noren otti tulokkaana vakuuttavan voiton Ryder Cup -konkari Sergio Garcian kanssa.

Aamupäivä oli Yhdysvaltain ja iltapäivä Euroopan. Huomiselle päivälle siirrytään Euroopan kahden pisteen johtoasemassa.

Ryder Cupin ensimmäinen kilpailupäivä oli kaksijakoinen. Yhdysvallat voitti aamun nelipallot lukemin 3–1. Iltapäivän foursome-otteluissa Eurooppa oli etevämpi jokaisessa neljässä. Edellisen kerran Eurooppa on onnistunut ottamaan kaikki neljä otteluvoittoa yhdessä sessiossa vuonna 1999. Näin huomiseen päivään lähdetään Euroopan 5–3-johtoasemassa.

Iltapäivällä Eurooppa oli ylivoimainen. Pelaajat lyövät foursome-pelimuodossa vuorotellen, joka on luonnollisesti pelimuotona vaikeampi kuin fourball, jossa molemmat joukkueen jäsenet pelaavat omaa palloaan ja parempi tulos lasketaan.

Iltapäivän otteluista ensimmäinen ottelu päättyi jo 16. reiälle, kun Henrik Stenson ja Justin Rose ottivat selvän 3/2-voiton Dustin Johnsonista ja Rickie Fowlerista.

Myös Rory McIlroy ja Ian Poulter päättivät pelinsä samalle par 3:lle. Bubba Watson ja Webb Simpson hävisivät mainiosti pelanneille eurooppalaisille lukemin 4/2.

Sergio Garcialle ja Alex Norenille riitti 14 reikää, kun Phil Mickelson ja Bryson DeChambeau pelasivat surkeasti. Yhdeksän reiän jälkeen Eurooppa johti käsittämättömästi jo seitsemällä reiällä.

Francesco Molinari ja Tommy Fleetwood eivät olleet pekkaa pahempia. Heidän ottelunsa päättyi niin ikään 14. reiälle. Vastassa heillä oli kaksi entistä maailmanlistan ykköstä, Jordan Spieth ja Justin Thomas. Heidän oli tyytyminen seuraamaan kisaa valtavilta ruuduilta.

Ketkä huomenna pelaavat?

Käänne aamupäivän alhosta iltapäivän iloon oli valtava. Euroopalla oli neljä vahvaa peliparia, joiden sivuuttaminen huomisista peleistä voi olla vaikeaa.

Iltapäivällä vilttiketjussa olleista Jon Rahmin voisi kuvitella nousevan huomisaamulla takaisin kehiin, mahdollisesti myös Paul Caseyn. Olesen ja Hatton tuskin saavat peliaikaa vielä aamulla. Mutta kenet Euroopan kapteeni Thomas Bjørn penkittäisi sitten iltapäivällä loistavista pelureista? Se onkin helpommin sanottu kuin tehty.

Tommy Fleetwood ja Francesco Molinari ovat ainakin paikkansa ansainneet – he voittivat molemmat ottelunsa tänään. Poulterin ja McIloryn yhteistyö toimi niin hyvin, että he todennäköisesti jatkavat yhdessä huomenna. Myös maailmanlistan kakkonen Justin Rose jatkaa, mutta palaako Rahm huomenna hänen parikseen, kuten aamupäivällä? Stenson pelasi iltapäivällä hyvin, mutta hän on kärsinyt kyynärpäävammasta, eikä ole täydellisessä iskussa.

Pari Garcia–Noren oli myös vakuuttava, mutta haluaako Bjørn jakaa peliaikaa myös Caseylle. Tuskin vielä aamulla.

Yhdysvalloissa penkkikomennus on luvassa todennäköisesti ainakin Mickelsonille, Watsonille ja Simpsonille. Bryson DeChambeau saattaa saada toisen mahdollisuuden jonkun toisen parina. Varmuudella ainakin Tiger Woods saa paikan huomisaamun fourballissa. Todennäköisesti myös Patrick Reed ja Brooks Koepka pukevat jo aamulla pelipaidan ylleen.

Euroopan pitää ottaa 14,5 pistettä 28:sta mahdollisesta, koska edellisellä kerralla voittajaksi selviytyi Yhdysvallat. Jaossa on vielä 20 pistettä, joten kaikki on vielä auki.

Tulospalvelu

Ryder Cupin näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

 

 

Etsi luettavaa