Hyppää sisältöön

Eurooppa lisäsi johtoaan – Tiikeri ei taida päästä raidoistaan Ryder Cupissa

Rory McIlroy ja Sergio Garcia voittivat aamupäivän ottelunsa.

Euroopan joukkue johtaa peräti neljällä pisteellä, mutta Ryder Cupissa kaikki on mahdollista.

Ryder Cup jatkui Pariisissa lauantaina aamupäivällä Euroopan komennossa. Eurooppa otti aamun nelipalloissa 3–1-voiton kaapaten jo 8–4-johdon.

Vaikka ero on kasvanut suureksi, paljon on golfia vielä pelattavana ja pisteitä on vielä 16 jaettavana. Iltapäivän nelinpelin, jossa pelaajat lyövät palloa vuorotellen, Yhdysvallat on aloittanut hyvin. Kahdessa käynnissä olevassa ottelussa he ovat molempia reiän edellä.

Yhdysvaltain ainoan pisteen toi kaksikko Jordan SpiethJustin Thomas. Näin aamupäivän pelit kulkivat.

Sergio Garcia ja Rory McIlroy–Tony Finau ja Brooks Koepka 2–1

Eurooppa näytti vievän pitkälyöntisiä jenkkejä kuin märkää kukkoa, mutta Finau ja Koepka nousivat. Kahdeksan reiän jälkeen tilanne oli jo 4 up, mutta Yhdysvallat nousi vielä yhden reiän päähän. Ottelu ratkesi Garcian upeaan birdieen 17. reiälle.

Paul Casey ja Tyrrell Hatton–Dustin Johnson ja Rickie Fowler 3-2

Eurooppa otti voiton kaikkia odotuksia vastaan, sillä vastassa oli maailmanlistan ykkönen ja yhdeksikkö, kun kumpikaan Euroopan pelaajista ei mahdu 20 sakkiin.

Ryder Cupissa on kuitenkin kyse päivän kunnosta ja momentumista, ja englantilaiskaksikko piti Johnsonin ja Fowlerin pihdeissään oikeastaan koko ottelun ajan.

Kypsä esitys Euroopalta.

Francesco Molinari ja Tommy Fleetwood–Tiger Woods ja Patrick Reed

Tiikeri ei pääse raidoistaan mitä tulee huonoihin esityksiin Ryder Cupissa. Woodsin tilastot ovat nyt joukkuepelien osalta 9 voittoa ja 18 tappiota. Yksi otteluista on päättynyt tasapeliin.

Iltapäivällä Tigerilla on mahdollisuus parantaa tilastojaan, sillä hän pelaa Bryson DeChambeaun kanssa nelinpeliä.

Francesco Molinari ja Ryder Cup -tulokas Tommy Fleetwood ovat toistaiseksi olleet Euroopan vahvin lenkki, ja toisaalta Woods ei saanut kummassakaan nelipalloissa apua pelikaveriltaan Patrick Reediltä, joka on ollut tähän mennessä koko Yhdysvaltain joukkueen suurin pettymys.

Yhdysvaltain kaksikko ei oikein saanut kunnon joukkuehenkeä päälle eivätkä pelaajien kemiat näyttäneet kohtaavan, kun taas Molinari ja Fleetwood tuntuivat viihtyvät toistensa seurassa erinomaisesti.

Ian Poulteria ja Jon Rahm–Jordan Spieth ja Justin Thomas

Pari Spieth ja Thomas on ollut Yhdysvaltain paras yhdistelmä tähän mennessä. Sillä on ainoana kaksi voittoa. Ian Poulter sai sytytettyä jonkin verran Rahmia, mutta kaksi maailmanlistan entistä ykköstä vei kuitenkin aamun tasaisimman ottelun.

Euroopan joukkueessa Poulter oli kuitenkin vahvemmin esillä. Iltapäivän Poulter pelaa Roryn kanssa ja Rahm sai huilivuoron.

 

Etsi luettavaa