Hyppää sisältöön

Eurooppa kyykytti USA:n joukkuetta Ryder Cupissa – Jon Rahm ja Tyrrell Hatton antoivat alkuvauhdin 4-0 johdolle

Jon Rahm (vas.) ja Tyrrell Hatton (oik.) olivat kierrostaan viisi alle parin 15:n viheriölle päättyneen ottelun jälkeen. KUVA: GETTY IMAGES

Euroopan joukkue otti nelinpeleissä ohjat käsiinsä ensimmäisten yhdeksän reiän aikana. Isännät voittivat, kuten myös Pariisissa 2018 kaikki avauspäivän nelinpelit.

Ryder Cupin avauspäivän nelinpeleissä tunnelman yleisön keskuudessa sytyttivät eurooppalaispelaajien loistavat suoritukset.

USA:n parivaljakot jäivät täysin telineisiin.

Viktor Hovland upotti chippinsä ensimmäisen viheriön vierestä.

Jon Rahm oli tehdä seitsemännellä reiällä hole-in-onen. Parivaljakkko Jon Rahm & Tyrrell Hatton sai lisää tuulta purjeisiinsa Rahmin upotettua yhdeksännellä chippinsä reikään noin 20 metrin päästä.

Onneakin oli mukana, sillä pomput osuivat kohdalleen. Vauhtia oli vielä reiän kohdalla vielä hyvinkin 3-5 metrin matkaa varten.

Kun neljää ottelua oli pelattu yhteensä 36 reikää, eurooppalaiset olivat 11 up.

Parivaljakot Jon Rahm & Tyrrell Hatton, sekä Viktor Hovland & Ludvig Åberg voittivat ottelunsa näytöstyyliin 4&3.

Hovlandille voitto oli kuudennessa Ryder Cup -pelissään ensimmäinen. Viidestä aiemmasta vuoden 2021 ottelusarjassa hän oli hävinnyt kolme ja pelannut kaksi tasan.

Ensimmäistä kertaa yhdessä pelanneet Shane Lowry ja Sepp Straka (2/1) selvittivät oman luvuin 2/1.

He hävisivät kuitenkin peräti neljä reikää, etenkin Lowryn hapuiltua kenttäpelissä. Heidän vastustajilleen Rickie Fowlerille ja Collin Morikawalle tuli heikkoja suorituksia yllättävän suuri määrä.

Rory McIlroyn ja Tommy Fleetwoodin voitto sinetöityi edellisen ryhmän tavoin 17:lla McIlroyn naulattua lähestymisensä par-kolmosella lipun viereen.

McIlroy oli ottelussa Patrick Cantlaya ja Xander Schauffelea vastaan eurooppalaisista selvästi heikompi lenkki lukuisilla heikoilla pitkillä lyönneillään.

Cantlayn ja Schauffelen vaisuus läpi kierroksen oli melkoinen pettymys pelaajien itsensä lisäksi myös USA:n joukkueen johdolle ja faneille.

Eurooppalaisten leirissä tunnelma oli koko aamupäivän katossa.

”Tunnelma kentällä oli uskomaton. Pelasimme hyvin, voitimme. Se oli tärkeintä. Jon on parina erinomainen joukkuepelaaja, positiivinen ja aina puolellasi”, kehui mainiosti lyönyt Tyrrell Hatton kumppaniaan, jonka kanssa he kukistivat Scotttie Schefflerin ja Sam Burnsin vaivatta luvuin 4/3.

USA:n joukkue kovan paikan edessä

Molemmat joukkueet vaihtavat odotusten mukaisesti neljä pelaajaa. Tasaista peluuttamista puoltaa sekin, että Marco Simonen kentän korkeuserot ovat melkoisia ja fyysinen rasitus tavanomaista suurempi.

USA:n joukkueen aamupäivän esitys oli kokonaisuudessaan heikko. Iltapäivän otteluissa hengen päälle saaneella Euroopalla on mahdollisuus kasvattaa entisestään eroa vastustajiinsa, jotka voittivat USA:ssa edellisen taiston murskaavasti 19-9.

Vuoden 2018 kilpailussa Pariisissa Eurooppa voitti perjantain nelinpelit vielä murskaavammin oltuaan neljän pelin päätyttyä yhteensä 17 up. Tuolloin nelinpelit käytiin iltapäivällä, nelipallot pelattiin aamulla.

Yhteistilanne oli silloin avauspäivän jälkeen Euroopalle 5-3.

Nelipallojen käynnistyessä herkullisella ottelulla Viktor Hovland-Tyrrell Hatton vs. Jordan Spieth-Justin Thomas eurooppalaisilla on erinomaiset mahdollisuudet kasvattaa eroa neljää pistettä suuremmaksi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa